SON DAKİKA
Hava Durumu

Eğridereliler Parkı'nda anamorfik eğlence

Nilüfer Belediyesi, Türkiye'de bir 'ilk'e imza atarak anamorfik üç boyutlu yer uygulamasını Eğridereliler Parkı'nda hayata geçirdi.

Haber Giriş Tarihi: 14.09.2017 15:01
Haber Güncellenme Tarihi: 14.09.2017 15:01
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursaport.com
Eğridereliler Parkı'nda anamorfik eğlence

Başta kültür ve sanat olmak üzere çeşitli konularda önemli çalışmalarda bulunan Nilüfer Belediyesi, farklı bir çalışmaya daha imza attı. Nilüfer Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü, Türkiye ve Bursa'da ilk kez bir anamorfik (perspektif oyunu) üç boyutlu çalışmayı Nilüfer'deki Eğridereliler Parkı'nda uyguladı.

Tasarımcı Beyza Demirci tarafından yaklaşık bir ayda tamamlanan çalışmada Caretta Caretta kaplumbağa figürü uygulandı. Değişik açılardan bakıldığında farklı şekillerde algılanan çalışma, vatandaşların da büyük ilgisini çekti.

Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, Başkan Yardımcısı Yalçın Işıkyıldız ile birlikte çalışmayı yerinde inceledi. Figürü yakından inceleyen Başkan Bozbey, Beyza Demirci'ye teşekkür ederek, çalışmanın farklı yerlerde de uygulanabileceğini ifade etti. 

Parkta çok sayıda kaplumbağa yaşadığını belirten Nilüfer Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürü Hakan Tanrıöver de figürü de o nedenle seçtiklerini belirtti.


 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.