SON DAKİKA
Hava Durumu

Emine Bulut cinayetine tepkiler çığ gibi!

Kırıkkale'de eski eşi Fedai Baran (43) tarafından 10 yaşındaki kızının gözü önünde bıçaklanan Emine Bulut (38), hastanede hayatını kaybetti. Emine Bulut'un eski eşi tarafından katledilmesi Türkiye'nin gündemine oturdu. Siyasetçiler, sanatçılar, spor kulüpleri ve duyarlı vatandaşlar kadın cinayetlerine bir kez daha tepki gösterdi.

Haber Giriş Tarihi: 23.08.2019 12:25
Haber Güncellenme Tarihi: 23.08.2019 12:25
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursaport.com
Emine Bulut cinayetine tepkiler çığ gibi!

Kırıkkale'de eski eşi Fedai Baran (43) tarafından 18 Ağustos'ta Menderes Caddesi'ndeki kafede bıçaklanan Emine Bulut (38), hastanede hayatını kaybetti. Emine Bulut'un hastanede hayatını kaybetmeden önce olay yerinde çekilen son görüntüsü ortaya çıktı. Görüntüde Emine Bulut, "Ben ölmek istemiyorum" derken, yanında bulunan 10 yaşındaki kızı F.B.B.'nin "Anne lütfen ölme" diyerek ağladığı görüldü. 

18 Ağustos'ta yaşanan olayda, Fedai Baran, 4 yıl önce boşandığı eski eşi Emine Bulut ve kızı F.B.B. ile kafede buluştu. Fedai Baran ile Emine Bulut, arasında tartışma çıktı. Kısa sürede büyüyen tartışmada Fedai Baran, yanındaki bıçakla eski eşini, kızının gözü önünde vücudunun çeşitli yerlerinden bıçakladı.

Emine Bulut kanlar içinde kalırken, Fedai Baran taksiye binerek kaçtı. İhbar üzerine gelen sağlık ekipleri, yaralanan Emine Bulut ile kızı F.B.B.'yi ambulansla Yüksek İhtisas Hastanesi'ne kaldırdı. Tedaviye alınan Bulut, doktorların tüm çabasına rağmen hayatını kaybetti.

Fedai Baran, olayın ardından Bahşılı ilçesinde gözaltına alındı. Çıkarıldığı mahkemece tutuklanan Fedai Baran, mahkemedeki ifadesinde, "Çocuğumun velayeti konusunda konuşurken bana hakaret edince sinirlenip yanımda gezdirdiğim bıçakla vurdum" dedi.

'Ölmek istemiyorum'

Kadın Meclisleri'nin sosyal medya hesabından paylaşılan açıklamada Emine Bulut'un fotoğrafına yer verilerek kadın katillerine indirim uygulayanlara tepki gösterildi. Açıklama şu şekilde:

"#EmineBulut'un son sözü "ölmek istemiyorum" oldu. Bugüne kadar öldürülen her kadın gibi.
Kimse bu cinayetten kendini aklayamaz:
Kadın katillerine indirim uygulayanlar,
kadınları korumayan,
haklarımıza saldıranlar 
Emine'nin cinayetine ortaktır."

Kulüplerden kadın cinayetine ortak tepki

Emine Bulut'un Kırıkkale'de boşandığı eşi tarafından öldürülmesine Süper Lig kulüpleri sert tepki gösterdi.

Galatasaray, Fenerbahçe, Beşiktaş ve Trabzonspor başta olmak üzere çok sayıda spor kulübü sosyal medya hesaplarından yaşanan cinayeti sert bir şekilde kınadı.

Galatasaray Kulübünün paylaşımında, "Hayattan koparılan bir kadın daha olmasın diye sessiz kalmayacağız. Yaşanan bu vahşet son olsun, kadın cinayetleri son bulsun!" ifadelerine yer verildi.

Fenerbahçe Kulübünün sosyal medyasından paylaşılan mesajda, "Yaşanan bu vahşete sessiz kalmıyoruz! Failinin en ağır ceza ile yargılanmasını, toplumumuzda kadın cinayetlerinin artık son bulmasını diliyoruz!" denildi.

Beşiktaş Kulübü de konuyla ilgili, "Bu vahşete karşı sessiz kalmıyoruz! Kadın cinayetlerinin son bulmasını, faillerin en ağır cezalarla yargılanmasını diliyoruz.  Alışmayacağız, susmayacağız!" paylaşımı yaptı.

Trabzonspor Kulübünün sosyal medya hesabında paylaşılan mesajda ise "Kadın cinayetleri karşısında sessiz kalmayacağız. Bu vahşet artık son bulsun." denildi.

Siyasetçiler ve sanatçılardan tepki 

Çok sayıda siyasetçi ve ünlü isimler, Twitter hesaplarından kan donduran cinayete tepki gösterdi. 

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, şu paylaşımda bulundu:

"Ölmek istemiyorum"

Bugüne kadar cinayete kurban giden tüm kadınların çığlığıydı aslında.
"Anne lütfen ölme"
Öksüz kalan tüm evlatların gözyaşları...#EmineBulut'u erkek şiddeti nedeniyle kaybettik. Şiddetle mücadelede kadın ve çocukların yanındayız, olmaya devam edeceğiz."

Haluk Levent, "Bu ülkede kadın olmak! Çocuk olmak!#EmineBulut ile ilgili tüm twitlerinizi okudum. @av_turgayozcan ve ekibi ile birlikte katil'e en ağır ceza verilmesi için uğraşacağız. Emine'nin evladı artık bizim evladımızdır! Ahbap'lar olarak ne gerekiyorsa yapacağız" paylaşımında bulundu. 

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş ise, "Bir annenin çaresizliği ve evladının gözlerindeki korkunun tarifi mümkün değil. Kadına yönelik cinayetleri durdurmak zorundayız. Katilin bir an önce gerekli cezayı almasını diliyorum" dedi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.