SON DAKİKA
Hava Durumu

Engelli kadınların 'beyaz gelinlik' hayalleri gerçek oldu

Bursa'da engelli kadınların beyaz gelinlik hayali, Engelli Kadınlar Derneğinin (ENKADER) organizasyonuyla düzenlenen temsili düğünle gerçeğe dönüştü.

Haber Giriş Tarihi: 28.11.2019 12:19
Haber Güncellenme Tarihi: 28.11.2019 12:19
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursaport.com
Engelli kadınların 'beyaz gelinlik' hayalleri gerçek oldu

Engelli Kadınlar Derneğinin (ENKADER) düzenlediği temsili düğünle beyaz gelinliklerini giyen engelli kadınların mutluluğuna aileleri, yakınları, komşuları ve arkadaşları da eşlik etti. 

Biri görme, 5'i bedensel engelli, 6'sı down sendromlu, biri de otizmli olan 20-55 yaşlarındaki 13 kadın, "Vos Garage 16" grubunun eski model araçlarıyla şehir turu atarak etkinliğin düzenlendiği alana geldi.

Alkışlar eşliğinde salona girdikten sonra ellerine kına yakılan kadınların aileleri duygu dolu anlar yaşadı.

Hayallerine kavuşan engelli kadınlar gece boyunca dans edip sevdikleriyle eğlenceli anlar geçirdi.

"5 yılda 57 kadına gelinlik giydirdik"

ENKADER Başkanı Canan Aykanat AA muhabirine yaptığı açıklamada, 5 yıldır bu etkinliği düzenlendiklerini ve engelli kadınların hayallerini gerçekleştirdiklerini söyledi.

Şimdiye kadar 57 bedensel ve zihinsel engelli kadına gelinlik giydirdiklerini belirten Elmastaş, "Engelli kadınların gelinlik giymeleri bir hayal. Aileler bu konularda biraz bağnaz olabiliyor, 'Engelli kadın evlenemez', 'Engelli kadın aile kuramaz' gibi söylemleri oluyor. Biz de bu tabuları yıkmak ve onların da hayallerini gerçekleştirmek için bu etkinliği düzenledik." dedi.

Elmastaş, ailelerin, gelinlik giyen kızlarından daha heyecanlı olduğunu dile getirdi.

Aile bireylerinin, engelli kadınları beyaz gelinlikle görünce çok heyecanlandığını vurgulayan Elmastaş, şunları kaydetti:

"45 yaşında bir gelinimiz var, üç çocuğu var. Ailesi, engelli diye sadece nikahla evlendirmiş kadını, gelinlik giymemiş. Biz onun da hayalini gerçekleştirdik. Çok duygusal anlar yaşandı. Dedi ki 'Ben bu beyaz gelinliği giymeden kefen giyerim diye düşünüyordum.' Zihinsel engellilere de gelinlik giydirdik ve aileleri çok sevindi."

"Engelli kadınlar hayatın içinde olmalı"

Üç çocuk annesi Necla Uygur da ilk kez gelinlik giydiğini, hayalini gerçekleştirdiğini anlattı.

Engelli kadınların hayatın içinde olması gerektiğini söyleyen Uygur, "En küçük oğlum da benimle birlikte, 'Her zaman için arkandayım anne' dedi bana. Çok güzel oldu, vesile olanlardan Allah razı olsun. Kız kardeşim gördü şoke oldu, çevremdekiler de sevindi." ifadelerini kullandı.

Zihinsel engelli kadınların da gelinlik giydiği etkinlikte, aileler böyle bir anın geleceğini hayal dahi edemediklerini ancak kızlarını gelinlik içinde görmekten çok mutlu olduklarını belirttiler.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.