SON DAKİKA
Hava Durumu

Erdoğan: İstanbul'u mahalli yönetime bırakamayız

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İstanbul'da katıldığı törende yaptığı konuşmada, "İstanbul'un projeleri bu şehrin mahalli yönetimlerine bırakılamayacak kadar hayatidir, büyüktür" dedi.

Haber Giriş Tarihi: 18.01.2020 16:33
Haber Güncellenme Tarihi: 18.01.2020 16:33
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursaport.com
Erdoğan: İstanbul'u mahalli yönetime bırakamayız

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan,  Gayrettepe-İstanbul Havalimanı metro projesinin ilk ray kaynak töreninde konuşma yaptı. 

Konuşmasında İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nu eleştiren Erdoğan, "İstanbul'un projeleri bu şehrin mahalli yönetimlerine bırakılamayacak kadar hayatidir, büyüktür. Ülkemizin adeta vitrini ve gözbebeği olan Istanbul'a ibadet şevkiyle hizmet ediyoruz." dedi.

"İstanbul'u ülkemizin dört bir noktasına bağlayacağız"

Erdoğan, şöyle konuştu:

"Ne dediler? İstemezük. Yaptık mı? Yaptık. Osmangazi Köprüsü'nü yaptık mı? Yaptık. İstanbul Havalimanımızın ilk etabını da onlarla beraber hizmete aldık. Düşünebiliyor musunuz şu anda İzmir-İstanbul arasını 3 saat 15 dakikaya indirdik. 8-8,5 saatlik bir yolu buraya indirdik. Bay Kemal, İzmir milletvekili, bir gün de kalk teşekkür et. Yok. Niye? Bunların zihniyetinde bu yok. Çünkü bunlar hem hizmet vermezler hem de hizmet edene teşekkür etmezler. İstanbul'un Ankara, Eskişehir, Konya, Bilecik, Kocaeli ve Sakarya ile olan bağlantılarını yüksek hızlı trenle sağladık. İnşası devam eden hızlı tren hatlarıyla İstanbul'u ülkemizin dört bir noktasına bağlayacağız. İstanbul inşallah böylece dünyanın mega kenti olarak dünyanın en büyük şehirlerinden birisi olarak bu namını daha da yayacaktır. Kuzey Marmara Otoyolu'nun Kınalı-Odayeri ve Kurtköy-Akyazı kesimlerinin bir kısmını trafiğe açtık. Kalan kısımları da önümüzdeki aylarda hizmete açıyoruz." 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "İşi siyasi şaklabanlığa vurup sadece kendi hesaplarınızın ardından giderseniz, millet de size ilk fırsatta dersinizi verir. Şehrine hizmet getirmek isteyen her belediyeye partisine bakmaksızın destek veriyoruz. İstanbul'da da yapılan her hayırlı işin yanında yer alırken bizim hayata geçirmeye çalıştığımız hayırlı işlerin önünün kesilmesine de izin vermeyeceğiz. Belediyeler görevlerini yerine getirmiyor diye halkımızın mağduriyetine göz yumacak da değiliz." diye konuştu. 

"Kanal İstanbul'un maliyeti 75 milyar lira olarak hesaplanıyor"

Konuşmasında Kanal İstanbul projesine de değinen Erdoğan, "Kanal İstanbul'a karşı çıkanların, bu projenin aslında ne olduğu konusunda en küçük bir bilgileri veya fikirleri bulunmadığından eminiz. Kanal İstanbul'un inşa maliyeti birilerinin söylediği gibi 125 milyar lira değil, şu an itibarıyla 75 milyar lira olarak hesaplanıyor. Projenin finansmanında ve inşasında inşallah herhangi bir sıkıntı yaşamayacağız." dedi. 

Galataport Projesi'ne ilişkin açıklamalarda bulunan Erdoğan, "İnşallah mayıs sonu ilk etabı bitecek, yıl sonu tamamı bitecek." ifadelerini kullandı. 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.