SON DAKİKA
Hava Durumu

Erdem'den İYİ Parti İl Başkanı Türkoğlu'na ziyaret

Nilüfer Belediye Başkanı Turgay Erdem, İYİ Parti İl Başkanı Selçuk Türkoğlu ve Yönetim Kurulu'nu ziyaret ederek başarılar diledi. Ziyarette Erdem ve Türkoğlu Millet İttifakı'nın birlik ve beraberliğine vurgu yaparak dayanışma mesajı verdi.

Haber Giriş Tarihi: 29.09.2020 19:34
Haber Güncellenme Tarihi: 29.09.2020 19:34
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursaport.com
Erdem'den İYİ Parti İl Başkanı Türkoğlu'na ziyaret

İYİ Parti İl Başkanı Selçuk Türkoğlu, Nilüfer Belediye Başkanı Turgay Erdem'in ziyaretinden ziyadesiyle memnun olduğunu açıklarken, "Millet İttifakı'nın uyumlu bir çalışma ve dayanışma içerisinde olmasından rahatsızlık duyanların farkındayız. Ancak bilinmelidir ki, zor bir süreçten geçen ülkemizde birlik berberliği yeniden tesis edebilmek için kurduğumuz ittifaka nifak sokamayacaklardır" dedi.

"ŞARK KURNAZLIĞI BİZE SÖKMEZ"

Sözlerine, "Nilüfer Belediyesi'ni evimiz olarak görüyoruz. İYİ Parti de aynı zamanda sizlerin evidir" diyerek başlayan Türkoğlu, şöyle konuştu:

"Milletin bize verdiği muhalefet görevini en etkin biçimde yerine getireceğiz. Göreve geldiğimiz günden bu yana partimizde masa başında hiç basın açıklaması yapmadık. 30 Ağustos'ta yapılmasına izin verilmeyen yürüyüşümüzü gerçekleştirmek için sahalardaydık ve Zafer Bayramımızı aslanlar gibi kutladık. İncir üreticilerinin aracılar tarafından nasıl soyulduğunu dillendirmek için Ovaakça Köyü meydanındaydık ve bu ülkeyi yönetenlere bizzat sahadan seslendik. Sadece Bursa'da değil, ülke genelinde ses getiren BUSKİ önündeki Bursa'daki su soygunuyla ilgili eylemimiz de halkımızın sorunlarını sahada haykırmamızın diğer bir örneğiydi. Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş'ın, adeta şark kurnazlığı yaparak İYİ Parti'nin protestosunu katı atık eylemiymiş gibi gösterme çabasına girmesi aslında komik bir savunma tablosunu ortaya çıkardı. Biz su faturalarının topyekun fahişliğinden bahsettik ve hem metreküp bazında hem de faturadaki ek kalemlerin ortaya çıkardığı yüksek rakamları dile getirerek suyun genel anlamda ucuzlatılmasını istedik. Konuyu katı atık meselesine indirgemek ve topu ilçe belediyelerine atarak işin içinden sıyrılmak o kadar kolay değil. Konuyu ısrarla takip edecek ve sonuna kadar mücadele edeceğiz. Önümüzdeki günlerde başlatacağımız imza kampanyalarıyla Bursalıların bu ülkede en pahalı suyu kullanmalarını tüm Türkiye'ye haykırmaya devam edeceğiz."

"AKTAŞ'IN YAPTIĞI UCUZ KAHRAMANLIK"

Nilüfer Belediye Başkanı Turgay Erdem de Millet İttifakı'nda çatlak yaratmaya dönük girişimlerin karşılık bulmayacağına değindi.

İttifaktaki dayanışmanın rahatsızlık verdiği kesimleri iyi bildiklerini vurgulayan Erdem, şunları söyledi:

"İyi Parti'nin su faturaları ile ilgili sahadaki eylemi altını çizerek söylüyorum ki haklı ve doğru bir eylemdir. Bu konuyla ilgili benim sarf etmediğim sözlerin basına yansıdığını daha önce söylemiştim. Nitekim açıklamamdan sonra yapılan düzeltme, yanlış anlamayı gidermiş oldu. İlçe Belediyeleri katı atık bedellerini merkezi hükümetin yaptığı yönetmelikler doğrultusunda alıyor. Bizim alalım veya almayalım deme hakkımız yok. Biz hukukun üstünlüğüne inanan bir ittifakın üyesiyiz. Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş'ın yaptığı ucuz kahramanlıktır. Katı atık bedellerini kaldırması gereken hükümetin kendisidir. Yeni bir yönetmelik yayınlanır ve bu kalemin ilçe belediyeleri tarafından tahsil edilmeyeceği karara bağlanır olur biter. Öte yandan bu gelir kalemi ilçe belediyelerinin önemli bir bütçesini oluşturduğu da bilinmelidir. Bu nedenle bu gelire göre planlanan bazı projelerin aksayacağı da bilinmelidir. Tüm ilçe belediyeleri, öngördükleri icraatları yapabilmek ve kamuoyuna söz verdikleri projeleri yapabilmek için yeni gelir kalemleri bulmak zorunda kalacaklardır. Tekrar üzerine basarak söylemek isterim ki, İYİ Parti'nin su eylemi yerinde ve haklıdır, bizi rahatsız eden bir yönü de yoktur. İşbirliğimiz ve dayanışmamız her zamanki gibi sürecektir. Ülkemizin hak, hukuk, adalet, huzur ve güvene kavuşabilmesi, bunun yanı sıra halkımıza en güzel hizmetleri verebilmemiz için gayret ve çabalarımız da sürecektir."         

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.