SON DAKİKA
Hava Durumu

EMEP Bursa: Metal işçilerinin yolunu açın

Emek Partisi Bursa İl Örgütü sendikal haklarının tanınması talebiyle Gebze'den Ankara'ya yürümek isteyen Birleşik Metal-İş üyesi işçilerin göz altına alınmasına yazılı bir açıklama yaparak tepki gösterdi.

Haber Giriş Tarihi: 24.11.2020 21:29
Haber Güncellenme Tarihi: 24.11.2020 21:29
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursaport.com
EMEP Bursa: Metal işçilerinin yolunu açın

Emek Partisi Bursa İl Örgütü'nden yapılan açıklamada, "Birleşik Metal-İş üyesi işçilerin sendikal hakları için Ankara'ya doğru başlatmak istedikleri yürüyüş polis tarafından engellendi ve sendika binası önünde bulunanlar gözaltına alındı. Haklarına sahip çıkmak için Gebze'den Ankara'ya yürüme kararı alan işçilerin engellenmesi için Kocaeli Valiliği bütün bir kente eylem ve etkinlik yasağı getirdi. Bugün yürüyüş için toplanan metal işçilerine, sendika yöneticilerine ve dayanışmaya gelen destekçilere saldırı düzenlendi ve onlarca kişi gözaltına alındı" denildi.

Sendika Genel Başkanı Adnan Serdaroğlu, sendika yöneticileri, EMEP Kocaeli İl Başkanı Arzu Erkan'ın da içinde bulunduğu 100'e yakın kişi gözaltındadır denilen açıklamada, "Anayasal haklarını kullanan işçileri işten atan metal patronlarına ses çıkarmayan devlet, gücünü meşru talepleri için eylem yapan metal işçisine göstermiştir. Özer Elektrik, HSK Systemair ve Baldur patronları suç işliyor, Valilik, emniyet başta olmak üzere kamu idarecileri bu suça ortak olmaktadır. Metal işçilerine, sendika yöneticilerine, destekçilere yapılan saldırıyı kınıyoruz. Gözaltılar serbest bırakılmalı, metal işçilerinin yolu açılmalıdır. Metal işçileri şiddet uygulayarak durdurulamaz. Her şeyden önce sendikal hak ve özgürlüklere yönelik müdahale sonlandırılmalı, sendika tanınmalı ve işten atılanlar hak kaybı olmadan işe alınmalı, anayasa suçu işleyen patronlar soruşturma açılmalıdır" ifadeleri kullanıldı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.