SON DAKİKA
Hava Durumu

Dev müzikal Bursa'da perdeyi açtı

Prut Zaferi'nin önemli isimlerinden Baltacı Mehmet Paşa'nın hayatının anlatıldığı "Baltacı Mehmet ve Katerina Müzikali" Bursa'da sahnelendi.

Haber Giriş Tarihi: 15.10.2018 11:29
Haber Güncellenme Tarihi: 15.10.2018 11:29
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursaport.com
Dev müzikal Bursa'da perdeyi açtı

Bursa Büyükşehir Belediyesi'nin desteği ile sahnelenen  'Baltacı Mehmet Paşa ve Katerina Müzikali' tiyatroseverlerden yoğun ilgi gördü. Gecenin sonunda seyirciyi selamlayan dev kadro ayakta alkışlandı.

Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi'nde prömiyerini yapan oyuna sanatseverler yoğun ilgi gösterdi. Türker Kurugül'ün kaleme aldığı Prut Zaferi'nin önemli isimlerinden Baltacı Mehmet Paşa'nın hayatının anlatıldığı müzikali ünlü oyuncu ve yönetmen Celal Bıyıklı yönetti. Yaklaşık 120 kişilik kadro tarafından, Osmanlı dönemini yansıtan kıyafetlerle sahnelenen müzikalde Bursa Tarihi Mehter Takımı ile Tahtakıran Kılıç Kalkan ekibi de yer aldı.  Anka Kültür Sanat Gençlik ve Spor Kulübü Derneği dansçıları da performansları ile dev müzikale renk kattı. İlk kez Bursa'da sahnelenen müzikali Bursa Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Zehra Sönmez, Osmancık Belediye Başkanı Hamza Karataş,  Bursa Vali Yardımcısı Ergün Güngör,  AK Parti 26. Dönem Bursa Milletvekili Bennur Karaburun ile çok sayıda sanatsever izledi.

Müzikalin sonunda seyirciyi selamlayan oyun yazarı Türker Kurugül, sahneye koydukları müzikalle çarpıtılan tarihe bir yanıt vermek istediklerini söyledi.  Baltacı Mehmet Paşa ve Rus Çarı'nın eşi Katerina arasındaki ilişkinin dedikodudan ibaret olduğunu ifade eden Kurugül, ancak Paşa'nın böyle mesnetsiz bir ilişki ile anılmasının üzücü olduğunu söyledi. Müzikalin yönetmeni ve başrol oyuncusu Devlet Tiyatroları emekli sanatçısı Celal Bıyıklı ise dev prodüksiyonun 7 aylık bir çalışmanın ürünü olduğunu ifade etti.  Müzikalin Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş'ın destek ve himayeleri ile sahnelendiğinin altını çizen Bıyıklı,  sanata ve sanatçıya sahip çıkan ve müzikalin Bursa'da sahnelenmesine destek veren Başkan Aktaş'a teşekkür etti.

Osmancık Belediye Başkanı Hamza Karataş da Baltacı Mehmet Paşa'nın hemşehrileri olduğunu ifade ederek, müzikalin Çorum'da da sahnelenmesi için çaba göstereceklerini belirtti.

Bursa Vali Yardımcısı Ergün Güngör ise kentin kültür sanat hayatına renk katan müzikalin oyuncularını gösterdikleri performans nedeniyle kutladı. Güngör, müzikal ile Prut Zaferi kahramanı Baltacı Mehmet Paşa'nın gerçek kimliğinin buluşturulduğunu ifade etti. Oyuncuları performanslarından dolayı kutlayan 26. Dönem Bursa Milletvekili Bennur Karaburun da,  müzikalin sahnelenmesine katkı koyanlara teşekkür ederken,  Bursa'da seyirci ile buluşan müzikalin tarihin derinliklerinde kalan dedikodulara cevap niteliğinde olduğunu ifade etti.

Müzikalin sonunda söz alan Bursa Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Zehra Sönmez ise nitelikli eserlerle kentin kültür ve sanat hayatını güçlendirmeye, değer katmaya özen gösterdiklerini söyledi. Başkan Aktaş'ın selamlarını ileten Sönmez,  tarihi gerçeklerin, belge ve arşivlere dayanarak vücut bulduğu müzikalin oyuncu ve yazar kadrosuna teşekkür etti. Sönmez gecenin sonunda müzikalin yönetmeni Celal Bıyıklı'ya da teşekkür plaketi takdim etti. 3 buçuk saat süren müzikalin finalinde yönetmen Bıyıklı ve ekibi dev prodüksiyona destek veren tüm paydaşlarına birer plaketle teşekkür ederken,  gecenin sonunda bir kez daha seyirciyi selamlayan oyuncu kadrosu ayakta alkışlandı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.