SON DAKİKA
Hava Durumu

Düzensiz göçmenler sınır kapılarına dayandı

Suriye'nin İdlib kentinde Türk Silahlı Kuvvetleri'ne yönelik yapılan hava saldırısında 33 askerin şehit edilmesinin ardından sınır kapılarının açılmasıyla, Avrupa'ya gitmek isteyen düzensiz göçmenler geceden itibaren sınıra doğru harekete geçti.

Haber Giriş Tarihi: 28.02.2020 21:09
Haber Güncellenme Tarihi: 28.02.2020 21:09
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursaport.com
Düzensiz göçmenler sınır kapılarına dayandı

Suriye'nin İdlib kentinde Türk Silahlı Kuvvetleri'ne yönelik yapılan hava saldırısında 33 askerin şehit edilmesinin ardından düzensiz göçmenlere sınır kapıları açılmıştı. Gece saatlerinde haberi alan düzensiz göçmenler, Avrupa'ya gitmek için sınır kapılarına dayandı.

Edirne'nin pek çok noktasında gruplar halinde aralarında kadın ve çocukların da olduğu düzensiz göçmenler sınır köylerine doğru yürüdü.

Avrupa'ya geçmek isteyen göçmenler sınıra yürüyor

Hareketlilik sabah saatlerinde daha da arttı. Düzensiz göçmenler Yunanistan'a geçebilmek amacıyla sınıra hareket ediyor.

İstanbul'daki düzensiz göçmenler Edirne'ye hareket etti 

İstanbul'da yaşayan ve Afgan uyruklu olduğu belirtilen düzensiz göçmenler, sınıra doğru hareket etmek üzere Kazlıçeşme'de toplandı. 

Aralarında kadın, çocuk ve yaşlıların da olduğu göçmenler otobüslere binerek, Avrupa sınırında bulunan Edirne'ye doğru yola çıktı. 

İstanbul'da yaşayan düzensiz göçmenler, sınıra doğru hareket etmek üzere Vatan Caddesi'nde toplandı. Aralarında kadın, çocuk ve yaşlıların da olduğu göçmenlerden bazıları, Avrupa sınırında bulunan Edirne'ye gitmek üzere otobüslere binerek hareket etti.

Otobüse binemeyen düzensiz göçmenlerin Vatan Caddesi'ndeki bekleyişi ise sürüyor.

Ege sahil bölgelerinde hareketlilik

Yunan adalarına geçmek isteyen düzensiz göçmenler, Ege'deki sahil bölgelerine de hareket etti. 

Çeşitli bölgelerden hareket eden göçmenler, Dikili ilçesindeki sahil bölgesine geldi. 

Aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu yaklaşık 160 kişilik grup, Avrupa'ya gitmek üzere sahil siteleri mevkisinde toplandı.

İzmir'de düzensiz göçmen hareketliliği arttı

Suriyeli Halit Sait, kendi imkanlarıyla bot temin ettiklerini belirterek, "Eşyamızı topladık, bota binip Yunanistan'a gideceğiz." diye konuştu. 

Öte yandan, İzmir'in Çeşme, Karaburun ve Seferihisar ilçeleri ile Aydın'ın Kuşadası ve Dikili ilçelerinde de göçmen hareketliliğinin gözlendiği belirtildi.

Muğla'nın Bodrum ilçesinde adalara geçmek isteyen düzensiz göçmenlerin yanlarında lastik bot getirdikleri de görüldü.

Pazarkule Sınır Kapısı geçişlere kapandı

Bu arada Avrupa'ya geçmek için Edirne'ye gelen düzensiz göçmenlerin bir kısmı, yasa dışı yollarla, Yunanistan'a açılan Pazarkule Sınır Kapısı'ndaki tampon bölgeye giriş yaptı. 

Bunun üzerine hem Yunan hem de Türk güvenlik güçleri, tampon bölgede bekleyen 100 civarındaki düzensiz göçmenin etrafını araçlarla çevirdi. 

Bölgede bekleyen düzensiz göçmenler nedeniyle bu kapıdan her iki ülkeye giriş çıkış yapılamıyor. 

Yunanistan'a gitmek isteyen düzensiz göçmenler başka sınır kapılarına yönlendiriliyor.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.