SON DAKİKA
Hava Durumu

Dört HDP'li belediyeye daha kayyım atandı

İçişleri Bakanlığı tarafından görevlerinden alınan Mardin'in HDP'li Mazıdağı, Savur ve Derik ile Şanlıurfa'nın Suruç belediye başkanlarının yerine kayyım atandı. Bu kararla HDP'nin 31 Mart yerel seçimlerinde kazandığı 69 belediyeden 24'üne kayyım atanmış oldu.

Haber Giriş Tarihi: 16.11.2019 09:10
Haber Güncellenme Tarihi: 16.11.2019 09:10
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursaport.com
Dört HDP'li belediyeye daha kayyım atandı

Mardin'de dün gözaltına alınan HDP'li Savur Belediyesi Eş Başkanı Gülistan Öncü, Mazıdağı Belediyesi Eş Başkanı Nalan Özaydın, Derik Belediyesi Eş Başkanı Mülkiye Esmez görevlerinden uzaklaştırılarak, yerlerine kayyım atandı.

Konuya ilişkin Mardin Valiliği tarafından açıklama yapıldı. Açıklamada, belediye eşbaşkanlarının görevlerinden uzaklaştırılmasına Mardin Cumhuriyet Başsavcılığı'nın haklarında "örgüt üyesi olmak" suçlamasıyla başlattığı 2019/1642 sayılı soruşturma gerekçe gösterildi.

Valilik, görevlerinden uzaklaştırılan Derik Belediye Eş Başkanı Mülkiye Esmez'in yerine İlçe Kaymakamı Hakan Kafkas, Mazıdağı Belediye Eş Başkanı Nalan Özaydın'ın yerine İlçe Kaymakamı Muhsin Duran Kalkan ve Savur Belediye Eş Başkanı Gülistan Öncü'nün yerine ise İlçe Kaymakamı Bayram Türker'in kayyım olarak atandığını duyurdu. 

SURUÇ'A DA KAYYIM ATANDI

Bu belediyelerin ardından ilerleyen dakikalarda gözaltındaki Urfa'nın Suruç Belediyesi Eş Başkanı Hatice Çevik'in yerine de kayyım atandı.

Urfa Valiliği'nden yapılan açıklamada Urfa Cumhuriyet Başsavcılığı'nın yürüttüğü 2019/11034 sayılı soruşturma dosyası kapsamında "Örgüt üyeliği ve propagandası yapmak" iddisasıyla gözaltına alınan Belediye Eşbaşkanı Hatice Çevik'in yerine İlçe Kaymakamı Kenan Aktaş'ın kayyım olarak atandığını duyurdu.

65 BELEDİYEDEN 24'ÜNE KAYYIM

HDP 31 Mart yerel seçimlerinde 3 büyükşehir 5 il, 45 ilçe ve 12 belde olmak üzere toplam 65 belediye kazanmıştı. Yapılan son kayyım atamaları ile partinin 3'ü büyükşehir 24 belediyesine kayyım atanmış oldu. 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.