SON DAKİKA
Hava Durumu

Eğitim-Sen Bursa 24. yılını coşkuyla kutladı

Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu'na (KESK) bağlı Eğitim ve Bilim Emekçileri Sendikası (Eğitim-Sen) Bursa Şubesi, 24. kuruluş yıldönümünü düzenlediği geceyle kutladı. Çok sayıda eğitimci ve sendika üyesinin katıldığı gecede sahne alan Mustafa Özarslan ve Grup Çığ ile davetliler, unutulmaz bir akşam yaşadı.

Haber Giriş Tarihi: 19.01.2019 19:55
Haber Güncellenme Tarihi: 19.01.2019 19:55
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursaport.com
Eğitim-Sen Bursa 24. yılını coşkuyla kutladı

Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu'na (KESK) bağlı Eğitim ve Bilim Emekçileri Sendikası (Eğitim-Sen) Bursa Şubesi tarafından organize edilen 24. kuruluş yıldönümü yemeği Yıldırım İlçesi Atalay Grup Düğün Salonları'nda büyük bir coşkuyla gerçekleştirildi. 

Çok sayıda sendika üyesinin bulunduğu 24. kuruluş yıl dönümü yemeğine, CHP Genel Başkan Yardımcı ve Bursa Milletvekili Orhan Sarıbal, Bursa Milletvekili Yüksel Özkan, CHP Bursa Büyükşehir adayı Mustafa Bozbey, CHP Bursa İl Başkanı Hüseyin Akkuş ve parti yöneticiler, HDP İl Eş Başkanları, Yeşil-Sol Parti, ÖDP Bursa İl Başkanı Günay Pank'ın yanı sıra Kimya Mühendisleri Odası, Büro Emekçileri Sendikası (BES), Türk- İş, Türk Emekli-Sen, Pir Sultan Abdal Kültür Derneği, Alevi Kültür Derneği Bursa Şubesi, okul müdürleri, eğitimciler ve aileleri katıldı. 

Sinevizyon gösterisinin izlenmesiyle başlayan gecede Eğitim-Sen Şube Başkanı Derya Şimşek Aksakal, MYK Üyesi Özgür Bozdoğan ve CHP Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mustafa Bozbey birer konuşma yaparak bilimsel laik demokratik kamusal ve parasız eğitim mücadelesinin yılmadan sürdürüleceğini vurguladı.

Gecede konuşma yapan Eğitim Sen Bursa Şube Başkanı Derya Şimşek Aksakal, KHK ile ihraç edilen kamu emekçilerini anımsatarak, "15 Temmuz darbe girişimini Allah'ın lütfu olarak nitelendiren hükümet krizi kendince fırsata çevirdi. 7 kez OHAL ilan etti." diye konuştu. 

"Mücadelenin sonunda biz kazanacağız" diyen Aksakal, sözlerini şöyle sürdürdü:

"24 Haziran seçimlerinden sonra kendini iyice büyüten ve garanti altına alan AKP'nin, OHAL'i kaldırdı ancak hukuksuz ve faşizan uygulamalarına aynı hızla devam ediyor.  Yaşanılan ağır ekonomik krizleri, algı operasyonları, dış güçler ve FETO olarak adlandırılıp, milliyetçi ve faşist söylemlerle halkı buna inandırmaya çalışıyor. Yaşanılan ağır ekonomik krizin faturası yine emekçilere, halka çıkartılıyor. Sermayeyi koruyan ve kollayan sözde ekonomik tedbirler alınıyor. Komedi filmlerindeki gibi. Enflasyon rakamları üzerinde oynanıp, rakam düşürülüyor. Hükümet bunu büyük bir başarıymış gibi topluma sunuyor. Önümüzdeki yerel seçimleri kazanmak için yine halkı kutuplaştıran, kirli söylemler üzerinden siyaset yürüten iktidar partisi, sırf seçimi kazanmak için çeşitli seçim kampanyaları yürütüyor. Yapılan bu indirimler ve krediler gerçekte yoksul halka değil, yandaşa yapılıyor. Rant uğruna doğayı talan eden AKP iktidarı, ülkeyi beton yığınına çevirirken, yüzlerini kızartmadan, en çok ağaç diken iktidar olduklarını söylüyor."

Hakkını istemenin bile suç sayıldığı günler yaşandığını belirten Aksakal, "Hakları için mücadele eden işçiler kapı dışarı ediliyor. İktidar, işçilere değil sermaye sınıfına sahip çıkıyor." dedi. Aksakal, fakrika önünde direnişlerine devam eden Flormar ve Cargill işçilerine selamlarını ilettiklerini söyledi.

Eğitim-Sen Bursa Şube Başkanı Derya Şimşek Aksakal

"Direnenler her zaman kazanamayabilir, ancak kazanmak için direnmek gerekir" diyen Aksakal, "Ülkeyi gittikçe karanlığa sürükleyen uygulamalar, eğitimde de hızla devam ediyor. Dinsel eğitimin öne çıkarılmasını, çocuklarımızın bilimsellikten uzaklaştırılmasını reddediyoruz. Çocuklarımızı geleceği aydınlık, özgür bir ülkede büyümelerini sağlayacak mücadeleyi sonuna kadar sürdüreceğiz." ifadelerini kullandı.

AKP iktidarının en çok direnen kadınlardan korktuğunu belirten Aksakal, "Bunun en son örneğini Ankara'da 'topuklu ayakkabı giymek dinen caiz değildir' diyen, okuldaki öğretmenlere baskı uygulayan yandaş okul müdüründe gördük. Biz direnen, çocuklarına onurlu bir gelecek bırakmayı hedefleyen eğitim emekçisi kadınlar; alanlarda, meydanlarda, okullarda, amfilerde topuklu ayakkabımızı giyeriz, dersimizi anlatırız ve mücadelemize korkmadan, bir adım dahi geri atmadan devam ederiz. Bu da böyle bilinsin." şeklinde konuştu.

Gecede aynı zamanda ihraç edilen eğitimcilere yardım amacıyla çekiliş düzenlendi. 

Konuşmaların ardından sahneye çıkan Mustafa Özarslan ve Grup Çığ, davetlilere unutulmaz bir gece yaşattı. Geceye katılanlar çalınan şarkı ve türküler eşliğinde halaylar çekerek sendikanın kuruluş yıldönümünü doyasıya kutladılar.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.