SON DAKİKA
Hava Durumu

Diyarbakır'daki patlamada şehit sayısı 3'e yükseldi

Diyarbakır'ın Dicle ilçesinde PKK'ya yönelik düzenlenen operasyonda önceden tuzaklanan patlayıcının infilak etmesi sonucu 2 asker şehit oldu, 2'si ağır 5 asker yaralandı. Ağır yaralanan askerlerden biri, hastanede yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı.

Haber Giriş Tarihi: 13.03.2018 17:15
Haber Güncellenme Tarihi: 13.03.2018 17:15
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursaport.com
Diyarbakır'daki patlamada şehit sayısı 3'e yükseldi

Diyarbakır Valiliği'nden yapılan açıklamada, PKK'ya yönelik Dicle ilçesinin kuzeyinde icra edilen operasyon esnasında saat 14.15 sıralarında teröristlerce daha önce döşenmiş olan el yapımı patlayıcının infilak ettiği bildirildi.

Patlamada 2 askerin olay yerinde şehit düştüğü, 2'si ağır, 5 askerin yaralandığı ifade edilen açıklamada, yaralanan askerlerin Selahaddin Eyyubi Devlet Hastanesinde tedavi altına alındığı belirtildi. 

Açıklamada, "Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu elim olayda şehit olan kahraman silah arkadaşlarımıza Allah'tan rahmet, değerli ailelerine, yakınlarına, silah arkadaşları ve yüce Türk milletine başsağlığı ve sabır dileriz." ifadelerine yer verildi.

Şehit ateşi Konya'ya düştü

Diyarbakır'da şehit olan 2 askerden Jandarma Kıdemli Astsubay Çavuş Ümmet Ufacık'ın (28) memleketi Konya'nın Akşehir ilçesine ateş düştü. Konya'da yaşayan Ufacık ailesine, oğullarının şehit olduğu haberi Akşehir Kaymakamı Mehmet Türk, Belediye Başkanı Salih Akkaya ve askeri yetkililer tarafından verildi. Manavlık yapan baba Bahattin Ufacık, iş yerinden çağrılıp, eve geldikten sonra acı haberi aldı. Tarlada çalışan anne Tülay Ufacık ise komşuları tarafından telefonla aranıp, 'Antalya'dan misafirlerin geldi' denilerek, eve çağrıldı. Komşularına inanmayan anne, oğluna bir şey olup, olmadığını sordu. Eve gelen anne Ufacık da acı haberi askeri yetkililerden aldı.  

Bekar olduğu öğrenilen şehit Jandarma Kıdemli Astsubay Çavuş Ümmet Ufacık'ın cenazesinin yarın memleketi Akşehir'de defnedilmesi bekleniyor. 

Şehit sayısı 3'e yükseldi

Selahattin Eyyubi Devlet Hastanesi'nde tedavi altına alınan ağır yaralı askerlerden biri daha yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak şehit oldu. 

Patlamada şehit olan askerler için yarın sabah saatlerinde düzenlenecek törenin ardından cenazeleri defnedilmek üzere memleketlerine gönderilecek.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.