SON DAKİKA
Hava Durumu

Dudaklı Köyü'nde atletizm şöleni var

Dünyanın en eski spor dalı atletizm organizasyonlarına Bursa'da yeni bir halka ekleniyor. Kontrollü normalleşme sürecinin ilk yol koşusu olan LOVERUN Dudaklı 2020 Koşusu 16 Ağustos 2020 Pazar günü gerçekleştirilecek.

Haber Giriş Tarihi: 12.08.2020 11:04
Haber Güncellenme Tarihi: 12.08.2020 11:04
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursaport.com
Dudaklı Köyü'nde atletizm şöleni var

Türkiye'de koronavirüs salgını nedeniyle askıya alınan ve kontrollü normalleşme sürecinin ilk yol koşusu olan LOVERUN Dudaklı 2020 Koşusu, 16 Ağustos 2020 Pazar günü, atletizm sevdalılarını ve içlerinde milli atletlerin de bulunduğu profesyonel sporcuları Dudaklı Köyü'nde bir araya getirecek.

Geçtiğimiz ay sel felaketi yaşayan Dudaklı Köyü'ne moral desteği sağlamak, köyün tarihi çınarlarla çevrili yolunun yanı sıra Narlıdere Parkuru ile bölgenin doğal güzelliklerinin tanıtımına katkıda bulunmak ve atletizm severleri keyifli bir yarışta bir araya getirmeyi hedefleyen koşu, pandemi koşullarında sosyal mesafe ve hijyen kurallarının dikkatle uygulandığı bir organizasyon olarak planlanıyor.

Mehmet İşsever'in sorumluluğunda gerçekleştirilerek geleneksel hale getirilmesi planlanan ulusal çaptaki LOVERUN Dudaklı 2020 Koşusu'na bugüne kadar 600'ün üzerinde sporcu kayıt yaptırdı. 1000'in üzerinde katılım beklenen yarışlar 6 kategoride gerçekleşecek.

Dudaklı Ağaçlı Yol- Dudaklı Köyü -Narlıdere Şelalesi'nden dönüş rotasını takip eden 12 kilometrelik parkurda;

- Genel Klasman (kadın-erkek kategorileri)

- Yaş kategorisi (kadın-erkek kategorileri)

- Takımlar kategorisi (6 kişilik ekipler)

- Şirketler kategorisi (6 kişilik ekipler)

- Paralimpik kategorisi (kadın-erkek kategorileri) yarışları düzenlenecek.

LOVERUN Dudaklı 2020 Koşusu'nun organizatörü Mehmet İşsever, Merinos Gönül Dostları Sofrası'nda düzenlediği basın toplantısında organizasyona ilişkin bilgileri paylaştı

2,5 kilometrelik çiftler koşusu ve romantik anlara şahitlik edecek olan yarışlar, açılacak stantlar ve kazanan yarışmacılara verilecek ödüllerle zenginleştirilecek.

Milli atletler, duayen sporcular ve  kent protokolünün de katılacağı etkinlikte koşuyu tamamlayan katılımcıların tümüne anı madalyası verilecek.

Dereceye giren atletlere ise kupaları törenle takdim edilecek. Koşuların ardından Yıldırım Atlı Cirit Spor Kulübü'nün gösteri müsabakası da yer alacak.

Covid-19 pandemisine dair önlemler, hijyen ve sosyal mesafe kurallarına Atletizm Federasyonu'nun denetiminde titizlikle uyulacak olan etkinlik gençlere bu sporu sevdirerek, dünya çapında yeni rekorlara imza atmanın ve sporu hayatımızın bir parçası yaparak sağlıklı yaşamın anahtarı olacak.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.