SON DAKİKA
Hava Durumu

Doğan Medya Grubu Demirören'e satılıyor

Türkiye medyasının en büyük grubu olan Doğan Medya Grubu'nun satışı için İnegöllü iş insanı Erdoğan Demirören ile anlaşmaya varıldığı öğrenildi. Doğan Grubu bünyesinde olan Vatan ve Milliyet gazeteleri daha önce iktidara yakın olan Demirören Grubu'na satılmıştı.

Haber Giriş Tarihi: 21.03.2018 15:59
Haber Güncellenme Tarihi: 21.03.2018 15:59
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursaport.com
Doğan Medya Grubu Demirören'e satılıyor

Bünyesinde Hürriyet, Fanatik ve Posta gazeteleri ile Kanal D ve CNN Tük kanallarını da bulunduran Doğan Medya Grubu, Demirören Grubu'na satıldı.

T24'te yer alan habere göre Doğan Holding Onursal Başkanı Aydın Doğan, Mayıs 2011'de Milliyet ve Vatan'ı sattığı Erdoğan Demirören'le Doğan Medya Grubu'nun satışı konusunda da anlaştı. 3 Kasım 2002'de iktidara gelen AKP ve Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'la ciddi sorunlar yaşayan Doğan Grubu ve kurucusu Aydın Doğan'ın satış kararı, Türkiye tarihindeki en büyük medya el değiştirmesini ifade ediyor.

1979'da Karacan ailesinden aldığı Milliyet'le basın sektörüne giren, 1994'te Simavi ailesinden Hürriyet grubunu satın alarak Türkiye'nin en büyük medya grubunun sahibi olan Aydın Doğan, yaklaşık 40 yıldır kesintisiz olarak medya sektöründeydi. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın liderliğindeki AKP'nin 3 Kasım 2002 seçimlerinde iktidara gelmesinin ardından iş hayatında en sıkıntılı dönemini yaşadı.Erdoğan'ın defalarca ağır ifadelerle hedef aldığı, son olarak önceki hafta, hapse girmesine neden olan hakkındaki siyaset yasağını 24 Eylül 1998'de "Muhtar bile olamaz" başlığıyla duyuran Hürriyet'i işaret ederek "28 Şubat davasında yargılanmalılar" mesajı verdiği Doğan Grubu, Nisan 2011'de Milliyet ve Vatan'ı, internet siteleri dâhil bütün haklarıyla toplam 74 milyon dolara Demirören-Karacan ortaklığına satmıştı. Demirören Grubu, daha sonra Milliyet ve Vatan'ın tek başına sahibi olmuş, dönemin başbakanı Tayyip Erdoğan, Erdoğan Demirören'in sahibi olduğu medya grubunun başına kimi getireceğini kendisine sorduğunu gazetecilere açıklamıştı.

Doğan Medya Grubu'nda yer alan kuruluşlar

Doğan Medya Grubu bünyesinde bulunan kuruluşların tamamı şöyle:

Kanal D, CNN Türk, tv2, Dream TV, Dream Türk, Hürriyet, Posta, Fanatik, Hürriyet Daily News, TME, Doğan Burda Dergi, Doğan Egmont, Doğan Kitap, Dergi Pazarlama ve Planlama (DPP)

Erdoğan Demirören kimdir?

Demirören Holding Yönetim Kurulu Başkanı Erdoğan Demirören, 28 Ağustos 1938 tarihinde İnegöl'de dünyaya geldi. Saint Benoit Lisesi orta bölümünde okudu. 

Erdoğan Demirören, Sirkeci'de Oto Yedek Parça İthalatı ve Pazarlaması konusunda faaliyet gösteren Kolaylık Oto Müessesi'nin kurucusu Babası Şükrü Demirören'in 1957 senesinde vefat etmesiyle, genç yaşta aile işlerini devralmak zorunda kaldı.

Demirören Holding, LPG sektöründe çok sayıda şirketin sahibidir. Milangaz, Likidgaz, Mutfakgaz gibi markalarla bu sektörde Türkiye'nin en büyük grupları arasında bulunmaktadır.

Ayrıca piston üretimi de yapan grup, Özel Ata Lisesi'nin de sahibidir. Demirören, Rumeli Yönetici ve İş Adamları Derneği'nin Yüksek İstişare Konseyi üyesidir.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.