SON DAKİKA
Hava Durumu

Erzurum'dan sonra ilk kez Bursa'ya geldiler

İçişleri Bakanlığınca yürütülen "Biz Anadoluyuz Projesi" kapsamında Erzurum'dan gelen 112 öğrenci Bursa'nın tarihi ve kültürel yerlerini ziyaret etti. 

Haber Giriş Tarihi: 16.10.2017 18:09
Haber Güncellenme Tarihi: 16.10.2017 18:09
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursaport.com
Erzurum'dan sonra ilk kez Bursa'ya geldiler

İçişleri Bakanlığı'nın 180 günlük Eylem Planı kapsamında hayata geçirilen projeyle Erzurum'dan gelen ve daha önce şehir dışına çıkmamış, maddi durumu yetersiz, şehit ve gazi yakını 112 öğrenci Uludağ, Ulu Cami, Osmangazi ve Orhangazi türbeleriyle hayvanat bahçesini ziyaret etme fırsatı buldu. 

Daha sonra Bursa Valisi İzzettin Küçük'ü ziyaret eden çocuklar, Vali Küçük ile sohbet ederek, gezdiklerini yerleri anlattı. 

Küçük, çocuklarla yaptığı sohbette, "Herkes sizi burada bağrına bastı, sevdi. İnşallah Bursa'lı çocuklar da Erzurum'a gelip oraları gezecek. Bu ülkede hepimiz eşitiz. Ben de sizin gibi Erzurumluyum ve bakın Bursa'da vali oldum. Kim çalışırsa gayret ederse o kazanır. Şu Erzurumlu, Trabzonlu, Diyarbakırlı diye engel yok. Ben sizin yaşlarınızda Erzurum'daydım. Devletimizde 'Şu doğudandır, batıdandır' gibi birşey yok. Bu ülkede bütün kapılar hepinize açık. Kendinize bir bahane bulmayın. Çalıştığınız zaman tüm kapılar sizlere açık." diye konuştu. 

Proje kapsamında, Doğu ve Güneydoğu illerindeki 21 ilden seçilen 15 yaş ve altı 50 bin öğrencinin farklı şehirleri görmeleri sağlanarak, iller arasında kardeşlik köprüleri kurulması ve kardeşlik ruhunun geliştirilmesi hedefleniyor.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.