SON DAKİKA
Hava Durumu

Duruşmada babasının nasıl öldürüldüğünü anlattı

Bursa'da 2 aile arasında çıkan kavgada 1 kişinin bıçaklanarak öldürülmesiyle ilgili 6 sanığın yargılandığı davanın ilk duruşması yapıldı.

Haber Giriş Tarihi: 17.01.2020 23:51
Haber Güncellenme Tarihi: 17.01.2020 23:51
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursaport.com
Duruşmada babasının nasıl öldürüldüğünü anlattı

Bursa 15. Ağır Ceza Mahkemesindeki davanın duruşmasına, tutuklu sanıklar Uğur Bora, Cihan ve İnan Dinç ile tutuksuz müşteki sanıklar Canan, İskan ve Naime Bora, maktul yakınları, taraf avukatları katıldı. 

Kavgada eşi Kenan Bora öldürülen müşteki sanık Naime Bora, eşinin kardeşi ve eşinin alt katlarında oturduğunu ve aralarında sürekli çeşitli nedenlerle tartışma yaşandığını anlattı. 

Olay günü eltisinin kardeşi Cihan Dinç'in oğlu Uğur Bora'yı tehditte bulunarak darbettiğini ileri süren Bora, sonrasında iki aile arasında arasında çıkan tartışmanın kavgaya dönüştüğünü ve eşinin, eltisinin kardeşi İnan Dinç tarafından bıçaklandığını anlattı. 

Savunmasını yapan sanık Uğur Bora da olay günü yaşanan arbedede yengesinin kardeşi Cihan Dinç'in babasının boğazına bıçakla vurduğunu belirterek, "İnan da babamın karın bölgesine bıçakla vurdu. Ben bunları gördüm, İnan'ın elinde siyah dikiş tutmaz vardı, Cihan'ın elinde de kahverengi kalın, bordoya benzer kalın saplı bir bıçak vardı. Cihan Dinç babamın boynuna bıçakla vurduğunda babam yere düştü. Yerde annemin kucağında bulunduğu sırada İnan Dinç karın bölgesine 4-5 defa bıçakla vurdu." diye konuştu.

Suçlamaları kabul etmediğini dile getiren Bora, 4 aydır cezaevinde olduğunu vurgulayarak beraatine karar verilmesini istediğini söyledi.

Kavgada bıçaklandığını ifade eden Cihan Dinç ise öldürme suçlamasını ve üzerine atılı suçları kabul etmediğini söyledi. 

İnan Dinç de kavgayı ayırmaya çalıştığını belirterek, öldürme suçlamasını kabul etmediğini ve şikayetçi olduğunu ifade etti.  

Cihan Dinç, İnan Dinç ve Uğur Bora'nın tutukluluk halinin devamına ve eksik evrakların toplanmasına karar veren mahkeme heyeti, duruşmayı ileri tarihe erteledi. 

Ne olmuştu?

Geçen yıl eylül ayında merkez Osmangazi ilçesi Geçit Mahallesinde kardeş olan İskan ve Kenan Bora ile aileleri arasında ev meselesi yüzünden tartışma çıkmış, tartışmanın kavgaya dönüşmesi sonucu Kenan Bora bıçaklanmıştı.

Bora, kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetmiş, olayın ardından Cihan Dinç, İnan Dinç ve Uğur Bora tutuklanmıştı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.