SON DAKİKA
Hava Durumu

Dolar rekorunu tazeledi; 5.43

Türk heyeti Washington'da görüşmeler yaparken, herhangi bir ilerleme işareti bulunmaması piyasada yine tansiyonun yükselmesine neden oldu.

Haber Giriş Tarihi: 09.08.2018 10:51
Haber Güncellenme Tarihi: 09.08.2018 10:51
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursaport.com
Dolar rekorunu tazeledi; 5.43

ABD ile yaşanan 'Brunson' krizi sonrası hafta başı 5.42 seviyesine kadar yükselen dolar/TL, iki ülke arasında ön mutabakat sağlandığı haberleri ve Türk heyetinin ABD'ye gitmesi ile sakinledi.

Dün Türk heyeti ile ABD heyetinin görüşmesi sonrası ABD Dışişleri Sözcüsü Heather Nauert'den gelen açıklamada, görüşmelerin devam ettiği ve Brunson da dahil ikili ilişkileri ilgilendiren birçok konunun ele alındığı ifade edildi.

Türkiye tarafından gelen açıklamada ise Brunson'ın serbest bırakılmasının ABD'ye taahhüt edilmediği ifade edildi. Bu açıklamanın ardından TL'de kayıplar derinleşti.

Dün akşam piyasaların kapanış saatlerinde 5.30 civarında olan dolar/TL, bu sabahın ilk saatlerinde 5.38 seviyesine geldi. Euro ise 6.25'in üzerine çıktı. 

Yeni rekor

Dolar, saat 10.14 itibarıyla yüzde 3'ü geçen yükselişle 5.4391 seviyesine geldi. Euro ise 6.31 seviyesine çıkarak zirve yaptı. 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.