SON DAKİKA
Hava Durumu

'Erdoğan'dan önce yiyecekler ağaç kovuklarındaydı!'

CHP'nin cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 'herkesin evinde buzdolabı var, daha ne istiyorsunuz' sözlerini hatırlatarak, "Sanki Erdoğan'dan önce ağaç kovuklarında yiyecek saklıyorduk. Erdoğan iktidar olmadan 16 yıl önce böyle yaşıyorduk." dedi.

Haber Giriş Tarihi: 08.06.2018 00:07
Haber Güncellenme Tarihi: 08.06.2018 00:07
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursaport.com
'Erdoğan'dan önce yiyecekler ağaç kovuklarındaydı!'

CHP'nin cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce, bugün 3 ilde miting düzenledi. Kütahya Zafer Meydanı'nda düzenlenen mitingde konuşma yapan İnce, sadece CHP'lilerin cumhurbaşkanı adayı olmadığını, CHP rozetini çıkardığını ve herkesin adayı olduğunu söyledi.

İnce, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 'Ben onun da paşasıyım. Anayasaya göre ben herkesin paşasıyım' sözlerini şöyle değerlendirdi:

"Engin Alan korgeneraldi ayağa kalkmadı hapise attılar. Geçtiğimiz gün bir paşa Erdoğan konuşurken beni eleştiren Erdoğan'ı alkışladı. Ben de dedim ki senin apoletlerini sökeceğim. Erdoğan meğer paşaymış, kantin paşası. Ben onu kantin asteğmeni zannediyordum."

"Erdoğan'dan önce ağaç kovuklarında yiyecek saklıyorduk"

Meydanlarda kavga etmeyeceğini belirten İnce, şöyle konuştu:

"Meydanlarda 'gençler' diyorum, 'gelecek' diyorum, 'aş' diyorum, 'iş' diyorum, 'ekmek' diyorum. Erdoğan geliyor meydanlara kavga ediyor benimle. Kavga etmeyeceğim. Geçen 'herkesin evinde buzdolabı var, daha ne istiyorsunuz' dedi. Sanki Erdoğan'dan önce ağaç kovuklarında yiyecek saklıyorduk. Erdoğan iktidar olmadan 16 yıl önce böyle yaşıyorduk.

1,5 milyon imam hatip liseli çocuk var işsiz, onlara iş bulacağım diyorum. O utanmadan diyor ki 'Muharrem İnce imam hatipleri yıkacakmış.' diyor. Ayıp, dürüst ol biraz. Meydanlarda o sarayı senin başına yıkacağım dedim, kastettiğim şatafat. Sarayı niye yıkayım? Saraydaki kültürü, kafayı yıkacağım ben. O sarayı gençlere vereceğim, orayı bilim merkezi yapacağım."

"Erdoğan otomobilin kaportasına, ben beynine talibim"

Sosyal medyada yayınlanan montajlanmış fotoğraflarını alandakilere gösteren İnce, "Ben iş dedikçe iftiralara başladılar. Samsun'da sahnede bisiklete bindim, Uşak'ta traktöre bindim, Aydın'da zeybek oynadım. Sahnede bisiklete biniyorum, almışlar onu caminin içine yerleştirmişler, caminin içinde bisiklete biniyormuşum, traktörle camiye girmişim, camide oynuyormuşum. Ey Müslümanlar Türkiye'de 81 milyon Müslüman'dan herhangi birisi camide zeybek oynar mı? Şaşırdı bunlar." ifadesini kullandı.

İnce, yerli otomobile karşı olmadığını dile getirerek, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın otomobilin kaportasına, kendisinin ise otomobilin beynine talip olduğu söyledi. 

