SON DAKİKA
Hava Durumu

Erdoğan ve Netanyahu Twitter'da tartıştı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İsrail Başbakanı Netanyahu'nun sosyal medya hesabından "bize ahlak vaazı vermesin" sözlerine, "Netanyahu'nun elinde Filistinlilerin kanı vardır ve bunu Türkiye'ye saldırarak saklayamaz" diyerek karşılık verdi.

Haber Giriş Tarihi: 15.05.2018 23:00
Haber Güncellenme Tarihi: 15.05.2018 23:00
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursaport.com
Erdoğan ve Netanyahu Twitter'da tartıştı

ABD'nin İsrail büyükelçiliğini Tel Aviv'den Kudüs'e taşımasına yönelik Gazze'de başlayan protestolarda İsrail, sert müdahalede bulunmuştu. İsrail yaptığı katliamda 62 Filistinli ölmüş, 3000'e yakın Filistinli yaralanmıştı. Türkiye'den İsrail'e yapılan tepkilere İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, twitter hesabından tepki vererek, "Erdoğan Hamas'ın en büyük destekçilerinden biridir, dolayısıyla kendisi terör ve katliamdan şüphesiz çok iyi anlar. Kendisine tavsiyem, bize ahlak vaazı vermesin" diye yazmıştı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, resmi Twitter hesabı üzerinden yaptığı açıklamada, "Netanyahu, savunmasız bir halkın topraklarını BM kararlarını ihlal ederek 60 yıldan fazla süredir işgal altında tutan apartheid (ırkçı) devletinin başbakanıdır. Elinde Filistinlilerin kanı vardır ve suçlarını Türkiye'ye saldırarak saklayamaz." ifadelerini kullandı. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "İnsanlık dersi istiyorsanız on emiri okuyun." ifadesine yer verdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan İsrail Başbakanı Netanyahu'ya Twitter aracılığıyla verdiği cevabın devamında, "Hamas terör örgütü değildir ve Filistinliler de terörist değildir." dedi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.