SON DAKİKA
Hava Durumu

Erdoğan'dan Almanya'ya HDP tepkisi

AKP'nin Cumhurbaşkanı adayı Erdoğan, Erzurum'da düzenlenen AKP'nin ilk mitinginde, Almanya'nın HDP mitingine izin vermesine tepki gösterdi. Erdoğan, "Avrupa'da HDP'ye meydanlarda miting yapma müsaadesi veren yönetimler, AK Parti'ye oralarda müsaade etmiyorlar, salonlarda yer vermiyorlar. Niye?" dedi.

Haber Giriş Tarihi: 26.05.2018 20:10
Haber Güncellenme Tarihi: 26.05.2018 20:10
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursaport.com
Erdoğan'dan Almanya'ya HDP tepkisi

AKP'nin cumhurbaşkanı adayı Recep Tayyip Erdoğan, Erzurum İstasyon Meydanı'nda, AKP'nin ilk mitinginde vatandaşlara hitap etti. 

Erdoğan, Almanya'nın HDP mitingine izin vermesine tepki göstererek, "Avrupa'da PKK terör örgütünün, YPG'nin, PYD'nin ön kuvveti durumunda olan HDP'ye meydanlarda miting yapma müsaadesi veren yönetimler, AK Parti'ye oralarda müsaade etmiyorlar, salonlarda yer vermiyorlar. Niye? 'Ne kadar engellersek o kadar kar' diyorlar. İsteseniz de istemeseniz de Bosna Hersek size yetti. İşte, şimdi de Erzurum'dayız, dadaşlar size yeter." diye konuştu.

"Onlar kaçıyor, biz kovalıyoruz"

Afrin'de şu ana kadar etkisiz hale getirilen terörist sayısının 4 bin 475, Kuzey Irak'ta 414, yurt içinde etkisiz hale getirilenlerin sayısının 398 olduğu bilgisini paylaştan Erdoğan, "Cudi'de, Gabar'da, Tendürek'te, Bestler-Dereler'de biz varız. İnlerine girdik, inlerine. Onlar kaçıyor, biz kovalıyoruz. Çünkü bu milletin huzurunu kaçırdılar. Bu milleti üzdüler." dedi.

"Ne aldatan ne aldanan olduk"

Güvenlik korucularını unutmadıklarını kaydeden Erdoğan, terör örgütlerinin güvenlik korucularını hedef almasının boşuna olmadığını söyledi.

Alandaki partililerin sloganları üzerine Erdoğan, "Ben, size diğer adaylar gibi palavra mı atayım? Atmam, yapılacak şeyi zaten yaptık, yapıyoruz, yaparız. Biz bugüne kadar hiçbir zaman ne aldatan ne aldanan olduk. Onun için bu tür sloganlarla bizlerden ayak üstü netice almaya çalışmayın." dedi. 

Gerekli şartlara sahip güvenlik korucularının bir kısmının uzman erbaş olarak da değerlendirildiğini belirten Erdoğan, "Şimdi güvenlik korucularımızın ücretlerinde 135 liralık bir iyileştirme daha yapıyoruz. Hayırlı olsun. Amacımız güvenlik korucularımızın tüm dikkatlerini ve zamanlarını teröristlerle mücadeleye ayırmasıdır." değerlendirmesinde bulundu.

"Rusya 1 milyar dolar ödeme yapacak"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Rusya'dan Mavi Akım ve Batı Hattı'ndan aldığımız doğalgazın fiyatında 2015'te indirim talep etmiştik. Bu talebimiz karşılanmayınca uluslararası tahkime başvurmuştuk. Uzun müzakereler sonucunda 2015 ve 2016 yılları için geçerli olmak üzere Rusya ile bu ülkeden aldığımız doğalgazda yüzde 10,25 oranında fiyat indirimi konusunda mutabakata vardık. Vardığımız mutabakatla bu iki yılda aldığımız doğalgaz için ülkemize indirim farkı olarak 1 milyar dolar ödeme yapılacak." dedi.

Erdoğan, 12 Haziran'da Eskişehir'de TANAP projesinin açılışını yapacaklarını, Türkiye'nin kaynak çeşitliliği bakımından önemli olan TANAP projesinin de hayırlı olmasını diledi.

"O bisiklete binmeye devam etsin"

CHP'nin cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce'ye yönelik eleştirilerde bulunan Erdoğan, "Çıkmış bir tanesi diyor ki ben araba üretmem. Benim için de diyor ki 20 yıl geriden takip ediyor diyor. O bisiklete binmeye devam etsin. Kardeşlerim öbürü de kalkmış ben Kanal İstanbul'u yaptırmayacağım diyor. Siz zaten 24 Haziran'da benim aziz milletim kime yürü diyeceğinizi biliyorsunuz. Yatırım yapmadan istihdam olur mu?" diye konuştu.

