SON DAKİKA
Hava Durumu

Eren Erdem'in açıklamalarıyla ilgili soruşturma

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, yeniden aday gösterilmeyen CHP Milletvekili Eren Erdem'in dün bir televizyon kanalında yaptığı açıklamalar nedeniyle soruşturma başlattı.

Haber Giriş Tarihi: 23.05.2018 17:54
Haber Güncellenme Tarihi: 23.05.2018 17:54
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursaport.com
Eren Erdem'in açıklamalarıyla ilgili soruşturma

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, yeniden aday gösterilmeyen CHP Milletvekili Eren Erdem'in  telefonla bağlandığı Artı TV'de Zaman Gazetesi'ne Genel Başkan'ın talimatıyla gittiği ve MİT TIR'ları belgelerini de Bülent Tezcan'dan aldığı yönündeki açıklamaları nedeniyle soruşturma başlattı.

Almanya'ya uçmak üzere gittiği havalimanından, hakkındaki yurtdışı çıkış yasağı nedeniyle pasaportuna el konulmasının ardından Erdem dün telefonla bağlandığı programda dava hakkında şu açıklamalarda bulunmuştu:

"Benim hakkımda FETÖ'ye üye olmamakla birlikte yardım etmek şeklinde bir suçlamayla soruşturma açmışlar. Bunu da iki temel nedene bağlamışlar. Birincisi MİT TIR'ları tutanaklarının bende olması ve bununla ilgili attığım tweet'ler. Diğeri de Zaman gazetesi ve benzer kurumların önüne gitmek.

Ben CHP Medya Komisyonu üyesiyim. Herhangi bir gazeteye gittiğim zaman kafama göre gitmem. Benim gideceğim her gazetede bir talimat vardır, partimin bir iradesi vardır. O gün de Zaman gazetesinin önüne genel başkanımız Sayın Kılıçdaroğlu'nun, Enis Berberoğlu'na verdiği talimatla gittik.

Diğeri de MİT TIR'ları davası hususunda yaşanan hadise. Yarın biz bunu savcılara da söyleyeceğiz. Bu tutanakları ben Genel Başkan Yardımcımız Bülent Tezcan'dan temin ederek tweet'ler attım."

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.