SON DAKİKA
Hava Durumu

EMEP Bursa'da Hasan Özaydın yeniden başkan

Emek Partisi Bursa İl Örgütü 9. Olağan Kongresini gerçekleştirdi. Kongrede İl Başkanı Hasan Özaydın yeniden başkan seçildi.

Haber Giriş Tarihi: 29.10.2020 13:49
Haber Güncellenme Tarihi: 29.10.2020 13:49
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursaport.com
EMEP Bursa'da Hasan Özaydın yeniden başkan

Emek Partisi Bursa İl Örgütü 9. Olağan Kongresi'nde İl Başkanı Hasan Özaydın yeniden başkan seçildi.

Kongre sonrası konuşan Hasan Özaydın, AKP iktidarının, pandemiyle beraber derinleşen ekonomik krizi engelleyemez duruma geldiğini, tek adam tek parti iktidarını durdurmanın tek yolunun emek ve demokrasi güçlerinin güç birliği yapmasından geçtiğini ifade etti.

Emek Partisi Bursa İl Başkanı Hasan Özaydın

Ekonomik krizin gün geçtikçe derinleştiğini, emekçilerin yoksullaştığını söyleyen Özaydın, şöyle konuştu:

"Krizi fırsat bilen iktidar sermayeye kaynak aktarmaya devam ederken emekçilere yoklukta sabretmeyi öneriyor. Döviz lira karşısında sürekli değer kazanırken ülkenin ekonomisini yöneten bakan, halkla dalga geçer gibi, 'dolarla mı maaş alıyorsunuz?' diyebiliyor. Oysa içtiğimiz sudan yediğimiz gıdaya, tükettiğimiz akaryakıta kadar her şeyin dolara endeksli olduğunu bizler biliyoruz. Cumhur ittifakının ortağı olan MHP'nin askıda ekmek kampanyası başlatması aslında emekçilerin yaşadığı yoksulluğun açık itirafıdır. Halk evine ekmek götüremezken saray harcamalarında bırakın tasarrufu israf her gün daha da artırmaktadır. Bizlere düşen görev bundan önce olduğu gibi bundan sonra da işçileri ve emekçileri birleştirecek, kendi sınıfsal mücadelesine çekebilecek bir çalışmayı önüne koymaktır. Bunun için de her bir partili fabrikalarda, atölyelerde, işçi mahallelerinde emek mücadelesini örgütlemelidir"

Özaydın, "Bu köhnemiş düzen tüm kurumlarıyla yıkılıp halk iktidarı kurulmadan işçilerin emekçilerin kurtuluşu mümkün olmayacaktır" diyerek konuşmasını tamamladı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.