SON DAKİKA
Hava Durumu

Doğan Ersöz ve BUSİAD Ödülleri sahiplerini buldu

Bursa Sanayicileri ve İşadamları Derneği'nin (BUSİAD) marka etkinliklerinden olan ve bu yıl 23. kez verilen BUSİAD Doğan Ersöz Ödülü ve Başarı Ödülleri sahiplerini buldu.

Haber Giriş Tarihi: 21.10.2017 11:39
Haber Güncellenme Tarihi: 21.10.2017 11:39
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursaport.com
Doğan Ersöz ve BUSİAD Ödülleri sahiplerini buldu

Bursa Sanayicileri ve İşadamları Derneği'nin Almira Otel'deki ödül törenine, Bursa sanayisinin önde gelen isimlerinin yanı sıra Bursa Vali Yardımcısı İbrahim Avcı, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Muhsin Özlükurt, CHP Bursa Milletvekili Lale Karabıyık, Büyükşehir Belediyesi Eski Başkanı Erdoğan Bilenser ve BUSİAD'ın geçmiş dönem başkanları katıldı.

Törenin açılışında konuşan BUSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Günal Baylan; BUSİAD'ın kuruluşunda iş dünyasının başarısı için ortak akılda buluşmak isteyen ve vizyoner düşünen gönüllülerin görev aldığını hatırlattı. Yıllardır devam eden bu birlikteliğin çatısının herkesi ortak bir noktada buluşturan Cumhuriyet değerleri olduğunu ifade eden Baylan, "Cumhuriyet'ten bugüne her ne kadar gelişmekte olan ülke zorluklarını yaşadıysak da, birey ve firma olarak gayret ve özveriyle çalışarak bugünlere geldik, güven ve itibar kazandık. BUSİAD olarak yönetim kurullarımız da bu başarıları desteklemek için eğitim, kalite bilinci, inovasyon gibi dallardaki ödüllerin yanında, yaptıkları işlerle Bursa ve ülke ekonomisine değer katarak ön plana çıkan firmaların başarılarını da taçlandırma gayreti içinde. Sizlerle güçlüyüz ve gururluyuz. Daha büyük başarılara imza atmanızı gönülden diliyoruz" diye konuştu.

Baylan, şöyle devam etti:

"Bizlere sürekli katma değer, inovasyon, teknolojik üretim telkin ediliyor. Bunlar zaten iş dünyası için birer yaşam tarzı. Bizler bunlarla yatıp kalkıyoruz. Yalnız iş dünyasının gayretleri sınırlı ve desteklenmesi gerekiyor. Diğer yandan, yapısal reformların siyasi kaygıları içermeden bir an önce yapılması ve ekonominin yeni yol haritasında demokrasi, temel hak ve özgürlük alanları ile hukuk sisteminde gelişme kaydedilmesi; üretim, yatırım ve ihracat rakamlarındaki yukarı yönlü hareketin sürekliliğini sağlayacaktır. Bursa, ülke ekonomisinin lokomotif şehridir. Ve bizlerin ihracat pazarlarındaki ağırlığı da; rakamlardan da anlaşılacağı üzere Avrupa Birliği'dir. Dolayısıyla ilişkilerin mevcut durumu, sanayicimizi kaygılandırmaktadır. İlişkilerde kaydedilecek olumlu ilerlemeler, en önemli beklentilerimiz arasında yer almaktadır. BUSİAD olarak eğitime de fazlaca önem vermekteyiz. Çünkü nitelikli eğitim almış yeni bir nesli 21. yüzyıla kazandırmadan, ekonomik hedeflerimizin gerçekleşemeyeceği görüşündeyiz. BUSİAD'ın kuruluşundan bu yana eğitime destek adına yaptığı tamamlayıcı çalışmalar, gerek kent gerek ülke sanayisine faydalı olmuştur. Mevcut eğitim konularının, hızla değişen teknolojiye uyum sağlaması pek de mümkün görülmüyor. Buna rağmen eğitim gündeminde dönem dönem bilimsel anlayıştan uzak konuların kendine yer bulması, bizleri kaygılandırmaktadır."

2016 BUSİAD Doğan Ersöz Ödülü Oyak Renault'a

Günal Baylan'ın açılış konuşmasının ardından ödül yönetmeliğine göre sahiplerini bulan BUSİAD Doğan Ersöz Ödülü ve Başarı Ödülleri Töreni'ne geçildi. Gecenin ilk ödülü olan BUSİAD Eğitim ve Kültüre Destek Ödülü'nü Günal Baylan'ın elinden alan Bursa Kültür Sanat ve Turizm Vakfı Başkanı Fatma Durmaz Yılbirlik, takdir edilmenin çok güzel olduğunu ifade ederek, seçenlere ve değerlendirenlere teşekkür ettiğini belirtti. Yılbirlik, vakfın kurucularına, belediye başkanlarına, vakıf çalışanlarına ve kendilerine destek veren tüm sanayicilere de ayrıca teşekkürlerini iletti.

Fatma Durmaz Yılbirlik'in ardından sahneye davet edilen Gökçelik AŞ Yönetim Kurulu Yalçın Aras'a da BUSİAD Meslek Ödülü takdim edildi. Aras, arkasına Bursa'nın dev sanayi ve ekonomik gücünü almış, Atatürk ve Cumhuriyet ilkeleriyle kurulmuş olan BUSİAD'dan böylesi bir ödül almanın kendisi için son derece mutluluk verici olduğunu söyledi. Aras'tan sonra Emko Elektronik AŞ Yönetim Kurulu Başkanı Ayhan Ispalar, BUSİAD Özel Başarı Ödülü'nü Günal Baylan'ın elinden aldı.

Gecenin finalinde ise 2016 BUSİAD Doğan Ersöz Ödülü'nü almak üzere sahneye Oyak Renault Genel Müdürü Tunç Başeğmez davet edildi. Başeğmez'e ödülü BUSİAD Başkanı Günal Baylan, Bursa Vali Yardımcısı İbrahim Avcı ve CHP Bursa Milletvekili Lale Karabıyık tarafından takdim edildi. Törende konuşan Başeğmez, "Ödülümüz, insana verdiğimiz değer, çalışana verdiğimiz değer ve gelişmiş iş gücü oluşturmaya verdiğimiz değerle daha büyük anlam kazanıyor. Bu değerli ödülü hak etmek için bundan sonra daha fazla çalışmamız lazım. Biz de yeni projelerimizle, teknolojik yatırımlarımızla bu ödülü hak ettiğimizi sizlere, bu şehre kanıtlamaya devam edeceğiz" ifadelerini kullandı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.