SON DAKİKA
Hava Durumu

Erbil'de Türk diplomatlara silahlı saldırı

Irak'ın Erbil kentinde Türk konsolosluk çalışanlarının da bulunduğu restorana silahlı saldırı düzenlendi. Saldırıda, Türkiye'nin Erbil Başkonsolosluğu'nda çalışan diplomatlardan biri ve iki Irak vatandaşı hayatını kaybetti.

Haber Giriş Tarihi: 17.07.2019 15:19
Haber Güncellenme Tarihi: 17.07.2019 15:19
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursaport.com
Erbil'de Türk diplomatlara silahlı saldırı

Irak'ın Erbil kentinde bir restorana düzenlenen silahlı saldırıda Türkiye'nin Erbil Başkonsolosluğu'nda çalışan bir diplomat ve iki Irak vatandaşı hayatını kaybetti.

AA muhabirinin elde ettiği bilgilere göre, Türkiye'nin Erbil Başkonsolosluğu'nda görevli diplomatlar, yemek yemek için gittikleri Başkonsolosluğa 3.5 kilometre uzaklıkta olan "Huqqabaz" isimli restoranda silahlı saldırıya uğradı. 

Restoran sahibinin paylaştığı bilgilere göre, konsolosluk çalışanları restoranın cam kenarında yemek yedikleri sırada üzerinde susturucu takılmış iki silah taşıyan saldırgan, doğrudan konsolosluk çalışanlarını hedef alarak ateş açtı.

Saldırı sonucu bir Türk diplomat olay yerinde hayatını kaybetti. Saldırıda Türk diplomatların arkasındaki masada oturan iki Irak vatandaşı da hayatını kaybetti.

Erbil Emniyet Müdürü Abdulhalik Talat, olaya ilişkin soruşturma başlatıldığını, daha sonra detaylı açıklamanın yapılacağını söyledi. 

Kaçan saldırgan veya saldırganların yakalanması için Erbil'den diğer kentlere giden tüm yolların trafiğe kapatıldığı belirtildi.

Reuters haber ajansı ise çatışmada en az 3 Türk diplomatın hayatını kaybettiği haberini geçti.

1994 yılından bu yana ilk kez bir Türk diplomat yurtdışı görevde saldırı sonucu hayatını kaybetti.

Twitter üzerinden açıklama yapan Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, şunları yazdı:

"Erbil'deki menfur saldırıda hayatını kaybeden konsolosluk çalışanımıza Allah'tan rahmet, yakınlarına başsağlığı diliyorum. Faillerin bulunması için çalışma başlatıldı. Bu hain saldırıyı yapanlara gereken cevap verilecektir."

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.