SON DAKİKA
Hava Durumu

Doların ateşi yine yükseldi; 7,44 lirayı gördü

Yükseliş ivmesi devam eden ABD doları 7.40 TL seviyesine ulaştı. Haftaya 7,01 seviyesinde başlayan dolar/TL kuru çarşamba günü 7,24'ün üzerini test etmişti. Kur akşam saatlerinde 7.44 seviyesini gördü.

Haber Giriş Tarihi: 25.02.2021 22:16
Haber Güncellenme Tarihi: 25.02.2021 22:16
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursaport.com
Doların ateşi yine yükseldi; 7,44 lirayı gördü

Bloomberg'in haberine göre, küresel piyasalarda Fed Başkanı Jerome Powell'ın açıklamaları, aşı haberlerinin ardından dolar birçok para birimi karşısında gerileme kaydederken, Türk Lirası'nın dolar karşısında düşüşü yeni işlem gününde de devam etti.

Kur, Türkiye saati ile 21.40'da 7.44 seviyesine ulaştı. TL, dolar karşısında yüzde 3,8 aşağıda seyrederken gelişen para birimleri dolar kaşısındaki kayıplarını genişletiyor. Dolar/TL Şubat ayına 7,30 seviyesinden başlamıştı.

Türk Lirası, Meksika pesosu ile birlikte ilk işlemlerde en çok değer kaybeden para birimi olurken, haftaya 7,01 seviyesinde başlayan dolar/TL kuru çarşamba günü 7,24'ün üzerini test etmişti.

Erdoğan'ın sözleri mi etkili oldu?

Bu arada ekonomist Mahfi Eğilmez dolar kurunun neden yükseldiğini kendisine ait blogunda değerlendirdi. Eğilmez, şunları yazdı:

"Son iki günde dolar kurunda yaşanan yükselişler üzerine pek çok soru sorulur oldu. Bunları topluca yanıtlamaya çalışayım. Kurun son iki gündeki yükselişinde asıl olarak iç nedenler ve orada da devletin en üst kademesinden gelen açıklamalar etkili görünüyor. Kanal İstanbul yatırımında ısrar edilmesi, rezervler konusunda gerçeklerin görmezden gelinmesi gibi açıklamalar riskleri artırmaya devam ediyor. Riskler artmaya başladığında da kur yükseliyor."

Dün Kanal İstanbul hakkında konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Engellemeye çalışıyorlar ya, şimdi tüm teknik çalışmalar tamamlandı. İnadına yapacağız buna da alışacaklar" demişti.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.