SON DAKİKA
Hava Durumu

Dilek İmamoğlu Ali İsmail Vakfı için koştu

Gezi Parkı eylemleri sırasında Eskişehir'de dövülerek öldürülen Ali Korkmaz adına kurulan ALİKEV için koşan 205 kişiye İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun eşi Dilek İmamoğlu da katıldı

Haber Giriş Tarihi: 04.11.2019 21:52
Haber Güncellenme Tarihi: 04.11.2019 21:52
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursaport.com
Dilek İmamoğlu Ali İsmail Vakfı için koştu

Bu yıl 41'incisi düzenlenen Vodafone İstanbul Maratonu'nda 205 kişi Ali İsmail Korkmaz'ın annesi Emel Korkmaz'la birlikte gençlerin eğitimine katkı sağlamak üzere Ali İsmail Korkmaz Burs Fonu için koştu. Emel Korkmaz'a İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun eşi Dilek İmamoğlu da eşlik etti.

Toplumsal barış ve eşitliğin var olduğu, insan-doğa ilişkileri de dâhil olmak üzere her türlü eşitsiz ilişkiden arınmış bir dünyayı, gençliğin katılımıyla kurarak Ali İsmail'in düşlerindeki özgür dünyayı hayata geçirmek misyonuyla kurulan Ali İsmail Korkmaz Vakfı (ALİKEV), 41'inci İstanbul Maratonu'nda Emel Anne ile birlikte Ali İsmail Korkmaz Burs Fonu için koştu.

Bu yıl 200 öğrenciye burs desteği sağlamayı hedefleyen ALİKEV için kampanyaya destek olmak isteyenler 17 Kasım 2019 gece 24.00'e kadar alikev.org/emelanne adresi üzerinden bağışta bulunabilecek.

Ali İsmail Korkmaz Vakfı

2013 yılında Eskişehir'de katıldığı Gezi Parkı protestoları sırasında dövülerek öldürülen Ali İsmail Korkmaz'ın ailesi tarafından kurulan Ali İsmail Korkmaz Vakfı, Ali İsmail'in anısını yaşatmak ve gençlerin toplumsal fayda yaratan etkinliklerde yer alarak kişisel gelişimlerine katkı sunmak amacıyla faaliyetlerini sürdürüyor. Gençlere yönelik kültür-sanat, eğitim, toplum, çevre, insan hakları gibi alanlarda projeler yürüten vakıf aynı zamanda lise ve üniversite öğrencilerine burs vererek eğitimlerine de destek oluyor.

Ali İsmail Korkmaz, 2011 yılında 17 yaşındayken, "Toplum İçin Gençlik" isimli bir hareket başlatmış ve arkadaşlarını da örgütleyerek bu kapsamda birçok etkinlik yapmıştı. Yaptıkları ilk etkinlik okulun bahçesini temizlemek olan grup, daha sonra huzurevi ziyareti, engelliler için mavi kapak toplama, ilköğretim öğrencilerine okumayı sevdirme, imkanları kısıtlı olan köy okullarına kitap ve kıyafet gönderme gibi birçok etkinlik gerçekleştirdi. "Düşlerinde Özgür Dünya" olan Ali İsmail, bu düşlerini gerçekleştirmek için birçok faaliyet yapmıştı ve yenilerini yapmayı planlıyordu. Hatta bu kapsamda yaptığı ve yapmayı planladığı etkinlikleri raporluyor ve günlüğüne yazıyordu. Ailesi tarafından kurulan Ali İsmail Korkmaz Vakfı "Düşlerindeki Özgür Dünya" için yola çıktı.
 
 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.