SON DAKİKA
Hava Durumu

DT Genel Müdürü'nden Bursa'da 'Cimri' şov!

Moliere'in ölümsüz oyunu 'Cimri'yle Bursa AVP'ye konuk olan Devlet Tiyatroları Genel Müdürü Mustafa Kurt, unutulmaz bir performansa imza attı.

Haber Giriş Tarihi: 24.03.2019 22:11
Haber Güncellenme Tarihi: 24.03.2019 22:11
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursaport.com
DT Genel Müdürü'nden Bursa'da 'Cimri' şov!

Fransız yazar Moliere'in ölümsüz oyunu 'Cimri'yle Bursa Devlet Tiyatrosu'na konuk olan Devlet Tiyatroları Genel Müdürü Mustafa Kurt, unutulmaz bir performansa imza attı.

Devlet Tiyatroları 6. Balkan Ülkeleri Tiyatro Festivali kapsamında Bursa'ya gelen Ankara Devlet Tiyatrosu, Fransız yazar Moliere'in 351 yıl önce kaleme aldığı 'Cimri' ile AVP sahnesine çıktı. Parasını canından çok seven bir adamın gülünç ve sempatik halleri etrafında dönen oyun, salonu tıklım tıklım dolduran Bursalı sanatseverlerden tam not aldı. Biletleri günler öncesinden tükenen oyunu çok sayıda tiyatrosever ayakta izledi.

Usta yönetmen Işıl Kasapoğlu'nun yönettiği 'Cimri'de baş karakter Harpagon rolünü üstlenen Devlet Tiyatroları Genel Müdürü Mustafa Kurt, temposu ve oyunculuğu ile ayakta alkışlandı. Başlıca rollerdeki Tolga Tecer, Gülin Ersoy, Sanlı Baykent, Fulya Koçak, İsmet Numanoğlu, Eda Aydınlı, Ayşe Seval Ersoy ve Gürkan Görbil de seyircinin büyük beğenisini topladı.

AVP'yi dolduran sanatseverleri kahkahaya boğan oyunun sonunda DT Genel Müdürü Mustafa Kurt'a plaket takdim eden Bursa DT Müdürü Arzu Tan Bayraktutan, "Balkan Ülkeleri Tiyatro Festivali'ni Bursa'ya kazandıran, Festival'in fikir babası ve mimarı Genel Müdürümüz'ü AVP sahnesinde aktör olarak izlemekten mutluluk ve kıvanç duyduk" dedi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.