SON DAKİKA
Hava Durumu

Direniş sonuç verdi; Alamos Gold, Kazdağları'nı terk ediyor!

Büyük eylemlere sahne olan ve "Su ve Yaşam Nöbeti" başlatılan Kazdağları'nda altın çıkaracak olan Kanadalı Alamos Gold firmasının izinlerinin iptal edildiği ve makinaların tahliye edilerek, bölgenin Orman Bölge Müdürlüğüne geçtiği belirtildi.

Haber Giriş Tarihi: 06.03.2021 01:12
Haber Güncellenme Tarihi: 06.03.2021 01:12
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursaport.com
Direniş sonuç verdi; Alamos Gold, Kazdağları'nı terk ediyor!

Kanadalı Alamos Gold ve yerli taşeronu Doğu Biga Madencilik tarafından Kazdağları'nda kurulmak istenen altın madeni projesine karşı "Su ve Yaşam Nöbeti" başlatan doğa savunucularının mücadelesi sonuç verdi.

Kazdağları İstanbul Dayanışması, Alamos Gold'un Kazdağları'ndaki proje izninin iptal edildiğini, proje alanının rehabilitasyonu için ödenek planlaması başlatıldığını duyurdu.

Kazdağları İstanbul Dayanışması, Twitter hesabından Cumhurbaşkanlığı İletişim Merkezi'ne (CİMER) yapılan bireysel başvuruya verilen yanıtı paylaştı.

Paylaşımda, "CİMER'den gelen güncel yanıta göre: Alamos Gold'un izin iptalleri yapılmıştır. Alamos Gold'un iş makinaları tahliye edilmiştir. Proje alanı, Orman Bölge Müdürlüğü'ne geçmiş, rehabilitasyon için bütçe ve ödenek planlaması başlamıştır" ifadeleri kullanıldı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.