SON DAKİKA
Hava Durumu

Erdoğan: Mitinge katılanların çoğu HDP'li

AKP Genel Başkanı ve cumhurbaşkanı adayı Erdoğan, CHP cumhurbaşkanı adayı İnce'nin Diyarbakır mitingine ilişkin, "İstihbarattan aldığım bilgi, bu mitinge katılanların neredeyse tamamına yakını HDP'li." dedi.

Haber Giriş Tarihi: 12.06.2018 19:40
Haber Güncellenme Tarihi: 12.06.2018 19:40
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursaport.com
Erdoğan: Mitinge katılanların çoğu HDP'li

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, CHP cumhurbaşkanı adayı İnce'nin Diyarbakır mitingine ilişkin, "İstihbarattan aldığım bilgi, bu mitinge katılanların neredeyse tamamına yakını HDP'li." dedi.

Eskişehir'de düzenlenen mitingde konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, eski stadın yerine millet bahçesi yapacaklarını ifade ederek, barkovizyondan söz konusu projeye yönelik hazırlanan videoyu izlettirdi.

Eskişehir 2019 Türk Dünyası Eğitim Başkenti 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Eskişehir'i 2019 Türk Dünyası Eğitim Başkenti ilan ediyoruz." diye söz vererek, üniversiteleriyle, ilköğretimden liseye kadar her kademe ki kurumlarıyla Türkiye'nin en iyi eğitim-öğretim alt yapılarından birine sahip olan Eskişehir'e böyle bir unvanın yakışacağını ifade etti. 

Türk dünyasının her köşesinden Eskişehir'e gelecek, buradan Türk dünyasına gidecek öğrencilerin, coğrafyanın geleceğini inşa edecek kadroları oluşturacağını vurgulayan Erdoğan, bunun için çalışmaların hemen başlayacağını bildirdi. 

Türk Dünyası Vakfının 2013 projesindeki birikimi ve tecrübesiyle bu işin de altından kalkacağını vurgulayan Erdoğan, şimdiden Eskişehir'in 2019 Türk Dünyası Eğitim Başkenti unvanının hayırlı olmasını diledi. 

Yerli otomobil çalışmaları

Büyüme rakamları hakkında da bilgi veren Erdoğan, şunları aktardı:

"Türkiye, Hindistan'dan sonra dünyada ikinci, 7,4... Gençlere bunu anlatın bunu. Bay Kemal, Bay Muharrem anlamaz. Ne diyor esnaf sanatkara, 'Bu 7,4'ten sizin cebinize bir şey girdi mi?' Adam 'büyüme' tanımını anlamamış. Bu kadar burslar veriyoruz, bu kadar yatırımlar yapıyoruz. Bunları neyle yapıyoruz? Yüksek hızlı tren hatları neyle yapılıyor? Bay Kemal, büyümeyen bir ülke bunları yapabilir mi? Bu sağlık yatırımlarını yapabilir mi? Bu eğitim, derslikler yapılabilir mi, Bay Kemal?

Çiftçilere yüzde 50 destek veriyoruz Bay Kemal. Tarımda verdiğimiz destekler verilebilir mi Bay Kemal? Bay Muharrem anlamazsınız. Siz bu ülkede çırak bile olmadınız. Bakkal dükkanını çırağa teslim eder misin? İşte şimdi bunlar ortada. Hanımlar, ben yerli marka otomobil diyorum. 'Erdoğan 20 yıl geriden geliyor' diyor. Bay Muharrem, sana bir şey söyleyeyim; dünyada şu an bir numara Tesla... Elon, beni gelip ziyaret ediyor. Ne diye ziyaret ediyor, gerekirse ortaklaşa da böyle bir yatırıma girebilir miyiz? Adam işini biliyor. Bu işlerin kiminle yapılacağını da biliyor. Bay Muharrem, herhalde seni gelip ziyaret edecek hali yok."

"Beş babayiğidi bulduk" diyen Erdoğan, bunların sektörün ileri gelenleri olduğunu, en kısa zamanda, 2020-2021'de otomobilin yerli-milli üretileceğine işaret etti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, yerli otomobilin dizel ya da benzinli değil elektrikli olacağını vurgulayarak, "Şarj edilen aküler var, eski akü sistemi değil. Bu akü sistemiyle de çalışacaklar. Bilmez, anlamazlar." dedi. 

"Asıl kek bunlara denir"

Erdoğan, şunları söyledi:

"Seçim beyannamemizde bunlar gibi tam 146 projemiz var. Peki muhalefetin adayları ne diyor? Mesela ana muhalefetin adayı ne yapıyor. Gördüğümüz şu, bizim bu 146 projemizden sadece biri olan millet kıraathanelerinin içindeki keklere takılmışlar. Onun peşinden gidiyor. Asıl kek işte bunlara denir. Onun için ben diyorum ki artık bu kadar geyik yeter."

