SON DAKİKA
Hava Durumu

Dündar beşinci kez Bursa Belediyeler Birliği Başkanı

Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, Bursa Belediyeler Birliği Olağanüstü Genel Kurul Toplantısı'nda üst üste beşinci kez başkan seçilerek güven tazeledi.

Haber Giriş Tarihi: 17.05.2019 01:37
Haber Güncellenme Tarihi: 17.05.2019 01:37
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursaport.com
Dündar beşinci kez  Bursa Belediyeler Birliği Başkanı

Bursa Belediyeler Birliği'nin olağanüstü seçimli kongresinde Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar beşinci kez başkan seçilerek güven tazeledi. Olağanüstü kongreye Bursa'daki 17 ilçenin belediye başkanları ve meclis üyeleri katıldı. Divan Başkanlığını Keles Belediye Başkanı Mehmet Keskin'in yaptığı kongrede yeniden göreve seçilen Bursa Belediyeler Birliği Başkanı Mustafa Dündar, belediye başkanlarının çalışmalarında, uygulamalarında bazı sorunlarla karşılaştıklarını ifade etti. Dündar, "Bu sorunların hep birlikte tartışılmasına zemin hazırlamış oluyoruz. Belediyecilik bir okul değildir. Günlere göre farklı sorunlar ortaya çıkabilir. Bunların çözümü noktasında bazen yasa bunu yapın veya yapmayın demiyor. Dolayısıyla bir tecrübe paylaşımı söz konusu oluyor" dedi.

Sayıştay ve bakanlıklardan gelen uzmanların katılımıyla farklı konularda seminerler düzenlediklerine dikkat çeken Dündar, "Bu seminerlerle yaşanan sorunlar açıklığı kavuşuyor. Vatandaşlara olan hizmetlerimizi de rahat bir şekilde yapabilmiş oluyoruz. Bugün olağanüstü kongremizi yaptık ama önümüzdeki ay olağan kongremizi gerçekleştireceğiz. Burada eski arkadaşlarımız çok az. Yeni seçilen arkadaşlarımız var. Önümüzdeki toplantıda belediye kendi içinde bunu yapmış olmakla birlikte bizler de belediyeyi tanıyacak toplantı yapmamız gerekiyor" ifadelerini kullandı.

Seçilen kişilerin yürüyen bir sistemin içerisine geldiğini söyleyen Dündar, şunları söyledi:

"Bu belediyeler uzun yıllardan beri hizmet götürüyor. Bir kurumsal yapı var. Biz buraya seçilip geldik. Burayı biz sıfırdan dizayn edelim mantığı ile yaklaştığımız zaman, hizmet yapmış olamayız. Bizler bu sistemin iyi çalışmasını sağlayacak şeyler yapacağız. Sadece Ankara'dan gelecek kaynaklarla bu işler olmaz.  Cumhurbaşkanımız ne dedi? 'Sadece Ankara'dan gelecek kaynak ile göreve getirmişseniz yanlış yaptınız' dedi. Bu toplantılarla bizler bir araya gelerek sorunları aşacağız."

Yapılan seçim sonucunda Bursa Belediyeler Birliği Başkan Vekilleri, İnegöl Belediye Başkanı Alper Taban, İznik Belediye Başkanı Kaan Mehmet Usta, Orhaneli Belediye Başkanı Ali Aykurt olurken, birlik encümen üyeliklerine ise İnegöl Belediye Başkanı Alper Taban, Yenişehir Belediye Başkanı Davut Aydın, Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz, Karacabey Belediye Başkanı Ali Özkan, Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz, Keles Belediye Başkanı Mehmet Keskin ve Gürsu Belediye Başkanı Mustafa Işık seçildi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.