SON DAKİKA
Hava Durumu

Doğu Perinçek'in hedefinde HDP var

Vatan Partisi Genel Başkanı ve cumhurbaşkanı adayı Doğu Perinçek, İstanbul'da düzenlediği toplantıda, "Cumhurbaşkanı seçilince Bakanlar Kurulu kararıyla ve Adalet Bakanlığı istemiyle HDP'nin kapatılması için Yargıtay'a talepte bulunacağız" dedi.

Haber Giriş Tarihi: 12.05.2018 22:10
Haber Güncellenme Tarihi: 12.05.2018 22:10
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursaport.com
Doğu Perinçek'in hedefinde HDP var

YSK'nin tanıdığı sürenin son gününde Cumhurbaşkanı adaylığı için gerekli 100 bin imzayı toplayan Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, "Cumhurbaşkanı seçilince Bakanlar Kurulu kararıyla ve Adalet Bakanlığı istemiyle HDP'nin kapatılması için Yargıtay'a talepte bulunacağız" dedi.

Aydınlık'ın aktardığına göre, partisinin genel merkezinde konuşan Perinçek, "HDP, terör örgütü PKK'ya bağlıdır, PKK talimatıyla hareket etmektedir. Selahattin Demirtaş başta olmak üzere yöneticilerinin ve örgütlerinin bu gerçeği ortaya koyan sayısız açıklamaları ve faaliyetleri bu konuda kesin kanıt değerindedir. Anayasa'nın 68. Maddesi ve Siyasî Partiler Kanunu'nun 81, 82 ve 83 maddesi uyarınca, HDP'nin kapatılması gerekir" dedi.

Yargıtay'ı HDP'ye 'kapatma davası' açmamakla sorumluluğunu yerine getirmemekle suçlayan Perinçek, "Dahası PKK'nın yasal kolu olan HDP'ye devlet bütçesinden yalnız bu yıl 90 milyon TL verilmiştir. ABD merkezli Atlantik sistemi, Türkiye'ye PKK'nın yasallaştırılmasını dayatmaktadır. HDP, bu dayatmanın aracıdır. Bazı siyasal partiler, HDP'yi açıkça desteklemekte, HDP'nin hapiste bulunan liderlerini ziyaret etmekte ve özetle PKK'yı kurtarmak ve hatta hükümet ortağı yapmak için yoğun bir faaliyet yürütmektedir" diye konuştu.

Perinçek, sözlerini şöyle tamamladı:

"Cumhurbaşkanlığı seçilince, Siyasî Partiler Kanunu'nun 100. Maddesinin (b) fıkrası uyarınca, Bakanlar Kurulu Kararıyla ve Adalet Bakanlığı istemiyle Yargıtay Başsavcılığına başvuruda bulunacak ve HDP'nin kapatılması için dava açılmasını talep edeceğiz. Bu konudaki talepnamemiz hazırdır."

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.