SON DAKİKA
Hava Durumu

Erzurumspor Bursa'da Süper Lig'e yükseldi

Büyükşehir Belediye Erzurumspor, Bursa Büyükşehir Belediye Stadı'nda Spor Toto 1. Lig Play-Off finalinde Gazişehir Gaziantep takımını penaltı atışlarında 5-4 yenerek Spor Toto Süper Lig'e yükseldi. Büyükşehir Belediye Erzurumspor takımı şampiyonluk kupasını aldı.

Haber Giriş Tarihi: 20.05.2018 01:47
Haber Güncellenme Tarihi: 20.05.2018 01:47
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursaport.com
Erzurumspor Bursa'da Süper Lig'e yükseldi

Bursa Büyükşehir Belediye Stadı'nda oynanan Spor Toto 1. Lig Play-Off finalinde Gazişehir Gaziantep takımını penaltı atışlarıyla 5-4 yenen Büyükşehir Belediye Erzurumspor, gelecek sezon Spor Toto Süper Lig'de mücadele etme hakkı elde etti. 

Bursa'da Gazişehir Gaziantep ile Büyükşehir Belediye Erzurumspor arasında oynanan Spor Toto 1. Lig play-off finalinin ilk yarısı golsüz tamamlandı.

7. dakikada gelişen Gazişehir Gaziantep atağında sağ kanattan ceza sahası içine yapılan ortada, penaltı noktası üzerinden topa iyi yükselen Özgür Can Özgür'ün kafa vuruşunda kaleci Hakan Canbazoğlu meşin yuvarlağı tokatlayarak kaleye girmesini önledi. Daha sonra savunma oyuncuları topu uzaklaştırarak tehlikeyi önledi.

19. dakikada Gazişehir Gaziantep'in sol kanattan kazandığı serbest vuruşu Del Valle kullandı. Bu oyuncunun ceza sahası içine yaptığı ortada İsmail Konuk'un yaptığı kafa vuruşunda kaleye giden topu kaleci Hakan Cancazoğlu güçlükle kornere çeldi. 

43. dakikada Büyükşehir Belediye Erzurumspor'un rakip ceza sahası yayı önünde kazandığı serbest vuruşu Erhan Çelenk kullandı. Bu oyuncunun yaptığı vuruşta top az farkla yandan dışarı çıktı.  

Maçın ilk yarısı 0-0 sona erdi.

İkinci yarı

55. dakikada Gazişehir Gaziantep'in sol taraftan kazandığı korner atışını Del Valle kullandı. Bu oyuncunun ceza sahası içine yaptığı ortada Tugay Kaçar'ın röveşatasında, savunma oyuncularına çarpan top, kornere çıktı. 

70. dakikada ani gelişen Büyükşehir Belediye Erzurumspor atağında, sol kanattan Taylan Antalyalı'nın ceza sahasına yaptığı ortada Burhan Eşer'in kafa vuruşunda top, yandan dışarı gitti. 

80. dakikada Gazişehir Gaziantep atağında sol kanattan ceza sahası içine giren Del Valle'nin kale çizgisi üzerinde yaptığı ortayı kaleci Hakan Canbazoğlu tokatlayarak uzaklaştırdı. Kale önünde topla buluşan Yasin Palaz'ın sert şutunda meşin yuvarlak, yeniden kaleci Hakan Canbazoğlu'ndan döndü. Savunma oyuncuları topu uzaklaştırdı. 

88. dakikada Büyükşehir Belediye Erzurumspor'un ceza sahası sol çaprazında kazandığı serbest vuruşu Taylan Antalyalı kullandı. Bu oyuncunun ceza sahasına yaptığı ortada topla buluşan Burhan Eşer'in vuruşunda meşin yuvarlak üstten auta çıktı. 

Uzatmalarda da gol gelmedi

Normal süresi golsüz tamamlanan karşılaşmada uzatma dakikalarına gidildi. 

111. dakikada Büyükşehir Belediye Erzurumspor'un sağ taraftan kazandığı köşe vuruşunu Erhan Çelenk kullandı. Bu oyuncunun ceza sahası içine yaptığı ortada arka direkte bulunan Savage'nin kafa vuruşunda top, yandan dışarı gitti.

Uzatma dakikalarında da eşitlik bozulmayınca penaltı atışlarına geçildi. 

