SON DAKİKA
Hava Durumu

Dünyada coşkulu yeni yıl kutlamaları

Dünyada yeni yıl, düzenlenen renkli havai fişek gösterileri ve kutlamalarla coşkuyla karşılanıyor. Samoa ile Kiribati'nin ardından Yeni Zelanda ve Avustralya 2020'ye ilk giren ülkeler oldu.

Haber Giriş Tarihi: 31.12.2019 16:21
Haber Güncellenme Tarihi: 31.12.2019 16:21
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursaport.com
Dünyada coşkulu yeni yıl kutlamaları

Dünyada yılbaşı ilk olarak Samoa ile Kiribati'ye bağlı Kiritimati adasında (Christmas adası) kutlandı. Adalar, Türkiye saati ile (TSİ) 13.00'te 2020'ye "merhaba" dedi. 

Kiribati ve Samoa'nın ardından Yeni Zelanda ve Fiji de TSİ 14.00'te yeni yıla girdi.

Kiribati ve Samoa'nın ardından Avustralya ve Yeni Zelanda da yeni yıla merhaba dedi.

Diğer yandan, 2020'ye en son Güney Pasifik'te yer alan Amerikan Samoası girecek.

Avustralya'da Yeni Güney Galler eyaletine bağlı Sydney kenti haricinde yılbaşı kutlamalarında yangın riski nedeniyle havai fişek kullanımı yasaklanmıştı.

Düzenlenen görkemli gösteriler nedeniyle yeni yıl kutlamalarının sembolü haline gelen Sydney'de geçen yıl 8,5 ton havai fişek kullanılmış, gösterileri 1,6 milyondan fazla kişi yerinde izlemişti.

Singapur'da ise yeni yılın ilk saniyeleri, Marina Körfezi'ndeki Helix Köprüsü yakınlarında havai fişek gösterileri ile kutlandı. Kutlamalara çok sayıda kişi katıldı.

Tayland'ın başkenti Bangkok'ta yeni yılın ilk saniyeleri, havai fişek gösterileri ile kutlandı.

Kazakistan

Kazakistan'ın başkent Nur Sultan'da da halk, yeni yıla şehrin farklı noktalarında düzenlenen havai fişek gösterileriyle girdi.

Kazakistan Cumhurbaşkanı Kasım Cömert Tokayev, devlet televizyonundan yeni yıl vesilesiyle ulusa sesleniş konuşması yaptı.

"Kazakistan gelişiminde yeni bir aşamaya girdi. Cumhurbaşkanı olarak ülkemizin geleceği için bu sorumluluğu tam anlamıyla alıyorum." diyen Tokayev, haziran ayında yapılan cumhurbaşkanlığı seçimlerinde kendisine oy veren vatandaşlara teşekkür etti.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.