SON DAKİKA
Hava Durumu

'Dereler boş ama su şirketlerinin kasaları dolu!'

Doğayı ve Çevreyi Koruma Derneği (DOĞADER) Bursa'nın temel su kaynağı olan Uludağ'ın derelerini incelemeye aldı. Dereleri tek tek gezen DOĞADER üyeleri, "Dereler boş, ama su şirketlerinin kasaları dolu" açıklamasında bulundu.

Haber Giriş Tarihi: 03.08.2019 15:49
Haber Güncellenme Tarihi: 03.08.2019 15:49
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursaport.com
'Dereler boş ama su şirketlerinin kasaları dolu!'

Çanakkale'nin Kirazlı köyü Balaban Mevkii'nde bulunan Kaz Dağları'nda altın madeni aramak için 195 bin ağacın kesildiği iddialarına karşı başlatılan 'Su ve Vicdan Nöbeti' devam ederken Doğayı ve Çevreyi Koruma Derneği (DOĞADER) Bursa'nın temel su kaynağı olan Uludağ'ın derelerini incelemeye aldı.

Dereleri tek tek gezen DOĞADER üyeleri korkunç bir manzarayla karşılaştı.

DOĞADER'in sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, "Uludağ'ın pınarlarını derelerini kuruttular! DOĞADER ekibi olarak bugün yapmış olduğumuz incelemelerde gördük ki Uludağ'dan Bursa'mıza inen bütün dereler kupkuru... Dereler boş ama su şirketlerinin şişeleri ve kasaları dolu" ifadeleri kullanıldı.

Uludağ'da şu ana kadar yaklaşık 10 derede inceleme yaptıklarını belirten DOĞADER üyesi Murat Demir de "Hiçbir derede gram su yok. Ama her derenin yakınında bir su borusu var, sular borulara hapsedilmiş ve su şirketlerine gittiğimi görmekteyiz. Uludağ'ın dereleri kuru, boş, ama su şirketlerinin kasaları ve su şişeleri dolu". dedi.

DOĞADER'in Uludağ'da incelediği derelerin videosu:

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.