SON DAKİKA
Hava Durumu

Erdoğan: İdlib harekatı an meselesidir

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Her operasyon gibi bir gece ansızın gelebiliriz diyoruz. İdlib'i bırakmayacağız. İdlib harekatı an meselesidir" dedi.

Haber Giriş Tarihi: 19.02.2020 12:10
Haber Güncellenme Tarihi: 19.02.2020 12:10
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursaport.com
Erdoğan: İdlib harekatı an meselesidir

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan, sosyalist, ulusalcı hatta farklı İslami ekollerden kişilerin FETÖ'cü çıktığı, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun da böyle olabileceği iddiasında bulunarak, "Evinin gizli bir yerlerinde 1 dolar olmasından şüphe ettiğini" söyledi. Erdoğan, İdlib için de bir harekatın 'an meselesi olduğunu' belirterek, "İdlib'i bırakmayacağız" dedi. Erdoğan, Gezi davası ile ilgili de konuşarak Osman Kavala için, "Dün beraat ettirmeye kalktılar" dedi.

Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları şöyle:

"Geçtiğimiz hafta birilerinin FETÖ'nün siyasi ayağı ve yeni darbe teşebbüsü tartışması gerisindeki sinsiliğe dikkat çekmiştim. Maalesef aynı tartışmanın sürdürülmeye çalışıldığını görüyoruz. FETÖ meselesinin çok uzun sosyal, siyasi, kültürel geçmişi olduğunu bilmeyen yoktur.

Yapı diğer pek çok STK gibi toplumun ve hukukun meşru kabul ettiği sınırlar içinde faaliyet yürütürken tehdit ilan edilmiş değildir. Ne zaman bu yapının eğitim, hayır, dayanışma sınırlarını aşıp devleti ele geçirmeye çalıştığı örgüt olduğu netleşmiştir, o zaman karşısında bizi, devleti ve hukuku bulmuştur. Türkiye'de FETÖ'nün serpilmesinde herkesin payı olabilir. FETÖ'yü terör örgütü olarak ilan edip ve savaş açan şahsım ve AK Parti'dir. Bu süreçleri iyi bilen birisiyim. FETÖ'nün bu ülkede anlaşamadığı, görüşemediği tek lider vardır o da merhum Erbakan hocamızdır. Ondan nefret ederdi, hiçbir zaman da bir araya gelmemiştir.

Her gün birileri çıkıp FETÖ konusunda ahkam kesmeye çalışıyor. Bu ülkede vesayet güçleri FETÖ'uye en küçük şekilde dokunmamıştır. Allah diyen, kitap diyenlerin tasfiye yolunu aramıştır. İrtica ile mücadele kisvesi altında din düşmanlığı yapılmasına rıza gösteremezdik. Başbakanlığım boyunca YAŞ'larda önüme tek bir FETÖ'cünün dosyası gelmedi. Gelenler hep mütedeyyin insanlarla ilgiliydi. Bunların bugün bizi suçlaması, kendi gafletlerini saklamasından başka bir şey değildir.

Bunlar FETÖ tehdidi ortaya çıktıktan ve mücadele başladıktan sonra en büyük FETÖ savunucusu çıkarak ne kadar omurgasız olduklarını göstermişlerdir. Bu kesimlerin PKK için de ülkemize adeta savaş açmış her odak için de aynı tutumu göstermeleri yapısal olduğunun göstergesidir.

Tahmin edemediğimiz husus CHP'nin ve bu gibi yapılara karşı gibi gözükenlerin bir anda FETÖ yandaşı olarak çıkmalarıydı. Bunlara da hukuk sınırları içinde yaklaştık. Doğrusu ben de görüştüm. Liderler içerisinde ilişkisi olmayan sadece Erbakan hocaydı. Demirel'in, Ecevit'in, Erdal İnönü'nün görüşmüşlüğü vardır. İrtibatları ileri derecedir.

Bu yapının oluşturduğu tehdidi kendi çevremize bile anlatmakta zorlandığımızı kabul ediyorum. MİT Kumpası bunu anlatmaya başladı. FETÖ'nün devlet ve toplum hayatımıza sızmasının tarihi eskidir ve müsebbipleri çoktur. Biz göreve geldiğimizde ordunun, emniyetinin, yargının, akademinin kritik konumları zaten işgal edilmişti. MGK'da biz bu meselenin üzerine gidene kadar alınan kararların gerisindeki gizli niyetin, toplumsal reaksiyonu tetikleyerek FETÖ'yü koruma olduğunu görüyoruz. FETÖ'cü danışmanlar bay Kemal'in yanında. İP'in danışmanlarında yine onlar var. Tam bir istila hareketi.

