SON DAKİKA
Hava Durumu

Eğitim Sen Bursa: Bütün eğitim bileşenleri aşılansın

Eğitim Sen Bursa Şubesi, eğitim sürecindeki bütün bileşenlerin aşılanması talebiyle yaptıkları basın açıklamasının ardından İl Sağlık Müdürlüğü'ne dilekçe verdi.

Haber Giriş Tarihi: 25.02.2021 17:39
Haber Güncellenme Tarihi: 25.02.2021 17:39
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursaport.com
Eğitim Sen Bursa: Bütün eğitim bileşenleri aşılansın

Eğitim Sen Bursa Şubesi, İl Sağlık Müdürlüğü önünde 'Bütün eğitim bileşenleri aşılansın' konulu basın açıklamasında bulundu. Açıklamanın ardından Şube Başkanı Derviş Erdem ve üyeler, İl Sağlık Müdürlüğü'ne dilekçe verdi.

Öğretmenlerin aşılanmasında sadece kadrolu öğretmenlerin bu sürece dahil edilmesinin eğitim sürecindeki diğer bileşenler için haksızlık olduğunu ifade eden Eğitim Sen Bursa Şube Başkanı Derviş Erdem, salgından toplumsal yaşamın ve toplumsal kurumların pek çok alanda derinden etkilediğini söyledi.

Bir yıla yakın bir zamandır okulların ve üniversitelerin yüz yüze eğitime kapatıldığını ve eşitsizliklerin eşlik ettiği bir uzaktan eğitim sürecinin yaşandığını aktaran Erdem, okul öncesi eğitim kurumları ve köy okullarında yüz yüze eğitime başlandığını belirtti. 

Eğitim Sen Bursa Şube Başkanı Derviş Erdem

"Aşılamada istenilen hıza erişilememesi kaygıların artmasına yol açıyor"

1 Mart 2021'de anasınıflarının, ilkokulların ve 8. sınıflar ile 12. sınıfların mekân ve zaman açısından kademeli bir biçimde açılacağını hatırlatan Erdem, açıklamasına şöyle devam etti:

"Yükseköğretimde uygulamalı bölümlerin yüz yüze eğitime başlayacak olması, ayrıca okulların kademeli biçimde açılması, etkileyeceği ekonomik ve sosyal alanlarla birlikte büyük bir nüfus hareketliliğine yol açacaktır. COVID-19 ile mücadelede, toplum sağlığı için kitlesel ve hızlı bir aşılamanın önemi Bakanlığınızca da ifade ediliyor. Ne var ki gerek yeterli aşı temini ve gerekse aşılamada istenilen hıza erişilememesi toplum sağlığı açısından kaygıların artmasına yol açıyor. Eğitimsel önlemlere ek olarak Bakanlığınız uhdesinde olan aşılama yönetiminin, aşı uygulanacak grup sıralamasında ikinci aşamanın 7. sırasında yer alan eğitim ve bilim emekçilerinin hızlı bir biçimde aşılanması hem salgının yayılımını önlemede hem de sağlıklı ve güvenli bir eğitim ortamını oluşturmada olumlu sonuçlar doğuracaktır."

"Meslek yüksekokulu ve üniversite öğrencileri de aşılanmalı"

Derviş Erdem, Eğitim Sen'in taleplerini şöyle sıraladı:

"Yüz yüze eğitime başlayabilmek için, Milli Eğitim Bakanlığı ve Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı bünyesinde çalışan tüm eğitim ve bilim emekçilerinin aşılanmasına bir an önce başlanmasını,

Yüz yüze eğitim öğretime geçilmeden meslek yüksekokulu ve üniversite öğrencilerinin aşı programına alınmasını,

Üniversiteler de dahil olmak üzere eğitim kurumlarının tamamında görev yapan, taşeron işçilere, servis, kantin, yemekhane vb. alanlarda çalışanların aşı programına dahil edilmesini, talep ediyoruz."

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.