Penaltı atışlarında rakibine 5-4 üstünlük kuran Büyükşehir Belediye Erzurumspor, Spor Toto Süper Lig'e yükselen son takım oldu. 

Büyükşehir Belediye Erzurumspor'da Scuk, Mert Nobre, Hakan Arslan, Metin Yüksel ve Savage penaltı atışlarını gole çevirirken, Lokman Gör, Gökhan Karadeniz, Abdulkadir Özdemir bu atışlardan yararlanamadı. 

Gazişehir Gaziantep'te ise Nogueira, Mehmet Erdem Uğurlu, Ahmet Kesim, Mustafa Sami Can Keskin penaltıları golle sonuçlandırdı. Del Valle, Yasin Palaz, Webo ve Tugay Kaçar penaltıları kaçıran isimler oldu.

Büyükşehir Belediye Erzurumspor kalecisi Hakan Canbazoğlu, 4 penaltı atışını kurtararak takımının Süper Lig'e yükselmesinde büyük katkı yaptı.

'Dadaşlar'ın Süper Lig sevinci

Büyükşehir Belediye Erzurumspor'un, penaltılarda 5-4 üstünlük sağlayarak Süper Lig'e yükselmesi Erzurum'daki taraftarlarca coşkuyla kutlandı.

Mavi-beyazlı taraftarlar, karşılaşması Erzurum'daki yoğun yağışa rağmen Havuzbaşı Kent Meydanı'nda kurulan dev ekranların yanı sıra kahvehanelerde ve evlerinde izledi.

Normal süresi ve uzatma bölümü golsüz biten ve penaltılara kalan karşılaşmada Büyükşehir Belediye Erzurumspor'un rakibine 5-4 üstünlük sağlaması üzerine maçın bitiş düdüğü ile taraftarlar büyük sevinç yaşadı.

Maç boyunca ve karşılaşma sonrası davul ve zurna eşliğinde halay çeken taraftarlar özellikle müsabakanın ardından ellerindeki meşaleler ile takımları lehine tezahüratta bulundu.

Ellerinde takımlarının mavi-beyaz bayrak ve flamalarını taşıyan bazı taraftarlar da maç sonrası evlerinden çıkıp araçları ile şehir turu attı. Taraftarlar, kutlamalar sırasında "İşte şampiyon işte Dadaş" şeklinde tezahürat yaptı.

Erzurum Yakutiye Meydanı ve Cumhuriyet Caddesi'nde toplanan taraftarlar coşkulu kutlamalar yaptı.

Gaziantep taraftarı final heyecanını dev ekrandan izledi

Spor Toto 1. Lig play-off final karşılaşmasını 15 Temmuz Demokrasi Meydanı'ndaki dev ekrandan izleyen kırmızı-siyahlı taraftarlar, Gazişehir Gaziantep'in kaybetmesi üzerine büyük üzüntü yaşadı.

Maç nedeniyle Gaziantep'teki 15 Temmuz Demokrasi Meydanı'na dev ekran kuruldu. Kırmızı-siyahlı bayraklarla süslenen alanda, taraftarlar tezahüratlar yaparak takımlarına destek oldu.

Gazişehir Gaziantepli taraftarlar, normal süresi ve uzatma bölümü golsüz sona eren ve penaltılara giden karşılaşmayı büyük heyecanla takip etti. 

Karşılaşmadan penaltılar sonucu 5-4 mağlup ayrılan ve Süper Lig biletini rakibine kaptıran Gazişehir Gaziantep'te taraftarlar büyük üzüntü yaşadı.

Maçtan notlar; 3'ü eski 6 bakan izledi

Bursa'da Gazişehir Gaziantep ile Büyükşehir Belediye Erzurumspor arasında oynanan Spor Toto 1. Lig play-off final maçını Başbakan Yardımcıları Mehmet Şimşek, Recep Akdağ, Hakan Çavuşoğlu ve Adalet Bakanı Abdülhamit Gül izledi. 

Eski İçişleri Bakanları Selami Altınok, Efkan Ala, Sebahattin Öztürk, Bursa Valisi İzzettin Küçük, Erzurum Valisi Seyfettin Azizoğlu, Gaziantep Valisi Ali Yerlikaya da bazı milletvekilleriyle birlikte protokol tribününde yer aldı. 

