SON DAKİKA
Hava Durumu

Erdoğan 46 yaşında emekli olmuş çift dikiş yapmış!

Emeklilikte yaşa takılanlar için "Erken emekli olacak gidecek başka bir işte de çalışmaya devam edecek. Yani çift dikiş. Böyle bir şey olamaz." diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 46 yaşında emekli olduğunu açıklayan CHP'li Gürsel Tekin, Erdoğan'ın 2006 yılında Başbakanken bu sefer maaşı yetmediği için tekrar milletvekili emekliliğine başvurduğunu hatırlatarak, "Çift dikiş ücret aldı" dedi.

Haber Giriş Tarihi: 18.10.2018 09:34
Haber Güncellenme Tarihi: 18.10.2018 09:34
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursaport.com
Erdoğan 46 yaşında emekli olmuş çift dikiş yapmış!

Sözcü'de yer alan habere göre, CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin, "Erdoğan 46 yaşında emekli oldu. Emeklilikte yaşa takılanlar, primlerini ödemiş, yasa nedeniyle emekli olamamış mağdurlardır" dedi.

Gürsel Tekin, Erdoğan'ın 1974 yılında Çoşkun Et firmasında çalışarak sigortalı yaşama başladığını, 2000 yılında ise Emniyet Gıda üzerinden emekli olduğunu açıkladı ve şunları söyledi:

"Kendisi de 46 yaşında emekli oldu. 1974 yılında Coşkun Et firmasında çalışarak sigortalı yaşama başladı. 1976'da İETT Spor'a geçti. 1981'de Coşkun Et'e geri döndü. Ardından Al Et ve Elif Et'de çalıştı. Son olarak da aile şirketi Emniyet Gıda üzerinden 2000 yılında emekli oldu. 2006 yılında Başbakanken bu sefer tekrar milletvekili emekliliğine başvurdu. Çift dikiş ücret aldı."

Erdoğan ne demişti?

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan emeklilikte yaşa takılanlarla ilgili olarak, özetle şunları söylemişti:

"Bir kesimi mutlu etmek adına ülkemizin tüm dengelerinin bozulmasına müsaade edemeyiz. Sosyal güvenlik sistemimizi yeni bir batağın içine niye sürükleyelim? Konuyu gündeme getiren partiler, gerçekler ışığında yeniden bir durum değerlendirmesi yapmalı.

Vatansever halkım dünyanın hiçbir yerinde 38 yaşında emeklilik diye bir uygulama yoktur. 20 yıl çalışıp 38 yaşında emekli olacak bir kişi 40 yıl çalışmadan devletten maaş ve sağlık sigortası hizmeti alacak demektir. Böyle şey olur mu? Buna dünyanın hiçbir ülkesinin sosyal güvenlik sistemi dayanamaz.

SGK'nın hesaplamasına göre emeklilikte yaşa takılanlar denilen gruba giren 6.3 milyon kişi bulunuyor. Bunların 1 milyon kadarı devlet memuru iken kalanı hizmet akdi ile veya kendi hesabına çalışanlardan oluşuyor. Bunlardan 1.3 milyonu hemen emekli olabilecek durumda, kalanları da peyder pey emekliliğini talep edebilecektir. Bu teklifin ülkemize yıllık ilave maliyeti 26 milyar lira. Erken emeklilikten yararlanacakların tamamı gözönüne alındığında bu rakam toplamda 750 milyar lirayı buluyor. Bizim ekonomik kurtuluş savaşı verdiğimiz bir dönemde böyle bir yükü milletimizin sırtına bindirmeye hakkımız var mı?

Öyle şeyler oluştu ki bir taraftan ekonomik kurtuluş savaşının verildiği dönemde fırsatçılar türedi. Onlar domates, patates, biber, çocuk bezi, ekmek, un stokçuluk yapılarak fırsata dönüştürülürken bir taraftan da bunlar türedi. Ne olacak? Erken emekli olacak gidecek başka bir işte de çalışmaya devam edecek. Yani çift dikiş. Böyle bir şey olamaz. Buna adalet, hak denmez."

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.