Erdoğan, "Bu iş ustalık işidir. Biz çıraklığı belediye başkanlığında yaşadık, kalfalığı başbakanlıkta yaşadık, ondan sonra ustalık dönemi başladı. Cumhurbaşkanlığı sürecinde de bunu yaşadık, devam ediyoruz. Şimdi diyoruz ki usta yola devam ediyor." dedi.

"Sayın Bahçeli'yle birlikte bir yoldayız"

Erdoğan, 24 Haziran'da sadece cumhurbaşkanı ve 600 milletvekilinin seçilmeyeceğini aynı zamanda seçimlerle birlikte yeni bir yönetim sistemine de geçileceğini anımsatarak, "AK Parti olarak milletimizin karşısında hem 16 yıllık hizmetlerimizle hem de yeni dönemde gerçekleştireceğimiz projelerimizle çıkıyoruz." dedi.

MHP ile Cumhur İttifakı kurduklarını anımsatan Erdoğan, şu değerlendirmeyi yaptı: 

"Sayın Bahçeli ile birlikte bir yoldayız. Ekibiyle beraber bir yoldayız ve AK Parti, MHP olarak çıktığımız bu yolda araya fitne, fesat sokmak isteyenler olabilir. Sakın bu oyunlara gelmeyin. Cumhur İttifakı tamam ve Cumhur İttifakıyla da inşallah diğerlerini yerle yeksan edeceğiz. Mülki İslam'ın kilidi olan Erzurum'dan bu seçimde de rekor bir sonuç bekliyorum."

"Paralarınızı gidin TL'ye yatırın, yerli paraya yatırın"

Göreve geldiklerinde IMF'ye olan 23,5 milyar dolarlık borcu 2013'te sıfırladıklarını aktaran Erdoğan, aynı zamanda 27,5 milyar dolar olan Merkez Bankasının döviz rezervini 110 milyar dolara çıkardıklarını söyledi. 

Erdoğan, "Bu ara birileri ülkemize çöreklendi, Gezi olaylarında olduğu gibi. Faiz lobisi üzerimize yükleniyor. Boşuna yüklenmeyin, avucunuzu yalayacaksınız. Yalnız bir şey söylüyorum, yastığının altında avrosu olan kardeşlerim, sizler paralarınızı gidin TL'ye yatırın, yerli paraya yatırın. Bu oyunu hep beraber bozacağız." ifadesini kullandı.

Erdoğan, "Ey finans sektörü, eğer siz yatırımcımıza, girişimcimize bu tür oyunlar oynarsanız, bu tür manipülasyonlar yaparsanız bilesiniz ki bedelini ağır ödersiniz. Biz oynanan oyunu görüyoruz ve elimizdeki araçlarla bunun üzerine gidiyoruz. Yerli ve milli olmak demek önce kendi paramıza sahip çıkmak demektir. Milletimizden benim ricam dedikodulara itibar etmeyerek kendi paralarına sahip çıkmalarıdır." dedi.

"Bir ihtimal olsa zaten kendi aday olurdu"

Siyasetin bir iddia işi olduğuna vurgu yapan Erdoğan, bu iddianın da altının dolu olması gerektiğini söyledi.

"Biz henüz 18 yaşında delikanlıya seçilme hakkını getirdik. Ne söylediysek inanarak söyledik." diyen Erdoğan, şu değerlendirmede bulundu:

"Her işimize önce işinin ehli bir ekiple hazırlığımızı yapıp öyle başladık. Tek parti döneminde CHP, güya halk için ama halka rağmen hareket eden bir partiydi. Aradan geçen bunca zamanda arpa boyu yol gidemedikleri anlaşılıyor. Kendi partisinin içinde genel başkanlık mücadelesini kaybeden bir ismi Türkiye'nin yönetimine aday göstermeleri, bu işi ciddiye dahi almadıklarına işaret ediyor. Bu zata, kendi partilerini emanet etmiyorlar ama milletten Türkiye'yi kendisine emanet etmesini istiyorlar. Siz, milleti ciddiye almazsanız, millet sizi hiç ciddiye almaz."

CHP'nin cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce'nin, "CHP'nin Genel Başkanı, cumhurbaşkanı adayı olmak zorundadır." diye daha dün ortalığı inlettiğini, ayrıca Genel Başkanına da 'Sen Cumhurbaşkanı adayı olacaksın. Eğer sen olmazsan ben olacağım.' dediğini aktaran Erdoğan, şunları söyledi:

"Başka ne dedi, 'Ya bir girdin seçilemedin, iki girdin seçilemedin, üç girdin seçilemedin, dört girdin seçilemedin, beş girdin seçilemedin...' Daha ne diyeyim. Genel Başkanı onu, 'Gel bakalım Muharrem' diye çağırıp aday gösterdiğinde koşa koşa gidiyor. Bu ne ciddiyetsizliktir. Bu kişinin cumhurbaşkanı seçilemeyeceğini en iyi onu aday gösteren biliyor. Aksi yönde bir ihtimal olsa zaten kendi aday olurdu. Parti içi mücadeleye verdikleri önemi Türkiye'nin geleceğine vermiyorlar."

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.