SON DAKİKA
Hava Durumu

Depremin merkez üssü Sisam adası

Ege Denizi'nin Seferihisar açıklarında meydana gelen ve uluslararası deprem kuruluşlarının 7.0 büyüklüğünde olduğunu duyurduğu depremin merkez üssü Türkiye'ye en yakın Yunan adaların biri olan Sisam (Samos) adasında 2 kişinin ölümüne ve hasara neden oldu. Deprem adada küçük tsunami etkisi yarattı.

Haber Giriş Tarihi: 30.10.2020 17:30
Haber Güncellenme Tarihi: 30.10.2020 17:30
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursaport.com
Depremin merkez üssü Sisam adası

Ege Denizi'nin Seferihisar açıklarında meydana gelen ve uluslararası deprem kuruluşlarının büyüklüğünü 7.0 olarak duyurdukları depremin merkez üssü Türkiye'ye en yakın Yunan adaların biri olan Sisam (Samos) adasında yıkılan duvarın altında kalan 2 kişi öldü. Deprem bazı kilise ve evlerde hasara neden oldu.

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), merkez üssü Ege Denizi'nin Seferihisar açıkları olan 6.6 büyüklüğünde deprem meydana geldiğini açıkladı. İzmir olmak üzere pek çok ilde hissedilen depremin merkez üssünün Sisam (Samos) Adası olduğu öğrenildi. Richter ölçeğine göre deprem 7.0 büyüklüğünde kayda geçti. Depremin hisseden halk sokaklara döküldü. Sisam adasında birçok kilisenin duvarları, bazı evlerin de yıkıldığı ifade edildi. Depremin merkez üssü Sisam'da kentinde deprem küçük tsunami etkisi yarattı.

YUNANİSTAN'DAN GEÇMİŞ OLSUN MESAJI

Yunanistan Dışişleri Bakanı Nikos Dendias'ın, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nu arayarak İzmir'deki deprem nedeniyle 'geçmiş olsun' dileğinde bulunduğunu bildirildi.

Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, "Yunanistan Dışişleri Bakanı Dendias, Sayın Bakanımız Mevlut Çavuşoğlu'nu aramış ve geçmiş olsun dileklerini iletmiştir. İki Bakan ihtiyaç olması halinde karşılıklı yardım ve desteğe hazır oldukları ve temasta kalacakları hususunda teyidleşmişlerdir" denildi.

ABD Jeoloji Enstitüsü depremin büyüklüğünü 7.0 olarak duyurdu

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.