SON DAKİKA
Hava Durumu

Erdoğan'ın 'birkaç tane şehit' sözü gündemde

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "Hafter'e karşı biz orada yönetici kahraman askerlerimiz ve Suriye Milli Ordusu'ndan ekiplerimizle beraber oradayız. Mücadeleyi orada sürdürüyorlar. Tabii birkaç tane şehidimiz var. Birkaç tane şehidimizin karşılığında yüze yakın orada lejyonerlerden etkisiz hale getirdik" sözleri gündeme oturdu.

Haber Giriş Tarihi: 23.02.2020 13:33
Haber Güncellenme Tarihi: 23.02.2020 13:33
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursaport.com
Erdoğan'ın 'birkaç tane şehit' sözü gündemde

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İzmir'in Kınık, Bergama ilçeslerinde gündeme ilişkin konuşma yaptı. Erdoğan, İzmir'in Kemalpaşa Organize Sanayi Bölgesi'ndeki Duratiles-Akgün İzmir Seramik Fabrikası'nın açılışına katıldı. Ayrıca Erdoğan, Menemen Gişeler'de düzenlenen Menemen-Aliağa-Çandarlı Otoyolu Açılış Töreni'nde de bir konuşma yaptı. Erdoğan'ın bu ziyaretlerinde yaptığı konuşmasında 'Libya'da birkaç şehidimiz var' sözü gündeme oturdu. 

Erdoğan, gündeme ilişkin yaptığı konuşmasında Türkiye'nin Suriye ve Libya politikalarına değindi. "Türkiye'nin Suriye ve Libya politikaları ne bir maceradır ne de keyfe kederdir." diyen Erdoğan, "Bunun için ülke ve millet olarak yeni bir istiklal mücadelesi verdiğimizi söylüyoruz. İmzaları attık. Deniz hukukundan anlamayan, uluslararası hukuktan anlamayan, bu noktada akıl hocası olmayan...bunların durumu bu. Biz neredeyiz? Gayri meşru, ücretli, lejyoner Hafter'e karşı biz orada yönetici kahraman askerlerimiz ve Suriye Milli Ordusu'ndan ekiplerimizle beraber oradayız. Mücadeleyi orada sürdürüyorlar. Tabii birkaç tane şehidimiz var. Birkaç tane şehidimizin karşılığında yüze yakın orada lejyonerlerden etkisiz hale getirdik. Kardeşlerim şunu hiç bir zaman unutmayacağız, şehitler tepesi boş kalmayacak." diye konuştu.

"Bursa'yı 1, Eskişehir'i 2-2,5 saate düşürdük"

Erdoğan, Menemen Gişeler'de düzenlenen Menemen-Aliağa-Çandarlı Otoyolu Açılış Töreni'nde yaptığı konuşmada ise, İzmir'in bölünmüş yol uzunluğunu 523 kilometre ilaveyle 926 kilometreye çıkardıklarını belirtti. Erdoğan, konuşmasına şöyle devam etti:

"İstanbul-İzmir Otoyolu ile ortalama 8-9 saat süren İstanbul yolculuğunu 3,5 saate, Bursa'yı 1 saate, Eskişehir'i 2-2,5 saate düşürdük. Manisa yolu üzerindeki Sabuncubeli Tüneli ve bağlantı yollarını, Konak Tünelini hizmetinize sunduk mu? Demiryollarında, 27 kilometrelik Kemalpaşa demiryolu bağlantısını, 136 kilometrelik Aliağa-Selçuk arasındaki İZBAN'ı şehrimize kazandırdık mı? Kemalpaşa Organize Sanayi Bölgesine demiryolu bağlantı hattını kurduk mu? İzmir-Ankara arasını 3,5 saate düşürecek, İzmir-Ankara Yüksek Hızlı Tren hattının da şu anda yapımı devam ediyor. Halkapınar-Otogar metro hattının etüdünü tamamladık, yakında ihalesine çıkıyoruz. İçinde otoyol ve raylı sistemlerin olduğu İzmir Körfez Geçişi projemizin etüt projesini tamamladık, imar planı çalışmaları sürüyor. Selçuk-Ortaklar arasında yeni bir demiryolu hattı ve ikinci hat yapımının proje çalışmaları tamamlandı. Adnan Menderes Havalimanı'nı baştan aşağı yeniledik."

'Libya'da birkaç şehidimiz var' sözüne tepki

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 'Libya'da birkaç şehidimiz var' açıklamasına kadar Libya'da şehit verildiğine ilişkin resmi makamlardan açıklama yapılmamıştı.

Yeniçağ gazetesi yazarı Batuhan Çolak ise, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, Albay Okan Altınay'ın Libya'da Hafter güçleri tarafından hedef alınan gemide şehit düştüğünü, cenazesinin ise Türkiye'ye getirilerek törensiz toprağa verildiğini yazdı. 

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, olaya ilişkin 'gemimiz isabet almadı' açıklamasında bulunmuştu.

Sosyal medyada Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın sözüne siyasetçiler ve gazetecilerden tepki geldi. 

CHP Konya Milletvekili Abdüllatif Şener, "Sn Erdoğan "Birkaç tane şehidimiz var. Karşılığında 100 lejyoner etkisiz hale getirdik" diyor. Duygu yoksunu bir söz bu. Kendi çocuklarını askere göndermeyen, şehitliği fakir fukaranın çocuklarına havale eden bir anlayış bu. Şehitlik toplama çıkarma işi değil, bir imandır!" ifadelerini kullandı.

Ünal Çeviköz ise, "İdlib'te 16. Şehidimizi verdik. Başımız sağ olsun. Libya'da da "birkaç şehidimiz var"mış. Şehidin adı yok! Sayısı "birkaç". Duyumlar bir Albayımızı şehit verdiğimiz, bir Tuğgeneralimizin yaralandığı yönünde. Üstelik "birkaç" gün önce! Şehitler veriyoruz bizim olmayan savaşlarda.." paylaşımında bulundu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.