SON DAKİKA
Hava Durumu

Dördüncü yılında gelirler LÖDER'e bağışlanacak

Bu yıl dördüncüsü düzenlenen "Bursa Kadın ve Umut Sanat Haftası", yerel, ulusal ve uluslararası sanatçıların katılım sağladığı resim sergiyle 24 Şubat Pazartesi günü açılışını yaptı. Sergiden elde edilen gelirin yüzde ellisi ve çalışma atölyelerinden elde edilen gelirler Bursa Lösemili Çocuklara Yardım Derneği'ne (LÖDER) bağışlanacak.

Haber Giriş Tarihi: 26.02.2020 00:11
Haber Güncellenme Tarihi: 26.02.2020 00:11
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursaport.com
Dördüncü yılında gelirler LÖDER'e bağışlanacak

Pelin AKDEMİR - Canan EKİNCİ YILMAZ / BURSAPORT

Bu yıl dördüncüsü düzenlenen "Bursa Kadın ve Umut Sanat Haftası", 24 Şubat Pazartesi günü Bursa Akademik Odalar Yerleşkesi'nde (BAOB) açılışını gerçekleştirdi. 

Bursa Kadın ve Umut Sanat Platformu Kurucusu Deniz Nuray Türkmen'in öncülüğünde düzenlenen Bursa Kadın ve Umut Sanat Haftası'nda sosyal sorumluluk sergi projesi, bu yıl "Kadın-erkek hepimiz el ele, insanın sevgisi her şeye" sloganıyla tanıtıldı. Dünya Emekçi Kadınlar Gününü de içine alan sergi, 14 gün sürecek. 

Yerel, ulusal ve uluslararası sanatçıların katılım sağladığı sergiden elde edilen gelirin yüzde ellisi sanatçılara, yüzde ellisi lösemi ile mücadele eden Bursa Lösemili Çocuklara Yardım Derneği'ne (LÖDER) aktarılacak. 2 hafta boyunca düzenlenecek workshoplardan elde edilen gelirlerin tamamı ise LÖDER'e hibe edilecek. 

Sergi, 9 Mart'a kadar ziyaretçilerin sunumuna açık olacak.

Proje Koordinatörü Deniz Nuray Türkmen, sergi açılışından önce yapılan sunumda Kadın ve Umut Sanat Haftası'nın doğuşunu anlattı. Türkmen, dördüncü kez düzenlenen 'Kadın ve Umut Sanat Haftası'nın bu sene lösemi ile mücadele eden çocuklara yardım eden LÖDER için yol aldığını kaydererek, "2016 Aralık ayında Huri Aykut Ülker ile yollarımızın kesişmesi sonrasında bu proje dünyaya geldi. Kadın için, sanat için, aynı zamanda da çocuklarımıza, kadınlarımıza ya da eğitime destek veren derneklerimiz için bir proje yapalım dedik. Böylelikle bu sosyal sorumluluk projesi ortaya çıktı. İlk yıl Mor Salkım Kadın Dayanışma Derneği için hazırladık. İkinci yıl Türk Anneler Derneği yararına yaptık. Üçüncü yıl UCİM Derneği yararına yaptık." diye konuştu. 

'Kadının olduğu yerde hep umut vardır'

"Kadının olduğu yerde hep umut vardır." sözüyle konuşmasına başlayan Bursa LÖDER Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Adalet Meral Güneş, "Bursa Lösemili Çocuklara Yardım Derneği olarak 1994 yılından beri Bursa'da hizmet görmekteyiz. Çok amatör ruhla, çok profesyonel işlere imza attık." dedi. 

Bursa LÖDER Yönetim Kurulu Başkanı Adalet Meral Güneş

Kanserle mücadelenin 1960'lı yıllardan beri süre geldiğini, 1990'lı yıllardan sonra büyük bir ivme kazandığını söyleyen Güneş, tedavisi uzun süren bir hastalık olduğunu, en az 5 yıl dolduktan sonra kişinin kanseri yendiğini söyleyebildiklerini kaydetti. Güneş, "5 yıl bizim için bir sınır. Bu süreçte hastalarımıza hem bilimsel bilgilerimizi aktarıp çağdaş tıbbın gerektirdiği bilgileri uygularken, oyrulan hastalarından bir miktar elinden tutmak istedik. Bursa Uludağ Üniversitesi'ne çevre illerden gelen hastaların kalabilecekleri bir yere gereksinim vardı. Bu sorunu görerek Görükle'de hasta konuk evini açtık. 2011'den beri 60 bin konaklama yapıldı." diye konuştu. 

Kanser tedavisinde güncel verileri izlemenin önemli olduğunu vurgulayan Güneş, "Eskiden kaybedilen hasta grubuna bir yaşam sunabiliyor. Kanser hastalığı multidisipliner bir alan. Kanseri tek hematolog ya da onkologla tedavi edemezsiniz. Kanserle çoklu mücadele veriyorsunuz. Güney Marmara'daki en büyük gelişmiş merkez olarak, Uludağ Üniversitesi olarak bu konuda yıllardır hastalarımızı tedavi ediyoruz." dedi.

Güneş, "Dünyada çocukluk çağı kanserlerinde her yıl 360 bin çocuk tanı almaktadır. Bunun 3 bini Türkiye'de tanı almaktadır. Bu kanserler içerisinde birinci sırada en sık görülen çocukluk çağı kan kanserleri yani lösemilerdir. Lenf bezi kanserleri ikinci sırada, beyin tümörleri üçüncü sırada sıklıkla görülür." bilgilendirmesini yaptı. 

Açılışta konuşma yapan Nilüfer Belediyesi Başkan Yardımcısı Dr. Sibel Özer, "Kadın ve Umut Sanat Platformu Başkanı Sayın Nuray hanımefendi olmak üzere bugün burada resimleri sergilenen kıymetli sanatçılarımıza çok teşekkür ediyorum. Bursa LÖDER adına yapılmış olan bu proje çok anlamlı." dedi. 

Kadın ve Umut Sanat Haftası'nda yer alan workshopları incelemek için TIKLAYINIZ...

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.