"Sana benim milletim icazet vermeyecek, neyi söküyorsun"

Recep Tayyip Erdoğan, Muharrem İnce'ye birtakım sorular sormak istediğini belirterek, şöyle devam etti:

"Asıl onların cevaplarını versin ki milletimiz kalibresini öğrensin. Mesela bu zat, Türkiye'nin terörle mücadelesi konusunda acaba ne düşünüyor? Düşünün, terörist başını Edirne Cezaevi'nde ziyaret eden bir kişiden ne bekleyebilirsiniz? Düşünün, 7 Haziran seçimlerinden hemen sonra 'Dökülün sokaklara.' diyerek 53 Kürt kardeşimizin Diyarbakır'da ölümüne neden olan bu değil mi? Ya bu kişi düşünün cumhurbaşkanı adayı olarak, bu milletin karşısına çıkıyor ve Bay Muharrem de onu ziyaret ediyor. Askerlerimize, komutanlarımıza olan hakaretlerinden herhalde ne düşündüğünü az çok anladık. Afrin operasyonunu yapan komutan için ne diyor. 'Geldiğimin günün ertesinde apoletlerini sökeceğim.' diyor. Sana benim milletin zaten icazet vermeyecek. Neyi söküyorsun? Bir defa bu ülke hukuk devleti. Sen bu hukuk devletinin içerisinde böyle bir yetkin, böyle bir hakkın var mı?"

Malatya'daki Türkiye Esnaf Sanatkar Odası'nın düzenlediği iftarda konuştuğunu, 2. Ordu Komutanı Korgeneral İsmail Metin Temel'in de o programa davetli olduğunu aktaran Cumhurbaşkanı Erdoğan, şu görüşlerini paylaştı:

"Orada konuşmamın bir yerinde alkış yapmışlar. Bu alkıştan dolayı Beyefendi rahatsız olmuş. Bu 'Beni zayıf düşürüyor.' diyor. Sen zaten güçlü değilsin ki. Sana o apolet sökme yetkisini vermeyecekleri gibi bu millet, o apoleti Metin Temel Paşa'ya takmıştır. Milletin taktığı apoleti sen sökemezsin. 'Erdoğan söktü.' diyor. Erdoğan, teröristlerden söktü. FETO terör örgütünden söktü. Siz zaten onlarla da berabersiniz. Onlarla beraber hareket ediyorsunuz. Bay Kemal diyor ki 'Ben oraya gitmedim.' Pensilvanya'ya gitmemiş, ben gitmişim. Ben ne dedim? Bu iddianı ispat et. İddianı ispat etmezsen namertsin dedim. Edebildi mi? Ona da dava açtım. Açtığım davaları da kazanıyorum zaten. 'Man Adası' dedi. Davayı açtım, kazandım. 197 bin liraya mahkum oldu. Şimdi herhalde İstinaf'a gidecek. Nihayetlendikten sonra da fakir fukaraya onları dağıtırız."

"Mitinge katılanların neredeyse tamamına yakını HDP'li"

"Bu zat, demokrasimize, özgürlüğümüze, geleceğimize kast eden darbeciler, cuntacılar, vesayetçiler hakkında ne düşünüyor? Bay Kemal'in teröristlerle ilgili bir açıklamasını duydunuz mu? Bay Muharrem'in teröristlerle ilgili bir açıklamasını duydunuz mu?" diyen Erdoğan, şunları kaydetti:

"İşte Diyarbakır'da dün miting yaptı. İstihbarattan aldığım bilgi ne biliyor musunuz? Bu mitinge katılanların neredeyse tamamına yakını HDP'li. Ya yok, yok... Bay Kemal'de Hakkari'ye gitmişti, bir tane Türk bayrağı yoktu. Ama şimdi ders almışlar. Fakat arada da yine ön taraflarda yabancı bayraklar var. Bunlar böyle, kimlerle beraber oturup kalktıkları ortada. Söyle bana arkadaşını, söyleyim sana kim olduğunu. Daha da somutlaştıracak olursak, mesela FETO ile mücadele ve bu ihanet çetesinin elebaşının ülkemize iadesi hakkında ne düşünüyor? İsterseniz bu soruya cevap vermek için Amerika'dan telefonla yardım da alabilir. Gerçi geçtiğimiz günlerde telefonda ona bir şeyler fısıldamışlar. Bunun üzerine biz de bir CHP heyetine Amerika'ya gönderdiğimiz belgeleri inceleme izni vermiştik. CHP heyeti incelemesini tamamlayıp, raporunu sunmuş. Bizzat bu partinin genel başkanı bu belgelere göre, 'FETÖ elebaşının iade edilmesi lazım.' diyor. Bay Muharrem, şimdi buna da cevap ver bakalım."

