SON DAKİKA
Hava Durumu

EMEP'ten Bursa'daki 19 Ocak Mitingine çağrı

Emek Partisi (EMEP) Bursa İl Örgütü 19 Ocak Pazar günü Türk Metal Sendikası'nın FSM Bulvarı Hastane Alanında yapacağı mitinge, sözleşmeden taviz verilmemesi ve işçilerin kendi talepleriyle alanda yer alması çağrısında bulundu.

Haber Giriş Tarihi: 16.01.2020 23:47
Haber Güncellenme Tarihi: 16.01.2020 23:47
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursaport.com
EMEP'ten Bursa'daki 19 Ocak Mitingine çağrı

"Metal işçilerinin kazanımı tüm işçilerin kazanımıdır" denilen EMEP açıklamasında, Bursa'daki tüm işçiler ve demokratik kitle örgütleri metal işçileriyle dayanışmaya çağrıldı.

Emek Partisi (EMEP) Bursa İl Örgütü tarafından yapılan açıklamada; "Metal patronlarının sendikası olan MESS ile Türk Metal sendikası arasındaki grup toplu iş sözleşmesi tıkandı. Yapılan son görüşmede MESS teklifini yüzde 8'e çıkararak metal işçisi ile dalga geçmeyi sürdürüyor. MESS 3 yıllık sözleşme dayatması, sefalet zammı ve kazanılmış haklara el uzatıyor. Ekonomi kötü diyerek 130 bin metal işçisi ve ailesi başta olmak üzere tüm metal işçilerine yoksulluğu dayatıyor" denildi.

'ÜLKE KAYNAKLARI İŞÇİLERE DEĞİL BELLİ BİR KESİME AKTARILIYOR'

Milyonlarca işçi ve emekçi ekonomik krizin etkisiyle ay sonunu nasıl getireceğini düşünürken, her gün yapılan zamlarla aile bütçesindeki açıklar giderek büyümektedir denilen açıklamada; "Ekonomik krize karşı önlem almak yerine bugün hükümet çözümü savaşta Libya'ya asker göndermede arıyor. Yine ülke kaynaklarını işçilerin hiçbir yararına olmayacak olan Kanal İstanbul projesine aktarmakta ısrar ediyor. Ülkenin kaynaklarını işçi ve emekçilerin yaşam koşullarının iyileştirilmesinde kullanılması yerine, Libya'ya asker göndermek, savaş politikalarında ısrar etmek kabul edilemez. Ülkenin büyük çoğunluğunun hayır dediği Kanal İstanbul projesi ile belli çevrelere rantın aktarılması kabul edilemez." ifadeleri kullanıldı.

'TALEPLERİMİZLE ALANDA OLMALIYIZ'

Açıklamanın devamında; "Bu ekonomik koşullarda asgari ücretliye reva görülen sefalet ücretinin aynısı metal işçisine de, dayatılmakta boyun eğdirilmek istenmektedir. Sendikaların bu dayatmalara karşı almış oldukları grev kararına, patronlarda hükümetten aldığı destekle grevi yasaklatma peşindeler. Başta olabilecek grev yasaklarına karşı olmak üzere patronların kölece çalışma dayatmalarına karşı birliğimizi güçlendirelim. Kendi taleplerimizle birlikte 19 Ocak'ta Bursa'da yapılacak bölgesel mitingde yerimizi alalım. Taslaktan taviz verilmemesi için, kararlılığımızı başta patronlara, hükümete ve işçiler adına sözleşme görüşmelerine katılan sendika yöneticilerine göstermeliyiz. Sözleşeme işçilerin onayı alınmadan imzalanmamalıdır. Metal işçilerinin kazanımı her zaman olduğu gibi bütün işçi sınıfının kazanımı olacaktır. Bursa'da bütün işçi ve emekçileri iş kolu ayrımı yapmaksızın ailelerimizle birlikte 19 Ocak mitingini bir mücadele gününe dönüştürelim" denildi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.