SON DAKİKA
Hava Durumu

Eğitim Sen Bursa Şubesi 25. yılını kutladı

Eğitim Sen Bursa Şubesi, 25. yıl kuruluş yıl dönümünü coşkuyla kutladı. Eğitim Sen Bursa Şube Başkanı Derya Şimşek Aksakal, 25. yılı geride bıraktıklarını ve Eğitim Sen'in her zaman barış ver kardeşliğin yılmaz savunucusu olduğunu söyledi.

Haber Giriş Tarihi: 11.01.2020 23:48
Haber Güncellenme Tarihi: 11.01.2020 23:48
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursaport.com
Eğitim Sen Bursa Şubesi 25. yılını kutladı

PELİN AKDEMİR / BURSAPORT

Eğitim Sen Bursa Şubesi, 25. yıl kuruluş yıl dönümünü kutladı. 'Mücadele ve Dayanışma ile 25. Yıl' kuruluş yıl dönümü yemeğinde bir araya gelen Eğitim Sen'li eğitim emekçileri, Niyazi Koyuncu'nun konseriyle gönüllerince eğlendi. 

Eğitim Sen Bursa Şube Başkanı Derya Şimşek Aksakal, gecede yaptığı konuşmasına, geceye katılan Eğitim Sen Genel Başkanı Feray Aytekin Aydoğan'ı ve eğitimcileri selamlayarak başladı.

Aksakal, konuşmasına şöyle devam etti:

"Encümen'i Muallimle başlayan örgütlenme mücadelemiz TÖS ve TÖB-DER'le devam edip Eğitim Sen güneşiyle ülkede yaşanan tüm karanlıklara rağmen parlamaya devam ediyor ve edecek. Her zaman sömürünün karşısında olan Eğitim Sen barış ve kardeşliğin yılmaz savunucusudur. Örgüt olarak tüm siyasi parti ve kuruluşlardan uzak sadece ve sadece insanca yaşam isteyenlerle el ele yürürüz. Bilinmelidir ki tüm mücadelemiz bu ülkede demokrasi harcının karılmasında ve özgürlüklerin toplumsal yaşama aktarılması içindir. Yaşanılası bir ülkede yaşamak ve çocuklarımıza yaşanılası bir ülke bırakabilmek için bu ülkede yani Anadolu mozaiğinde farklı kimliklerin ve farklı kültürlerin olduğunu anlamak ve anlatmakla sorumluyuz.

Biz eğitim emekçileri; emeğimizi sahiplenmek, haklarımızın savunucusu olmakla mükellefiz. Şiarımız tabiki "Güvenli İş ve Güvenli Gelecek" olmalı. Dolayısıyla düşüncelerimizi teoriden pratiğe dönüştürmek için içinde bulunduğumuz şu günlerde örgütlü olmaya ihtiyacımız çok. Evde, okulda, sendikada, pazarda, berberde, gezmede biz eğitim emekçilerine düşen görev örgütlülüğün önemini anlatmaktır. Çünkü biliyoruz ki ancak ve ancak bir arada olursak bu korku imparatorluğunu yeneriz, biliyoruz ki sırt sırta verirsek faşizmin duvarlarını yerle bir ederiz. Çok güçlüyüz, çok inançlıyız, çok ısrarcıyız...

"Dindar Nesil" yetiştirmek amaçlı çıktıkları yolda gelinen nokta şudur ki elde edilen "Kindar Nesil"dir. Kendisi gibi düşünmeyen herkesi sistem karşıtı ve vatan haini olarak yorumlayan bu zihniyet bizi yıldıramayacak. Biz eğitim emekçileri laik, demokratik, parasız ve ana dilde eğitimi savunmaya devam edeceğiz. Biz, erkek egemen sistemin getirdiği buyruklara boyun eğmeyeceğiz. Biz şiddetin görünmeyenine de karşı çıkacağız. Biz doğayı, ormanları talan edenleri unutmayacağız. Çünkü biliyoruz ki ülke üzerinde gerçekleştirmek istediğiniz tüm siyasi ve ranta dayalı. Bizim çocuklarımızın elleriyle diktiği fidanlara yenik düşeceksiniz. Biz kazanacağız... Çünkü biz 10 Ekim 2015'te Ankara Garı'na gidip de "BARIŞ" diye haykıran arkadaşlarımızın parçalanan bedenlerini pankartlarımızla örterken onlara söz verdik.

Eğitim Sen Bursa Şube Başkanı Derya Şimşek Aksakal

"Ölüm ölür biz ölmeyiz..."

Ülkede her gün yaşanan ve normalleştirmeye çalışılan kadın cinayetlerinin karşısında, derneklerde, vakıflarda, dini eğitim veren kurslarda istismara, tacize ve tecavüze uğrayan çocukların yanındayız. Evladının bile maddi problemlerden yaşamına son vermesini kendine itiraf edemeyen ailenin olduğunu gördük. Sibel henüz 20 yaşındaydı. Ve biz Eğitim Sen olarak öğrencisi aç iken yatan rektör bizden değildir diyoruz. Biz bu onlarla aynı yolda yürümedik ve yürümeyeceğiz.

 25 yıllık mücadelemizde dün de bugün de ve yarın da mazlumun yanında, susturulmaya çalışılanın arkasındayız. Biz Eğitim Sen olarak üyemiz olsa da olmasa da eğitime emek veren tüm emekçilerin haklarının savunucusuyuz. Biliyoruz ki biz eğitimin gerçek öznesiyiz ve bizim irademiz karşısında ve dışında alınan kararları yok sayıyoruz, tanımıyoruz.

Hepimizin bildiği gibi bizi bekleyen bir kongre süreci var. Ve yine hepimizin farkında olduğu gerçek şudur ki: En küçük ilçedeki temsilcilik de genel merkez yöneticiliği de bir bayrak yarışı değil bayrak devridir. Ve hepimiz üzerimize düşen sorumluluğu yerine getirirken birey değil örgüt hedefli hareket etmeliyiz." 

Aksakal, "Birileri kendi karanlığında kaybolmaya devam ederken, öfkelerine, kinlerine sarılmayı tercih ederken; biz EĞİTİM SEN üyeleri ve dostları birbirimize ve insanlığımıza daha çok sarılacağız" ifadeleriyle konulmasını sonlandırdı.

Konuşmaların ardından eğitimciler, Niyazi Koyuncu'nun şarkılarıyla halay çekerek eğlendi.

Gecenin sonunda Eğitim Sen'in eski şube başkanlarından Cihat Uygur, Niyazi Koyuncu'ya plaket ve çiçek takdim etti. 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.