SON DAKİKA
Hava Durumu

DEVA Partisi'nden Bahçeli'nin FETÖ iddialarına yanıt

DEVA Partisi, MHP lideri Bahçeli'nin yeni partilerin FETÖ projesi olduğu iddialarına yazılı basın açıklamasıyla yanıt verdi. Açıklamada, "İktidar ortaklarından beklenen laf üretmek değil, iş üretmektir. İktidar ortaklarının görevi mazeret veya düşman aramak değil, çözüm üretmektir. Türkiye'nin içi boş tartışmalarla kaybedecek vakti yoktur." denildi.

Haber Giriş Tarihi: 22.05.2020 15:36
Haber Güncellenme Tarihi: 22.05.2020 15:36
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursaport.com
DEVA Partisi'nden Bahçeli'nin FETÖ iddialarına yanıt

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, katıldığı bir televizyon programında İYİ Parti, Gelecek Partisi ve Demokrasi ve Atılım Partisi (DEVA) ile ilgili olarak "Yoksa bu kadar tesadüf etmez. 'İYİ' olacak, 'Gelecek' olacak, 'DEVA' olacak. Ama Meclis'te özellikle Cumhur İttifakı'nın ve Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'nin 2023 yılındaki yapısına karşı güçlü bir muhalefet unsuru oluşturmak maksadıyla düşünülmüş bir şeydir. FETÖ projesidir, Pensilvanya kaynaklıdır" ifadelerini kullanmıştı. 

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, 20 Mayıs Çarşamba günü katıldığı bir televizyon programında Bahçeli'nin iddialarına karşılık vermiş, "Şu anda iktidar güçleri ellerinde. Ülkeye hangi faydası dokunuyor, bu ülke ayağa kalksın, krizi çabuk atlatması için ne üretiyorlar? Ben bunu çok merak ediyorum. Bunu anlatsınlar. Yoksa ona çamur at, buna çamur at, iftira at... Oturduğun yerden çok kolay işler." diye konuşmuştu. 

Karar TV canlı yayınında Ahmet Taşgetiren, Elif Çakır ve Yıldıray Oğur'un sorularını yanıtlayan Babacan, "Laf üretiyorlar, iş üretsinler. Üçlü koalisyon dönemlerinde ne yapmışlar. Ona baksınlar, hatırlasınlar. O günler dejavu olarak akıllarına geliyordur. Bütün sistem yerle bir olurken, 20 banka iflas ederken, Türkiye fakirleşirken iktidar ortağıydılar. Türkiye'yi sıkıntılı durumdan çıkarmak için ne yapıyorlar, onları anlatsınlar." demişti.

DEVA Partisi, MHP lideri Bahçeli'nin yeni partilerle ilgili FETÖ projesi suçlamalarına ilişkin yazılı basın açıklamasında bulundu.

Açıklamada, Ali Babacan'ın televizyon programında verdiği yanıtla, Bahçeli'nin iktidar ortağı olduğu üçlü koalisyon döneminde yaşanan ve yakın tarihteki en büyük ekonomik krizi olan 2001 krizini hatırlattığı belirtildi. 

Ali Babacan'ın ekonominin ve dış politikadanın başında olduğu dönemlerde, dünyada 'Türkiye'nin altın çağı' olarak adlandırıldığı savunulan açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Bugün ise ülkemiz yeniden derin bir ekonomik krizinn içerisindedir ve 2001 krizinde iktidar ortağı Bahçeli, bugün yine iktidar ortağıdır. 

Ülkemiz her geçen gün, her geçen ay fakirleşmektedir. Milyonlarca çalışanımızın alın teriyle biriken ne varsa herkesin gözü önünde erimektedir. Devlet kurumlarının çoğu zafiyet içine düşmüştür. 

Böyle bir ortamda iktidar ortaklarından beklenen laf üretmek değil, iş üretmektir. İktidar ortaklarının görevi mazeret veya düşman aramak değil, çözüm üretmektir. Türkiye'nin içi boş tartışmalarla kaybedecek vakti yoktur. 

Bu tarihsel gerçeklik perspektifinde bugüne dair yapılmış bir yoruma karşılık olarak Bahçeli'nin genel başkan yardımcıları tarafından yapılan açıklamalar ise hakaret ve iftiralardan ibarettir. 

Biz ülkemizin böyle çirkin bir dili hak etmediğini düşünüyoruz.Demokrasi ve Atılım Partisi olarak yola çıkarken de söylediğimiz gibi siyasi mecrada hakaret, iftira ve boş polemiklere tevessül etmeyeceğimizi bir kere daha hatırlatıyoruz.

Bazıları alışkanlıkları gereği kavgadan, husumetten, hakaret ve iftiradan nemalanmaya gayret edebilir. Herkes en iyi bildiği işi yapacaktır."

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.