KILIÇDAROĞLU'NA 'KONTROLLÜ DARBE' SUÇLAMASI

Kasım Gülek'ten Ecevit'e kadar, 12 Eylül ve 28 Şubat darbecilerine kadar herkes FETÖ'ye figüranlık yapmıştır. Bunun son başrolü de Kemal Kılıçdaroğlu'na verilmiştir. 15 Temmuz'da bir tek kişi FETÖ'nün özel ilgisine mazhar olmuştur o da Kemal Kılıçdaroğlu'dur. Atatürk Havalimanı'nda FETÖ'cülerin tanklarıyla burun buruna gelen genel başkanın önünde tüm yollar açılmıştır. Kılıçdaroğlu kontrollü darbe diyor... Evet, doğru. Kontrol sizdeydi ama başaramadınız.

"GEZİ PARKI DAVASI; BERAAT ETTİRMEYE KALKTILAR"

Dün yaşanan gelişmeler bize Gezi olaylarını bir kez daha hatırlattı. Taksim'deki Gezi Parkı'nda güya ağaç bahanesiyle başlayan olaylar kısa sürede büyüyerek devlete ve millete karşı sivil kalkışma halini almıştı. Gezi olayları, tıpkı askeri darbeler, muhtıralar, terör örgütlerinin saldırıları, FETÖ'nün 17-25 Aralık ve 15 Temmuz darbe girişimleri gibi devleti, milleti hedef alan alçak bir saldırıdır. Bay Kemal bunu zannediyorum dünkü konuşmasıydı aydınlık gençler diye vasıflandırıyor. Bunlar başta şahsı olmak üzere aldatılmış gençler. Bu aldatılmış gençlere orada çevreci sıfatı verilmek suretiyle bu ülkede milyonlarca ağaç diken iktidara ağaç sökme yaftası yapıştıranlara sadece lanet okurum.

Bunlar masum bir ayaklanma hadisesi değildir ciddi manada perde arkasında Soros türü bazı ülkeleri ayaklandırmak suretiyle oraları karıştıran tipler vardır. Onun da Türkiye ayağı içerideydi bir manevrayla dün onu beraat ettirmeye kalktılar. 46 kamu binası ile 231 polis aracı ve 44 ambulans kullanılamaz hale getirilmiştir. Vatandaşlarımıza ait 201 araç yağmalanmıştır. 697 güvenlik polisimiz yaralanmıştır 1 polisimiz şehit olmuştur. Gezi olaylarının Türkiye'ye doğrudan maliyeti 1,4 milyar dolar iken dolaylı maliyeti ise yüzlerce milyar doları bulmuştur. İşsizliğin çift haneye çıkması da enflasyonun zıplaması da aynı dönemde gerçekleşmiştir. Gezi'de başaramadıklarını 17/25 Aralık ile denediler. Milletimizle birlikte bu tuzağı da bozduk. Çukur eylemlerini de akamete uğrattık. 15 Temmuz askeri darbe girişimi aynı saldırı silsilesinin devamıydı bu ihaneti de milletimizle boşa çıkardık. Gezi'den Suriye'ye kadar uzanan saldırını hedefi Türk milletinin birliğiydi. Hukukun her kararına saygımız vardır. Milletimizin gözünde Gezi'nin önünde yer alanların hükmü asla değişmeyecektir. Milletimiz müsterih olsun ülkemizin her davası gibi bu meseleyi de takip edeceğiz."

"İDLİB'İ BIRAKMAYACAĞIZ"

İdlib'de yaşananlara da değinen Erdoğan, "Artık son ikazlarımızı yapıyoruz. Gerek ülkemizde gerek Rusya'da şu ana kadar maalesef arzu ettiğimiz neticeye ulaşamadık. Türkiye İdlib konusunda her türlü hazırlığını yapmıştır. Bir gece ansızın gelebiliriz. İdlib'i bırakmayacağız. İdlib harekatı bir an meseledir. İdlib'i hem Türkiye hem bölge halkı açısından güvenli yer haline dönüştürmekte kararlıyız" dedi.

AKP'YE KATILAN BELEDİYE BAŞKANLARINI AÇIKLADI

Erdoğan konuşmasının sonunda AKP'ye katılan Belediye Başkanlarını açıkladı.

İşte AKP'ye yeni katılan belediye başkanları:

Afyonkarahisar Bolvadin Beledeyi Başkanı Fatih Kayacana

Bilecik Pazaryeri Belediye Başkanı Zekiye Tekine

Bilecik Osmaneli Belediye Başkanı Münir Şahine

Sakarya Pamukove Belediye Başkanı İbrahim Güven Övün

Siirt Baykan Veysel Karani Beldesi Başkanı Murat Akgün

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.