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Yönetim ve İcra Kurulu Üyesi Ali Düşmez ve Genel Sekreter Kadir Kardaş kupayı vermek üzere maçta bulundu. 

Karşılaşmaya her iki takım taraftarları da ilgi gösterdi.

Büyükşehir Belediye Erzurumspor taraftarları maraton ve kuzey kale arkası, Gazişehir Gaziantep taraftarları da kapalı ve güney kale arkası tribünlerinde takımlarını destekledi. 

Her iki takım oyuncuları sahaya ''Kudüs şehitlerimizi saygıyla, rahmetle anıyoruz'' pankartı ile çıkarken, her iki takım taraftarları da İsrail'i protesto etti.

Bursa'da oynanan Spor Toto 1. Lig play-off finalinde Gazişehir Gaziantep'i penaltı atışları sonucu 5-4 yenerek Spor Toto Süper Lig'e yükselen Büyükşehir Belediye Erzurumspor, kupasını aldı. 

Bursa Büyükşehir Belediye Stadı'nda oynanan, normal süresi ve uzatma dakikaları golsüz sona eren karşılaşmada penaltı atışları sonucu Gazişehir Gaziantep'e 5-4 üstünlük sağlayan Büyükşehir Belediye Erzurumsporlu oyuncular, maçın ardından büyük sevinç yaşadı.

Mavi-beyazlı teknik heyet ve oyuncular yıllar sonra Spor Toto Süper Lig'e yükselmenin sevincini Bursa'da kendilerini yalnız bırakmayan taraftarlarıyla paylaştı. 

Maçın ardından düzenlenen törenle Büyükşehir Belediye Erzurumsporlu oyunculara kupaları verildi.

Takım kaptanı Mert Nobre kupayı Türkiye Futbol Federasyonu Yönetim ve İcra Kurulu Üyesi Ali Düşmez ve Genel Sekreter Kadir Kardaş'tan aldı.

Bu arada Gazişehir Gaziantepli oyuncular ise büyük üzüntü yaşadı.

'Erzurumspor'u layık olduğu yere taşıdık'

Spor Toto Süper Lig'e yükselen Büyükşehir Belediye Erzurumspor'da teknik direktör Mehmet Altıparmak, ''Erzurumspor'u layık olduğu yere taşıdık. Bunun mutluluğunu yaşıyorum.'' dedi. 

Altıparmak, Bursa Büyükşehir Belediye Stadı'nda oynanan, normal süresi ve uzatma bölümü golsüz biten, seri penaltı atışları sonrası 5-4 kazandıkları karşılaşmanın ardından düzenlenen basın toplantısında sezonun finalini yaptıklarını söyledi. 

Spor Toto Süper Lig'e yükselmek için çok inandıklarını belirten Altıparmak, ''Karşılaşmada iki penaltı kaçırdık, o anda bile inancımızı kaybetmedik. Allah'ıma şükürler olsun. Erzurumspor'u layık olduğu yere taşıdık. Bunun mutluluğunu yaşıyorum.'' diye konuştu. 

Bugüne birlik ve beraberlikle geldiklerini anlatan Altıparmak, ''Öncelikle oyuncularım çok istedi. Analarının ak sütü gibi helal olsun. Bunun dışında belediye başkanımız, kulüp başkanımız ve yöneticilerimiz çok destek verdiler. Bu iş birlik ve beraberlik işi. Emeği geçen herkese sonsuz teşekkür ediyorum.'' ifadelerini kullandı.

Sözeri: Çok yaklaşmıştık

Gazişehir Gaziantep Teknik Direktörü Erkan Sözeri ise finalde şanssız bir şekilde penaltı atışları sonucu yenildiklerini söyledi. 

''Dramatik bir son oldu.'' diyen Sözeri, şunları kaydetti:

''Süper Lig bileti iki defa elimize kadar geldi. Penaltılardan bir tanesini atsak bitecekti. Dönüşünde Erzurumspor kazandı. Yapacak fazla bir şey yok. Oyunun içinde iki sakatlık yaşadık, bu da hamlelerimizi etkiledi. Sonuçta penaltılara kaldı. Çok da yaklaşmıştık. Kupayı Gaziantep'e getirmek için çok uğraştık. Çok dramatik bir son oldu. Erzurumspor'u tebrik etmek lazım.''

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.