SON DAKİKA
Hava Durumu

Eğitim İş: Kimse Deli Dumrul olmaya yeltenmesin

Eğitim İş Bursa Şube Başkanı Özkan Rona, Bursa'nın Nilüfer ilçesinde bulunan bir ilkokul müdürünün 'velilerden zorla bağış alma ve paraların verimli yerlerde kullanmadığı' iddiasıyla gözaltına alınması konusunda, bu olayların yaşanmasına sebep olan kişilerden hesap sorulması gerektiğini vurgulayarak, "Hesap sorulmalıdır ki kimse bir daha Deli Dumrul olmaya yeltenmesin. Hesap sorulmalıdır ki okul yöneticisi olmada liyakat yerine "yandaşlık" tek ölçü olarak kalmasın" dedi.

Haber Giriş Tarihi: 08.12.2018 09:56
Haber Güncellenme Tarihi: 08.12.2018 09:56
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursaport.com
Eğitim İş: Kimse Deli Dumrul olmaya yeltenmesin

Bursa'nın Nilüfer ilçesinde Emir-Koop İlkokulu Müdiresi B.Z., "Velilerden zorla bağış alma ve paraların verimli yerlerde kullanmadığı" iddiasıyla Bursa Emniyeti Mali Şube ekiplerince gözaltına alındı.

"Eğitim öğretimin başladığı Eylül ayında okullarımızda kayıt-öğretmen seçme gibi nedenlerle yüksek miktarlarda zorunlu bağış alındığını kamuoyu gündemine taşımıştık. Üstelik velilerden bağış adı altında zorla alınan bu paraların verimli kullanılmadığını da ifade ederek Emir - Koop İlkokulu'na dikkat çekmiştik. Bu gelişmeler üzerine ilgili okul müdürü hakkında Ekim ayında soruşturma başlatılmış, konuyu gündeme getirmemiz nedeniyle ifademize başvurulmuştu. İfademizde, yürütülen soruşturmada okul aile birliği hesaplarının da incelenmesini talep etmiştik. Dün ise bu okulun müdürünün Mali Şube ekiplerince gözaltına alındığı kamuoyuna yansıdı. 

Hukukun evrensel ilkelerine, herkesin suçluluğu kanıtlanıncaya kadar suçsuz olduğuna inanıyoruz. Umuyoruz ki eğitim camiasının başını öne eğecek bir sonuçla karşılaşmayız. Ancak aksi bir durumda, velilerden zorla para toplanmasına göz yuman, bu durumun ortaya çıkmasına rağmen şüpheli okul müdürünü ısrarla görevde tutan Milli Eğitim yetkililerinden başlamak üzere, sözlü sınavını yaparak müdürlük için yeter puan veren komisyon üyeleri de dahil olmak üzere tüm sorumlulara hesap sorulmalıdır. Hesap sorulmalıdır ki kimse çocuğunu devlet okulunda okutmak için binlerce lira para ödemek zorunda kalmasın. Hesap sorulmalıdır ki kimse bir daha Deli Dumrul olmaya yeltenmesin. Hesap sorulmalıdır ki okul yöneticisi olmada liyakat yerine "yandaşlık" tek ölçü olarak kalmasın...

Eğitim İş olarak çocuklarımızın nitelikli ve parasız eğitim hakkı için mücadelemizi sürdürecek, bu ve benzeri konuların takipçisi olmaya devam edeceğiz."

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.