SON DAKİKA
Hava Durumu

Erdoğan duyurdu; Fırat'ın doğusuna harekat başladı

Cumhurbaşkanı Erdoğan TSK ile ÖSO birliklerinin Suriye'nin kuzeyine girdiğini duyurdu. ABD'nin Ankara Büyükelçisi, "Barış Pınarı Harekatı"nın başlamasından kısa bir süre sonra Dışişleri Bakanlığı'na çağrıldı.

Haber Giriş Tarihi: 09.10.2019 16:45
Haber Güncellenme Tarihi: 09.10.2019 16:45
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursaport.com
Erdoğan duyurdu; Fırat'ın doğusuna harekat başladı

Türk Silahlı Kuvvetleri ve adı Suriye Milli Ordusu olarak değiştirilen ÖSO birlikleri, ana omurgasının YPG'nin oluşturduğu Suriye Demokratik Güçleri (SDG) kontrolündeki Suriye'nin kuzey bölgesine yönelik askeri harekata başladı. Harekatın başladığını Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Tayyip Erdoğan sosyal medya hesabı Twitter'dan duyurdu.

Saat 16.00 itibarıyla başlayan "Barış Pınarı Harekatı"nda Türk jetleri ve obüsler ilk olarak Suriye'nin Resulayn ve Tel Abyad şehirlerindeki YPG mevzilerini hedef aldı.

Harekatın başlamasıyla Ceylanpınar ilçesinin karşısındaki Resulayn'ın bazı bölgelerinden dumanların yükseldiği gözlendi. Ceylanpınar'dan obüs sesleri duyulurken, Suriye sınırında savaş uçaklarının uçtuğu görülüyor.

Bu arada, Ceylanpınar Belediyesi de yaptığı uyarılarla vatandaşların evlerine girmesini istedi.

İşte Erdoğan'ın harekata ilişkin paylaşımları:

Dışişleri: BMGK üyeleri bilgilendirilecek

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Hami Aksoy Barış Pınarı Harekatı hakkında Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi (BMGK) üyesi ülkelerin büyükelçilerinin bakanlığa çağrıldığını bildirdi.

BMGK'nın daimi üyeleri ABD, Rusya, Çin, İngiltere ve Fransa'dan oluşuyor.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.