SON DAKİKA
Hava Durumu

'Erdoğan halkın iradesine karşı çıkıyor'

YSK'nin İstanbul seçimlerinin yenilenmesine yönelik kararına Türkiye'nin yanı sıra AP'nin Türkiye Raportörü ve Avrupa Konseyi Genel Sekreteri'nden de tepki geldi. AP Türkiye raportörü Kati Piri, "Erdoğan yenilgiyi kabul etmiyor ve halkın iradesine karşı çıkıyor. AKP İstanbul seçimlerini yenilemesi için YSK'ye baskı yaptı" ifadelerini kullandı.

Haber Giriş Tarihi: 07.05.2019 01:27
Haber Güncellenme Tarihi: 07.05.2019 01:27
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursaport.com
'Erdoğan halkın iradesine karşı çıkıyor'

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimlerinin iptal edilmesi ve yenilenmesi kararına ilk dış tepkiler, AP'nin Türkiye Raportörü ve Avrupa Konseyi Genel Sekreteri'nden geldi.

31 Mart yerel seçimleri kapsamında sadece İstanbul'da yalnızca Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimlerinin iptal edilmesi ve yenilenmesi yönünde Yüksek Seçim Kurulu (YSK) aracılığıyla gelen karara ilk dış tepkiyi Avrupa verdi.

Avrupa Birliği'nin (AB) yasama organı olan Avrupa Parlamentosu'nun (AP) Türkiye raportörü Kati Piri, sosyal medya hesabından şu paylaşımı yaptı:

"Erdoğan yenilgiyi kabul etmiyor ve halkın iradesine karşı çıkıyor. AKP İstanbul seçimlerini yenilemesi için YSK'ye baskı yaptı. Bu, Türkiye'de seçimler yoluyla iktidarın demokratik değişiminin güvenilirliğinin sonu demek"

AVRUPA KONSEYİ: SEÇMEN GÜVENİNE AĞIR DARBE

Türkiye'nin de üyesi olduğu Avrupa Konseyi'nin Genel Sekreteri Thorbjorn Jagland da İstanbul seçimini iptal kararının, 'seçmenlerin güvenine ciddi şekilde zarar verecek potansiyele sahip olduğu' uyarısını yaptı. Jagland, sözcüsü Daniel Holtgen aracılığıyla şu açıklamayı yaptı:

"Adil ve serbest seçimler için gerekli şartlar, seçim gününden sonra değil seçim gününden önce teyit edilmelidir. Kararın seçmenlerin güvenine ağır zarar verme potansiyeli vardır."

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.