SON DAKİKA
Hava Durumu

Ekrem İmamoğlu'ndan başkan olmazmış!

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş için "Benim belediye başkanım değil" diyen MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'den bu sefer de resmi olmayan sonuçlara göre İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı seçilen Ekrem İmamoğlu'na eleştiri geldi. Bahçeli, İmamoğlu için "Bundan belediye başkanı olmaz" dedi.

Haber Giriş Tarihi: 14.04.2019 13:23
Haber Güncellenme Tarihi: 14.04.2019 13:23
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursaport.com
Ekrem İmamoğlu'ndan başkan olmazmış!

Resmi olmayan sonuçlara göre CHP'den İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı seçilen ancak mazbatası henüz verilmeyen Ekrem İmamoğlu'nun Beşiktaş-Medipol Başakşehir maçını Beşiktaş tribününden izlemesi MHP lideri Bahçeli'nin tepkisine neden oldu.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Beşiktaş-Medipol Başakşehir maçını izleyen Ekrem İmamoğlu'na, "Mazbatayı stadyuma taşımak, taraflar arasındaki rekabeti siyasi düşmanlığa dönüştürmek için ekilen bir tohumdur" sözleriyle tepki gösterdi. Bahçeli, "Ekrem İmamoğlu'ndan belediye başkanı olmaz" dedi.

MHP lideri Bahçeli, partisinin Kızılcahamam'da düzenlenen Merkez Yönetim Kurulu, Merkez Disiplin Kurulu ve TBMM Grubu ortak toplantısı kapanış oturumuna katıldı.

Bahçeli, sonrasında gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını yanıtladı. Bahçeli'nin açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

- YSK'nın itirazlara vereceği cevap beklenmektedir. Rakamları görmeden niyetler üzerinden değerlendirme yapanları zevkle takip ediyoruz. Onların söylediği rakamlar yanlış, bizim değerlendirmemiz doğru. YSK'nın açıklamaları sonrasında Resmi Gazete'de neyin ne şekilde sonuçlandığı hakkında yayın yapılacak. İl genel meclisi üyesi oylarını yok farz ederek, belediye meclisi üyelerini yok farz ederek, üç tane, beş tane belediyenin aldığı yerlerdeki oy oranını esas alarak yorum yapanlar kamuoyu araştırmaları nezdinde iflas etmiş insanlardır.

- (Bakanlardan YSK üyelerine telefon iddiası) Çok büyük bir iddia. Seçimin adaleti ve güvenliği açısından önemli sorumluluklar taşıyan insanlar hakkında böyle iddia atılıyorsa ispat edilmeli.

- Mazbatayı stadyuma taşımak, taraflar arasındaki rekabeti siyasi düşmanlığa dönüştürmek için ekilen bir tohumdur. Bundan belediye başkanı olmaz.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.