SON DAKİKA
Hava Durumu

Diyanet ve AKP'liler bakalım bu sözlere ne diyecek

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın eski metin yazarı ve AKP Ankara eski Milletvekili Aydın Ünal, cami minarelerinden merkezi sistemle ezan okunmasına son verilmesini, minarelerden ezan ve sala dışında hiç bir şey okunmaması gerektiğini ifade etti.

Haber Giriş Tarihi: 24.05.2020 12:45
Haber Güncellenme Tarihi: 24.05.2020 12:45
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursaport.com
Diyanet ve AKP'liler bakalım bu sözlere ne diyecek

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın eski metin yazarı ve AKP Ankara Eski Milletvekili Aydın Ünal, İzmir'de cami minarelerinden Çav Bella şarkısının çalınmasına ilişkin açıklamada bulundu.

Aydın Ünal, tepki çeken olayın ardından camilere ve ezana ilişkin yeni bir tartışma konusu açtı.

Camilerden merkezi sistemle ezan okunmasının kaldırılması gerektiğini savunan Aydın Ünal, "Minarelerden ezan ve sala dışında hiç ama hiç bir şey okunmamalıdır" dedi.

 Aydın Ünal'ın Twitter hesabından yaptığı açıklaması şöyle:

1. Ezana dokunmak bayrağa, istiklalimize ve İstiklal Marşı'mıza dokunmak gibidir. İzmir'de ezana saldırının üzerine kararlılıkla gidilmelidir

2. Merkezi sistemle ezan 28 Şubat uygulamasıdır. Kaldırılmalıdır

3. Minarelerden ezan ve sala dışında hiç ama hiç bir şey okunmamalıdır.

İşte o mesaj:

Bir süredir tekbir ve salavat okunuyor

Aydın Ünal'ın önerisindeki "Minarelerden ezan ve sala dışında hiç ama hiç bir şey okunmamalıdır" maddesi akıllara koronavirüs nedeniyle okunan tekbir ve salavatı getirdi.

Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınının bir an önce sona ermesi ve hastaların şifa bulması amacıyla bir süredir yatsı ezanının ardından cami hoparlörlerinden dua ediliyor.

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş'ın çağrısı üzerine ülke genelindeki 90 bin caminin hoparlörlerinden her akşam tekbir ve salavat getiriliyor.

İzmir'de ne olmuştu?

Ayrıca İzmir'deki bazı camilerde önce "Çav Bella" marşı, daha sonra Selda Bağcan'ın seslendirdiği "Yuh Yuh" şarkısının çalınması tartışma yaratmıştı.

İzmir Müftülüğü, yaşanan olayın ardından ildeki bazı camilerin hoparlörlerinden müzik yayını yapılması nedeniyle inceleme başlatıldığını ve bu konuda suç duyurusunda bulunulduğunu bildirmişti.

İzmir'de cami minarelerinden Çav Bella şarkısının çalındığı anların görüntüsünü sosyal medyadan paylaşan CHP üyesi ve Eski İzmir İl Başkan Yardımcısı Banu Özdemir tutuklanmıştı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.