SON DAKİKA
Hava Durumu

'Ebru ve Aytaç'ı yaşatmak bir sorumluluktur'

Barolar, hukuksuz yargılamalar nedeniyle başlattıkları açlık grevini 5 Nisan'da ölüm orucuna çeviren avukatlar Aytaç Ünsal ve Ebru Timtik için ortak açıklamada bulundu. Açıklamada, "Meslektaşlarımızın talebi tüm yurttaşların ihtiyacı/hakkı olan adil yargılanma hakkıdır. Bu nedenle de haklı ve yerine getirilmesi son derece basittir. Bugün ise vicdan sahibi herkes için Ebru ve Aytaç'ı yaşatmak bir sorumluluktur" denildi.

Haber Giriş Tarihi: 12.08.2020 00:02
Haber Güncellenme Tarihi: 12.08.2020 00:02
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursaport.com
'Ebru ve Aytaç'ı yaşatmak bir sorumluluktur'

Baro Başkanları, açlık grevlerini 5 Nisan Avukatlar Günü'nde ölüm orucuna çeviren avukatlar Aytaç Ünsal ve Ebru Timtik için ortak açıklamada bulundu. 

2017 yılında başlayan hukuksuz soruşturma ve kovuşturma süreçleri sonucunda 159 yıl hapis cezasına çarptırılan Çağdaş Hukukçular Derneği üyesi tutuklu avukatlar Aytaç Ünsal ve Ebru Timtik, 'adil yargılanma' talebiyle başlattıkları açlık grevini 5 Nisan "Avukatlar Günü"nde ölüm orucuna çevirmişlerdi.

Adli Tıp Kurumu'nun (ATK), "hapishanede kalmaları uygun değildir" raporu vermesine rağmen tahliye edilmeyen avukatlar, İstanbul 37. Ağır Ceza Mahkemesi'nce hastanede zorla tutularak tedavi edilmelerine karar verilmişti. 

Barolardan yapılan açıklamada, "Her iki meslektaşımız halen hapishane koşullarından daha ağır koşullara sahip mahkûm koğuşu denen hava olmayan hücrelerde iradeleri dışında tutuluyorlar. Bugün artık biliyoruz; Ebru ve Aytaç hızla geri dönülemez olana doğru gidiyorlar. Risk altında olan sadece Ebru ve Aytaç'ın hayatları değil, savunma hakkının ta kendisidir. Çünkü meslektaşlarımızın talebi tüm yurttaşların ihtiyacı/hakkı olan adil yargılanma hakkıdır. Bu nedenle de haklı ve yerine getirilmesi son derece basittir. Bugün ise vicdan sahibi herkes için Ebru ve Aytaç'ı yaşatmak bir sorumluluktur." denildi.

Yetkilikere çağrıda bulunan baro başkanları, adil yargılanma hakkının sağlanmasını, Ebru Timtik ve Aytaç Ünsal'ın Adli Tıp Kurumu raporu uyarınca ivedi bir biçimde tahliye edilmesini talep etti.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.