"Madenlerimizi mamul madde olarak satmamız lazım"

Kütahya'da yerin altının maden dolu olduğuna dikkati çeken İnce, "Siz bor madeninin üzerinde yaşıyorsunuz. Biz madenleri ne yazık ki işlemeden satıyoruz. Madenleri cevher olarak satıyoruz. Bu da ucuza gidiyor. Biz madenlerimizi mamul madde olarak satmamız lazım. Yani bordan füze yakıtı yapmamız lazım. Bordan ısıya dayanıklı cam yapmamız lazım. Bor olarak satarsan ucuza satarsın ama füze yakıtı olarak satarsan, ısıya dayanıklı cam olarak satarsan pahalıya satarsın." dedi.

Cumhurbaşkanı seçildiğinde kemer sıkan tarafın değişeceğini belirten İnce, devletin bina ve araç kiralamalarına ilişkin yaptığı ödemelere değinerek, "Yani öyle bir savurgan devlet var ki artık ona kira buna kira, onu sat, bunu sat. Ben Muharrem İnce olarak söylüyorum; benim cumhurbaşkanlığım döneminde vatandaş kemer sıkmayacak devlet kemer sıkacak." diye konuştu. 

İnce, Erdoğan'a video ile gönderme yaparak, alanı dolduran halka 'TAMAM' söylemini yineletti. İnce, Kemal Sunal ve Şener Şen'in Kibar Feyzo filminden 'Vakit dolmuştur, tamam' sözlerinin yer aldığı bölümü izlettirdi.

"O kadar masraf olmuş, gençlere vereceğim"

Kütahya'daki mitinginden sonra Ispartaya geçen Muharrem İnce, burada 15 Temmuz Demokrasi Meydanı'nda düzenlenen mitingde, meydanları gezerek ekmek, aş, gençler için iyi eğitim, gelecek vaat ettiğini söyledi.

Okulları, köprüleri yıkacağı iddialarının gerçek olmadığını belirten İnce, "O sarayı senin başına yıkarım dedim, sarayı niye yıkayım. O kadar masraf olmuş, oraya ben oturmayacağım gençlere vereceğim." diye konuştu.

Fizik öğretmeni olduğunu, imam hatiplinin de fen liselinin de evladı olduğunu, hepsine iş bulmanın derdinde olduğunu bildiren İnce, ailelerin taleplerine göre din dersini, hadis, siyer ne isteniyorsa seçmeli olarak vereceği vaadinde bulundu.

İnce, cumhurbaşkanlığı adaylığı sürecinde, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı da, cezaevindeki Selahattin Demirtaş'ı da ziyaret ettiğini belirterek, mert olduğunu, yalan söylemediğini kaydetti.

Seçilmesi durumunda, emekliye Ramazan ve Kurban bayramlarında asgari ücret üzerinden maaş vereceğini ifade eden İnce, "Bağıran çağıran değil, gülümseyen bir cumhurbaşkanı, gençlere iş bulan, çocukları kucaklayan bir cumhurbaşkanı olacağım." dedi.

Türkiye'de Türk, Kürt, ülkücü, HDP'li hepsinin kardeşi olduğunu dile getiren İnce, "Büyük şemsiye altında buluşmak yakışır bize, cumhuriyet şemsiyesi. Türk, Kürt, Alevi, Sünni hepimiz bir şemsiyenin altında. Bunu birlikte başaracağız." ifadelerini kullandı.

"Çiftçi borçlarının faizini sileceğim"

Cumhurbaşkanı olduğunda çiftçiye mazotu 3 liradan vereceğini, en düşük emekli maaşının bin 500 lira olacağını anlatan İnce, "Emekliler, Ramazan ve Kurban bayramında bir asgari ücret alacaklar. Çiftçi borçlarının faizini sileceğim. Gençler, üniversite öğrencileri, 19 Mayıs'ta, 29 Ekim'de, gençlik ve cumhuriyet karşılıksız bursları alacaksınız." diye konuştu.

Muharrem İnce, Isparta'daki mitingin ardından, merhum Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel'in İslamköy'de yapımı süren anıt mezarını ziyaret etti. Mezara çiçek bırakarak dua eden İnce, İslamköy'deki Süleyman Demirel Demokrasi ve Kalkınma Müzesi'ni gezdi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.