Cumhurbaşkanı Erdoğan, CHP'li heyetin Gülen'in iade dosyasını incelemesine ilişkin, "Bay Kemal diyor ki 'Gönderdiğim arkadaşların verdiği raporlara göre, FETO'nun Amerika tarafından Türkiye'ye iade edilmesi gerekir.' Ama Genel Başkanı böyle derken Bay Muharrem, 'Bunlar gazete kupürü.' diyor. Ya bunlar kimden yana olduklarının farkında değil. Bunlar kayış attılar. Buna da cevap ver bakalım Bay Muharrem. Veremez. Çünkü bunlar yalanı söyler, iftirayı atar, ondan sonra da hiçbir şey olmamış gibi arkalarını döner giderler." değerlendirmesini yaptı.

Erdoğan, daha sonra CHP'nin Cumhurbaşkanı Adayı Muharrem İnce ile CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun bu konuyla ilgili sözlerinin yer aldığı videoyu vatandaşlara izlettirdi.

"Yeri tarihin tozlu rafları olacaktır"

Erdoğan, "Bu seçimlerden sonra İnce'nin yeri de Genel Başkanı gibi tarihin tozlu rafları olacaktır." dedi.

İnce'ye seslenen Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü:

"CHP'nin başındaki zata her seçimde yaptığım teklifi şimdi Muharrem İnce'ye yapıyorum. 'Seçimlerden birinci çıkamazsak siyaseti bırakacağım' diyebiliyor musun? Madem iddialısın, sen de aynı sözü ver, ver de Bay Kemal rahatlasın."

"Muharrem İnce'nin ne düşündüğünü de öğrenmek isteriz"

Kendilerinin vesayetçilerle, darbecilerle olan mücadelelerini anlatmaya gerek bile duymadığını söyleyen Erdoğan, "Mesela bu zat, ülkemizin güney sınırları boyunca oluşturulmaya çalışılan terör koridoru hakkında ne düşünüyor?" sorusunu yöneltti. 

Bu koridor teşebbüsünü her yerinden delik deşik ettiklerinin altını çizen Erdoğan, şöyle devam etti:

"Ama yine de Muharrem İnce'nin ne düşündüğünü de öğrenmek isteriz. Belki bu arada Selahattin Demirtaş ile Edirne'de neler konuştuğunu da anlatır, onları da öğreniriz. Mesela bu zat, Çin'in ekonomideki küresel yükselişi, Rusya'nın bölgesel politikaları, AB'nin giderek daha da derinleşen yönetim ve değerler krizi hakkında ne düşünüyor? Biz bunların hepsinin tam içindeyiz. Ülkemizin ve milletimizin menfaatlerini korumak için çatır çatır mücadele veriyoruz. Mesela bu zat Kudüs hakkında, İsrail'in bölgeyi kana ve ateşe bulayan politikaları hakkında, mazlum ve mağdurlar hakkında ne düşünüyor?

Dünya Erdoğan'ın ne düşündüğünü çok iyi biliyor. 'One minute' diyen Erdoğan'ı biliyor. 'Dünya 5'ten büyüktür' diyen Erdoğan'ı biliyor. Bunların böyle bir derdi yok. İşte bütün bunlar yolumuza devam ediyoruz. Tüm uluslararası platformlarda bu davayı savunuyoruz."

"Siyaseti bırakacağım diyebiliyor musun?"

"Bay Muharrem'e de fazla yüklenmeyelim." diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, İnce'nin partisinde girdiği bütün seçimleri kaybettiğini hatırlattı. 

Erdoğan, şöyle konuştu:

"Genel Başkanı Türkiye genelinde bütün seçimleri kaybetmiş bu da CHP içindeki seçimleri kaybetmiş. CHP'nin başındaki zata her seçimde yaptığım teklifi şimdi Muharrem İnce'ye yapıyorum. 'Seçimlerden birinci çıkamazsak siyaseti bırakacağım' diyebiliyor musun? Madem iddialısın, sen de aynı sözü ver, ver de Bay Kemal rahatlasın. Yapamazlar, söz verseler de yapamazlar. Çünkü bunlar, iftiradan, yalancılıktan, çarpıtmadan başka bir şey bilmez. Televizyon programında bir rektörümüze iftira atıyor. Biraz sonra söylediği sözü yalanlanıyor. 'Rektör değil, dekan' diyor. Neresi bu? Milli Savunma Üniversitesi rektörüne FETÖ'cü diyor. Tabii hemen rektör programa girmek istiyor. Diyor ki 'Ya rektör değilmiş, dekanmış' diyor. Daha sonra dekan devreye giriyor, dekan arıyor diyor ki 'Yav ne bileyim bu kadar da üzerime gelme.' Bunların hayatı yalan, bunlarda dürüstlük yok. Öyleyse bilmediğin bir konuda insanları töhmet altına bırakıyorsun. 

Geçen gün de tüm milletvekillerine 'hırsız' dedi. Bir de utanmadan 'Ben yalan söylemem' diyor. Hepsine 'hırsız' dediniz. Kiminle? Oradaki bir boyacı vasıtasıyla. Demek ki bütün milletvekilleri hırsız olduğuna göre sen de hırsızsın, genel başkanın da hırsız."

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.