SON DAKİKA
Hava Durumu

Eğitimcilerden performans sistemine karşı eylem

Bursa'da üç eğitim eğitim sendikası, öğretmen performans sistemine karşı Bursa Erkek Lisesi önünde ortak eylem yaptı.

Haber Giriş Tarihi: 22.03.2018 15:46
Haber Güncellenme Tarihi: 22.03.2018 15:46
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursaport.com
Eğitimcilerden performans sistemine karşı eylem

Bursa'da Eğitim-İş, Eğitim Sen ve Türk Eğitim Sen, öğretmen performans sistemine karşı Bursa Erkek Lisesi önünde ortak eylem yaptı. CHP Bursa Milletvekili Ceyhun İrgil de, eyleme destek verdi.

Eğitim Sen, Eğitim-İş ve Türk Eğitim-Sen Bursa şubeleri, performans adı altında getirilen esnek çalışma sistemine karşı birlik olduklarını belirtmişlerdi. Sendikalar, birkaç gün önce düzenledikleri basın toplantısında, öğretmenleri birbirine rakip haline getirip iş barışını bozacak sisteme karşı içerisinde işyeri açıklamalarından, merkezi mitinge kadar uzanan ve bir ay sürecek eylem programını açıklamışlardı.

Eğitim sendikaları, performans sistemine karşı hazırladıkları ortak bilidiriyi örgütlü oldukları okulların öğretmen odalarında okumuşlardı. Metinde, "Eğitim sistemimiz kangren haline gelmiş birçok sorunu barındırmaktadır. Asıl görevi bu sorunlara çözüm bulmak olan Milli Eğitim Bakanlığı her uygulaması ile " eğitim sisteminin en önemli bileşeni" olan öğretmenlerimizi hedef tahtasına koymaktadır.Üzerine düşen sorumluluğu yerine getirmekte yetersiz kalan MEB, eğitimdeki yanlış politikaların sonucunda ortaya çıkan başarısızlığı üzerinden atmaya ve sorumluluğu öğretmenlere yıkmaya çalışmaktadır." ifadeleri yer almıştı.

"Eğitimde nitelik, öğretmene değer vererek sağlanır"

CHP'li İrgil, eyleme verdiği destek açıklamasında, "Eğitimde nitelik hiçbir bilimsel karşılığı olmayan performans değerlendirmesi ile sağlanamaz. Eğitimde nitelik; öğretmene değer vererek, velinin, öğrencinin ve toplumun gözünde öğretmenin mesleki saygınlığını artırarak sağlanabilir. Öğretmenin niteliğini diğer öğretmen arkadaşlarının, öğrencisinin, velisinin, idaresinin değerlendirmesini isteyen ve zorlayan bu sistem öğretmeni 'diken üstünde' tutacaktır." ifadelerini kullandı. 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.