SON DAKİKA
Hava Durumu

DEVA Partisi Bursa Teşkilatını kim kuruyor?

Kuruluşu koronavirüs salgını ve iktidar medyasının ambargosu nedeniyle yankı yaratmayan Ali Babacan'ın Kurucu Genel Başkanlığını yaptığı Demokrasi ve Atılım Partisi'nin (DEVA) Bursa'daki teşkilatlanmasını kim yürütüyor?

Haber Giriş Tarihi: 17.05.2020 09:53
Haber Güncellenme Tarihi: 17.05.2020 09:53
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursaport.com
DEVA Partisi Bursa Teşkilatını kim kuruyor?

Kuruluşu sürekli ertelenen, kurulduğu sırada da koronavirüs salgını nedeniyle yankı yaratmayan ve iktidar medyasının da ambargo uyguladığı Ali Babacan'ın Kurucu Genel Başkanlığını yaptığı Demokrasi ve Atılım Partisi'nin (DEVA) Bursa'daki teşkilatlanmasını kim yürütüyor?

enBursa.com yazarı Yüksel Baysal, bugünkü yazısında DEVA'nın Bursa'da teşkilatlanmasında yer alan isimleri yazdı. Demokrasi ve Atılım Partisi'nin Bursa'daki teşkilatlanmasının başında AKP Genel Başkanı Tayyip Erdoğan'ın Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanlığı'ndan istifa ettirdiği Ahmet Edip Uğur ile Bursa doğumlu Burak Dalgın bulunduğunu yazan Baysal, Bursa'da Avukat Şakir Çalışkan dışında kimsenin ortaya çıkıp, "Ben bu işte varım" demediğini ifade etti.

Yüksel Baysal'ın, "Siyasetin en yeni adresi Ali Babacan'ın Deva Partisi!" başlıklı bugünkü yazısı şöyle:

Siyasetin, iktidar eliyle tek tipleştirilmeye çalışıldığı bir dönemde Adalet ve Kalkınma Partisi'nden kopan Ali Babacan önderliğindeki bir grup Deva Partisi'ni kurdu.

Kuruluşu büyük yankı yaratmadı.

Çünkü medya ambargosu nasıl daha önce İYİ Parti'ye, ardından Prof. Dr. Ahmet Davutoğlu liderliğinde kurulan Gelecek Partisi'ne uygulandıysa, Deva Partisi'ne de uygulandı.

Ali Babacan'ın partisi hem korona günlerinin gölgesinde kaldı hem de iktidarın geçit vermez tutumuna...

***

İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. İsmail Tatlıoğlu'nun sürekli altını çizdiği bir anısı var:

"Adalet ve Kalkınma Partisi 2001 yılında Bilkent'te kurulur kurulmaz, dört kanal canlı yayın yaptı" diye anlatır kendisi de AK Parti kurucularından olan İsmail Hoca...

Eski Türkiye'de farklı olana saygı vardı. Siyasal partiler gerçekten demokrasinin vazgeçilmez kurumlarıydı.

Daha fazla sözü uzatmadan Türk siyasetinin bu en yeni partisinin örgütlenme çalışmalarından söz edeyim.

Deva Partisi kuruluşunun ardından görev bölümü yaptı ve Teşkilatlardan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı eski Sanayi Bakanı Nihat Ergün oldu.

Ayrıca, kuruculara bölgesel sorumluluklar verildi.

Bursa'daki örgütlenmenin başında Balıkesir eski Belediye Başkanı Edip Uğur ile Bursa doğumlu Burak Dalgın var.

Haksız bir şekilde görevden alındığına inandığım Balıkesir eski Belediye Başkanı Edip Uğur'la görüştüm.

Bursa'dan internet üzerinden bin 799 başvuru olduğunu, bunun 900'unun yüksek okul mezunu, eğitimli insan olduğunun altını çizdi.

Burak Dalgın

Bursalı Genel Başkan Yardımcısı Burak Dalgın'la da konuştum. Bursa teşkilatını oluşturmak için yoğun görüşmeler yapıyor. Bir yandan internet üzerinden gelen başvuruları inceliyor, öte yandan parti kurucularından gelen isimlerle görüşmelerini sürdürüyor.

***

Peki Bursa'da öne çıkan bir isim var mı?

Avukat Şakir Çalışkan dışında ortaya çıkıp, "Ben bu işte varım" diyeni duymadık.

Mazlum-Der'de mazlumları savunan Avukat Şakir Çalışkan, daha katı reisçi olarak bilinen Nezir Asaroğlu'nun Şehir gazetesinde Ali Babacan hareketini öven bir yazı yayınlamış, ben de bu yazıdan alıntılar yapmıştım.

Avukat Şakir Çalışkan

Henüz parti kurulmadan yazılan yazının sonuç bölümü şöyleydi:

"Her konjonktür kendi siyasetini ve siyasetçisini üretir, Türkiye karizmatik bir liderle gidebileceği yolun sonuna gelmiş, tam sükûnete, barışa ve huzura ihtiyacı olduğu dönemde Ali Babacan gibi sakin bir güç sahnede yerini almıştır.

Bu sakin gücün önderlik ettiği siyasi hareket sayesinde, içeride ve dışarıda olağanüstü halden çıkar, insan hakları, demokrasi, özgürlük, adalet, hukukun üstünlüğü gibi kavramların hayata geçtiği bir Türkiye'ye kavuşuruz inşallah.

Babacan'ın söylediklerini başarmasının bu ülkenin ve halkın lehine olduğunu düşünüyorum."

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.